Η Λεπίδα του Αθανάτου

23/9/2017, 23:30, Odeon Όπερα 1

H 100ή ταινία του θρυλικού Τακάσι Μίικε έχει όσες μάχες έχουν οι προηγούμενες 99 μαζί. Καταραμένος αθάνατος σαμουράι περιπλανιέται και συναντά κοπέλα της οποίας οι γονείς σφαγιάστηκαν από συμμορία ξιφομάχων. Για να σώσει την ψυχή του, ορκίζεται να τη βοηθήσει να πάρει εκδίκηση. Το μεταμεσονύκτιο δώρο του φετινού Φεστιβάλ Καννών, βασισμένο σε διάσημο manga.

Blade Of The Immortal

«Για να σώσει τη ζωή της θα πρέπει να πάρει χίλιες άλλες», διατείνεται το tag line της 100ής ταινίας του ζωντανού θρύλου Τακάσι Μίικε και πρέπει να σας πούμε πως δεν λέει ψέμματα. Ο Μίικε, επέστρεψε φέτος στο Φεστιβάλ των Καννών διασκευάζοντας το διάσημο ομώνυμο manga για έναν περιπλανώμενο καταραμένο σαμουράι που δεν μπορεί να πεθάνει.

Στην κινηματογραφική μεταφορά, ο σαμουράι για να σώσει την ψυχή του ορκίζεται να βοηθήσει μια κοπέλα να πάρει εκδίκηση για το θάνατο των γονιών της, σ’ ένα λουτρό αίματος που ο Μίικε κινηματογραφεί με ανεξάντλητη εφευρετικότητα. Μέχρι να φτάσουν οι τίτλοι τέλους, δεν θα πιστεύεις πως ήταν δυνατόν να δεις θανάτους να συμβαίνουν με τόσους διαφορετικούς τρόπους. Η 100ή ταινία του Τακάσι Μίικε δεν γινόταν να είναι πιο ταιριαστή από αυτή.

Σκηνοθεσία: Takashi Miike
Σενάριο: Oishi Tetsuya
Φωτογραφία: Nobuyasu Kita
Μουσική: Koji Endo
Μοντάζ: Kenji Yamashita
Ηθοποιοί: Takuya Kimura, Sota Fukushi, Min Tanaka, Hana Sugisaki, Ebizo Ichikawa, Yamazaki Tsutomu

Ιαπωνία, Ην. Βασίλειο | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 140’ | Ιαπωνικά