Χωρίς Τέλος / The Endless

26/9/2017, 22:45, Odeon Όπερα 1

Δύο αδέρφια επιστρέφουν στην αλλόκοτη σέχτα από την οποία είχαν ξεφύγει δέκα χρόνια πριν, όταν είχαν πειστεί πως τα μέλη της επρόκειτο να αυτοκτονήσουν ομαδικά. Τα μυστικά που κρύβει η παλιά τους «οικογένεια» ωστόσο, αποδεικνύονται πολύ πιο εφιαλτικά από όσο είχαν ποτέ φανταστεί. Η παράνοια των αιρέσεων συναντά την επιστημονική φαντασία σε ένα μαγνητικό φιλμ μυστηρίου που δε σταματά λεπτό να παίζει με το μυαλό μας.

The Endless

Όταν ήταν παιδιά, ο Άαρον και ο Τζάστιν αποφάσισαν να ξεφύγουν από την σέχτα όπου είχαν μεγαλώσει, πιστεύοντας πως τα μέλη της θα αυτοκτονούσαν ομαδικά. Δέκα χρόνια μετά, λαμβάνουν ένα μήνυμα από την παλιά τους «οικογένεια». Αποφασίζουν να την επισκεφθούν για να διαπιστώσουν, τελικά, πως τα μυστικά της είναι πιο εφιαλτικά απ’ όσο νόμιζαν.

Οι Άαρον Μούρχεντ και Τζάστιν Μπένσον αποτελούν ένα από τα πλέον φιλόδοξα σκηνοθετικά δίδυμα στις ΗΠΑ την τρέχουσα δεκαετία, με το ενδιαφέρον τους να εστιάζεται εκεί όπου το σινεμά του φανταστικού συναντά τον τρόμο. Αυτή την φορά, ωστόσο, οι δημιουργοί των φεστιβαλικά επιτυχημένων «Spring» και «Resolution» κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ένα φιλμ όπου η παράνοια των αιρέσεων συναντά την επιστημονική φαντασία, κλείνοντας το μάτι στους αλλόκοτα αινιγματικούς κόσμους του Στίβεν Κινγκ.

Σκηνοθεσία: Justin Benson, Aaron Moorhead
Σενάριο: Justin Benson
Φωτογραφία: Aaron Moorhead
Μουσική: Jimmy Lavalle
Μοντάζ: Justin Benson, Michael Felker, Aaron Moorhead
Ηθοποιοί: Aaron Moorhead, Justin Benson, Tate Ellington, Callie Hernandez, James Jordan, Lew Temple

ΗΠΑ | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 111’ | Αγγλικά