Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
    aiff
     

    Μικρές ιστορίες Α' / Short Stories A'

    22/9/2016, 19:30, Δαναός 2

    Διεθνής επιλογή από τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς.

    En moi poster dossier press

    En moi
    Διάρκεια / duration: 29’ Χώρα Παραγωγής / Country: Γαλλία / France Σκηνοθεσία / director: Laetitia Casta

    Ενας σκηνοθέτης αναζητά αγωνιωδώς την έμπνευση για τη νέα ταινία του, μέσα στην αρχιτεκτονική του μυστηριωδούς κτιρίου της Οπερας του Παρισιου, όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα. Το όριο μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας είναι πολύ λεπτό, ενώ ο ίδιος ακροβατεί συνεχώς σε παραισθήσεις. Η πρώτη ταινία μικρού μήκους της Λετίσια Κάστα, ‘’έκλεισε’’ τη φετινή Εβδομάδα Κριτικής των Καννών.

    Mother(s) / Maman(s)
    Διάρκεια / duration: 21’ Χώρα Παραγωγής / Country: Γαλλία / France Σκηνοθεσία / director: Maïmouna Doucouré

    Η ζωή της οκτάχρονης Αϊντα διαταράσσεται ξαφνικά, όταν ο πατέρας της επιστρέφει με μια νεαρή γυναίκα από τη Σενεγάλη, με το νεογέννητο μωρό της, την οποία παρουσιάζει ως δεύτερη σύζυγό του. Ευαίσθητη στην αγωνία της μητέρας της, αποφασίζει να απαλλαγεί από το νέο επισκέπτη. Η ταινία, που έχει θέμα την αντιμετώπιση της πολυγαμίας από ένα παιδί, είναι εμπνευσμένη από την προσωπική εμπειρία της σκηνοθέτιδας. Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

    Era ieri / It was Yesterday
    Διάρκεια / duration: 15’ Χώρα Παραγωγής / Country: Ιταλία / italy Σκηνοθεσία / director: Valentina Pedicini

    Η 13χρονη Ζίο ζει στη νότια Ιταλία, επικεφαλής μιας συμμορίας αγοριών και ερωτευμένη με την νεαρή Πάολα. Για να κερδίσει την καρδιά της, είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί με τους άνδρες τους αντιπάλους της. Την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού, η αθωότητα τελειώνει. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας.

    Happy End
    Διάρκεια / duration: 6’ Χώρα Παραγωγής / Country: Τσεχία / Czech republic Σκηνοθεσία / director: Jan Saska

    Μια μαύρη κωμωδία για το θάνατο με αίσιο τέλος. Μία υπέροχη αλυσίδα απίθανων συναντήσεων. Κυνηγοί, ένας οδηγός τρακτέρ, ένα αγόρι της ντίσκο και ένα πτώμα. Η ιστορία βασίζεται σε συμπτώσεις και καταστάσεις τοποθετώντας διάφορους χαρακτήρες απευθείας στην θέση των υποτιθέμενων δολοφόνωνήθηκε. Συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, στις Κάννες.

    Houvast / Hold on
    Διάρκεια / duration: 20’ Χώρα Παραγωγής / Country: Ολλανδία / Netherlands Σκηνοθεσία / director: Charlotte Scott-Wilson

    Μια νέα, ταλαντούχα τσελίστας αναπτύσσει τρακ, όταν μία από τις χορδές της σπάει κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής συναυλίας. Η ενσάρκωση συναισθηματικού βάθους από την πρωταγωνίστρια, σε συνδυασμό με τις μουσικές της ικανότητες, ήταν αρκετά για να βραβευτεί αυτή η ταινία στο Φεστιβάλ της Tribeca.

     



      Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-12 10:53:46