Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Μικρές Πρεμιέρες Β'

Finis Operis

Μία βροχερή μέρα, ένας ηλικιωμένος Κινέζος ιδρώνει και ξαναϊδρώνει μέχρι να καταφέρει να εφαρμόσει μια μυστηριώδη κατασκευή στο ταβάνι του διαμερίσματός του. Διασκεδαστικά διαστροφικό - ακόμη και μετά τους τίτλους τέλους.

Σκηνοθεσία / Director: Byoung-Gon Moon – Νότια Κορέα / South Korea - 7'

Guard Dog Global Jam

Το 2005, το φιλμάκι κινουμένων σχεδίων «Guard Dog» του Μπιλ Πλίμπτον προτάθηκε για Οσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους. Τον Σεπτέμβριο του 2010, ο σκηνοθέτης κάλεσε μέσω ίντερνετ 70 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο να το ξαναφτιάξουν από την αρχή. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής τους προσπάθειας.

Σκηνοθεσία / Director: Bill Plympton – ΗΠΑ / USA – 5'

Ο θρύλος του Μπίβερ Νταμ

(The Legend of the Beaver Dam)

Το στοιχειωμένο τραγούδι του ομαδάρχη μιας παιδικής κατασκήνωσης θα ξυπνήσει τον άγριο δολοφόνο του δάσους. Είναι στο χέρι του σπασίκλα Ντάνι να γίνει ο ήρωας που θα σώσει τους φίλους του από το επερχόμε- νο μακελειό σ’ αυτό το πρωτοποριακό γκορ μιούζικαλ.

Σκηνοθεσία / Director: Jerome Sable – Καναδάς / Canada – 12'

Δημιουργός

(The Maker)

Γλυκύτατο πλασματάκι μάχεται με το χρόνο για την πιο σημαντική και όμορφη δημιουργία της ζωής του . Εξαιρετικό stop-motion κινουμένων σχεδίων, που θα έκανε τον Τιμ Μπάρτον να τρίβει τα μάτια του.

Πεθαίνοντας Δίπλα Σου

(Mourir Aupres de Toi)

Με το σούρουπο, ένα παλιό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο κατεβάζει ρολά. Οι χαρακτήρες των βιβλίων που υπάρχουν στα ράφια ξαφνικά ζωντανεύουν: ο σκελετός του Μάκβεθ ερωτεύεται τη Μίνα, το κορίτσι του Δρακουλα. Ο Σπάικ Τζόουνζ υπογράφει ένα ακόμη χειροποίητο παραμύθι.

Σκηνοθεσία / Directors: Spike Jonze, Simon Cahn – Γαλλία / France – 6'

Αρκούδα

(Bear)

O Τζακ ετοιμάζει μια επική έκπληξη γενεθλίων στην κοπέλα του. Αλλά οι καλές (του) προθέσεις δεν είναι ποτέ αρκετές, όταν η τραγωδία παραμονεύει στη γωνία. Μετά το πολυβραβευμένο «Spider», ο Νας Εντγκερτον επι- στρέφει δριμύτερος, κάνοντας ξανά την αδρεναλίνη να χτυπήσει κόκκινο.

Σκηνοθεσία / Director: Nash Edgerton – Αυστραλία / Australia – 11'

Φάντασμα

(Ghost)

Ένας βρώμικος άντρας κρύβεται σε εγκατελειμένο σπίτι έρημης γειτονιάς, κυνηγημένος από την αστυνομία. Η πείνα και η αγωνία τον οδηγούν σε μια περίεργη ψευδαίσθηση, στο απόγειο της οποίας έρχεται αντιμέτωπος με την πιο σκοτεινή πλευρά του εαυτού του.

Σκηνοθεσία / Director: Dahci Ma – Νότια Κορέα / South Korea – 10'

Δρ. Ναζί

(Dr Nazi)

Βασισμένο σε διήγημα του Μπουκόφσκι, το γλυκόπικρο αυτό φιλμ περιγράφει τη ζωή ενός τύπου ελαφρώς προβληματικού. Γυναίκες, αλκοόλ και μίσος για τους ανθρώπους τον οδηγούν στην πόρτα του πρώτου γιατρού που θα βρεθεί μπροστά του.

Σκηνοθεσία / Director: Joan Chemla – Γαλλία / France – 15'

Μαγιό, Νο. 46

(Badpakje, no 46)

Η 12χρονη παχουλή Σαντάλ νιώθει άνετα με τον εαυτό της μόνο στην τοπική πισίνα, όπου εξασκείται σκληρά για τους επερχόμενους αγώνες κολύμβησης. Αυτό που θα την έκανε πραγματικά χαρούμενη είναι ένα καινούργιο ζευγάρι γυαλιών θαλάσσης – και θα κάνει τα πάντα για να το αποκτήσει. Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών.

Σκηνοθεσία / Director: Wannes Destoop – Βέλγιο / Belgium – 15'

Μπουκάλι

(Bottle)

Ένας λόφος από άμμο και μια μάζα από χιόνι διατηρούν υπερατλαντική επικοινωνία μέσω ενός μπουκαλιού. Η μοναξιά και η ανάγκη για επαφή στην εποχή του μεταμο- ντέρνου, μέσα σε πέντε αριστουργηματικά λεπτά. Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής στο Σλάμντανς.

Σκηνοθεσία / Director: Kirsten Lepore – Η.Π.Α. / U.S.A. – 5'

Guard Dog

Ένας ευέξαπτος σκύλος πείθει το αφεντικό του να τον πάει βόλτα στο πάρκο. Εκεί ωστόσο, ζώα, πουλιά, έντομα, ακόμα και λουλούδια μοιάζουν να επιτίθενται στο αφεντικό με τον πιο βίαιο τρόπο. Υποψήφιο για Οσκαρ το 2005.

Σκηνοθεσία / Director: Bill Plympton – Η.Π.Α. / U.S.A. – 5'



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2011-09-06 12:10:10



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ