Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Μικρές Πρεμιέρες Α'

Τζένι

(Jenny)

Η 14χρονη Τζένι ζει στα προάστια του Οσλο. Μοναχική και δυστυχισμένη, παρακολουθεί από απόσταση τα πρώιμα ερωτικά παιχνίδια των συμμαθητών της. Ένα απόγευμα ωστόσο, γίνεται αυτόπτης μάρτυρας σε καταστάσεις που θα αλλάξουν για πάντα τις ισορροπίες.

Σκηνοθεσία / Director: Ingvild Soderlind – Νορβηγία / Norway – 15'

Ζάχαρη

(Suiker)

Η υπερσέξι γειτόνισσα του Μπερτ τού χτυπάει την πόρτα για να δανειστεί λίγη ζάχαρη. Η κατάσταση είναι ιδανική και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αξέχαστη νύχτα, αλλά κάποιες φορές η μοίρα φωνάζει θρίλερ αντί για ρομαντική κομεντί. Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Κλερμόν-Φεράν.

Σκηνοθεσία / Director: Jeroen Annokkee – Ολλανδία / Netherlands – 9'

Ο Χορδιστής

(L'Accordeur)

Νεαρός πιανίστας εργάζεται ως χορδιστής πιάνων παριστάνοντας τον τυφλό, ώστε να διεισδύει στην οικειότητα των πελατών του. Μερικές φορές όμως, ακόμα και οι τυφλοί πρέπει να κλείνουν τα μάτια τους. Βραβείο Κοι- νού στα Φεστιβάλ των Κλερμόν-Φεράν και Βρυξελλών.

Σκηνοθεσία / Director: Olivier Treiner – Γαλλία / France – 13'

Η Φυγή

(La Huida)

Μία τσίχλα. Το λουρί ενός σκύλου. Ενας λεκές που έχει το σχήμα της Αυστραλίας στον τοίχο. Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία έχει το δικό του παρελθόν, αλλά όταν συνδυαστούν, μπορούν να δημιουργήσουν μια συγκλονιστική ιστορία που θα σας κάνει να μην πιστεύετε στα μάτια σας.

Σκηνοθεσία / Director: Victor Carrey – Ισπανία / Spain – 11'

Αλέξις Ιβάνοβιτς, Είστε o Ηρωάς Μου

(Alexis Ivanovitch, Vous Etes Mon Héros)

Ο Άλεξ πίνει ποτό με την κοπέλα του σε ένα ήσυχο καφέ, όταν κάποιος άγνωστος άντρας τον εξευτελίζει χωρίς συγκεκριμένη αιτία. Ο φόβος του να αντιδράσει θα στιγματίσει τον εγωισμό του για πάντα. Ειδική Μνεία στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών.

Σκηνοθεσία / Director: Guillaume Gouix – Γαλλία / France – 20'

Slides

Αλλεπάλληλες σκηνές - κομμάτια από την καθημερινότητα διαφορετικών ανθρώπων, εναλλάσσονται μπροστά στα μάτια μας συνθέτοντας με μαεστρία το μοναδικό αυτό παζλ στιγμών που λέγεται ζωή.

Σκηνοθεσία / Directors: D. Llundain,E. Poseck, L. Arribas, P. Severn, C. Urrutia, J. san Roman, J. Liedo, P. Ortega – Ισπανία / Spain – 17'

Κρυστάλλινο Γαλάζιο

(Clear Blue)

Στις πρώτες του μέρες ως ναυαγοσώστης σε μία μικρή πισίνα, ο Σάιμον παθιάζεται με την Φλόβα, μια ηλικιωμένη γυναίκα που μπορεί να κρατά την αναπνοή της κάτω από το νερό για πάρα πολύ χρόνο. Ποιος είπε άλλωστε ότι οι γοργόνες είναι μύθος;

Σκηνοθεσία / Director: Lindsay Mackay – Η.Π.Α., Kαναδάς / U.S.A., Canada – 20'



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2011-09-06 12:10:10



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ