Γεννημένη Δολοφόνος / The Villainess

29/9/2017, 23:00, Δαναός 1

Η Σουκ-χι είναι μια φονική μηχανή που μετά από δέκα χρόνια δράσης ως μυστική πράκτορας έχει την ευκαιρία να αλλάξει ζωή. Όμως δύο άντρες θα κάνουν το μοιραίο λάθος να την τραβήξουν πίσω στο σκοτεινό παρελθόν της. Ντελιριακή δράση, απίστευτες κασκάντες και γαλόνια αίματος, σε μια επίδειξη σκηνοθετικής βιρτουοζιτέ που απαγορεύεται να μη δει κάποιος στη μεγάλη οθόνη.

The Villainess

Η Σουκ-χι είναι μια επιδέξια δολοφόνος η οποία, ύστερα από δέκα χρόνια ενεργούς δράσης στη Νότια Κορέα για λογαριασμό των κινεζικών μυστικών υπηρεσιών, έχει επιτέλους την ευκαιρία να ζήσει υπό νέα ταυτότητα, δοκιμάζοντας τις υποκριτικές της ικανότητες στο θέατρο. Τη νέα της καθημερινότητα όμως έρχονται να ταράξουν δύο άντρες από το φονικό παρελθόν της. Για την Σουκ-χι, αποτελεί πλέον μονόδρομο το να αναλάβει την κατάσταση στα χέρια της, βάφοντάς τα, μοιραία, με άφθονο αίμα.

Το πιο αιματηρό φιλμ των περασμένων Καννών έρχεται από τη Νότια Κορέα για να καθηλώσει ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς φίλους της κινηματογραφικής δράσης με ντελιριακού ρυθμού σκηνές αδιάκοπου μακελειού και απίστευτα μονοπλάνα που μπορούν να συγκριθούν μονάχα με την πιο καλοκουρδισμένη χορογραφία.

Σκηνοθεσία: Jung Byung-gil
Σενάριο: Jung Byung-gil, Jung Byung-sik
Φωτογραφία: Jung-hun Park
Μουσική: Ja wan Koo
Μοντάζ: Sun-mi Heo
Ηθοποιοί: Kim Ok-vin, Shin Ha-kyun, Bang Sung-jun, Kim Seo-hyung

Νότια Κορέα | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 129’ | Κορεάτικα