Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ Α

CHEVEAU-ΤΡΙΧΕΣ :  Ο Φιλίπ, ένας τριαντάχρονος μουσικός, έρχεται αντιμέτωπος με μία από τις μεγαλύτερες φοβίες κάθε άντρα:τη φαλάκρα. Ψάχνοντας όμως τη ρίζα του κακού, θα καταλάβει ότι υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα σ' αυτήν τη ζωή.

Σκηνοθεσία / Director: Julien Hallard - Γαλλία / France - 17'

MOUSE THAT SOARED-ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΟΥ ΙΠΤΑΤΑΙ : 

Καλώς ήρθατε σε μια καταπληκτική ιστορία θάρρους όπου τα πάντα είναι δυνατά. Ολα ξεκινούν όταν δύο καλοπροαίρετα πουλιά υιοθετούν ένα γλυκύτατο ποντικάκι και το μαθαίνουν να πετάει, με τόση επιτυχία μάλιστα, που γίνεται ικανό να παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό ιπτά­μενο νούμερο σε τσίρκο.

Σκηνοθεσία / Director: Kyle T. Bell - Η.Π.Α. / U.S.A. - 6'

DEEPER THAN YESTERDAY-ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ : Οι άντρες του πληρώματος ενός ρωσικού υποβρυχίου έχουν αρχίσει να αντιδρούν περίεργα μετά τρεις μήνες εγκλωβισμού κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Μια απροσδόκητη «επίσκεψη» θα δείξει πόσο εύθραυ­στα είναι τα όρια της ανθρώπινης φύσης. Βραβείο ανα­κάλυψης Kodak και Βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών.

Σκηνοθεσία / Director: Ariel Kleiman - Αυστραλία / Australia -19' 43"

LITTLE ANGEL-ΜΙΚΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ:  Θα μπορούσε να είναι μια υπέροχη και ξένοιαστη καλοκαιρινή μέρα στην παραλία. Οταν όμως ο Ντίλαν συνειδητοποιεί πόσο δύσκολο είναι να είσαι το μοναδικό αρσενικό στην οικογένεια, αποφασίζει να δράσει. Και η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.

Σκηνοθεσία / Director: Suzi Jowsey Featherstone - Νέα Ζηλανδία / New Zealand - 14

ELLA-ΕΛΛΑ :  Η Ελλα έχει ως χόμπι να οδηγεί τις οικιακές βοηθούς της στη τρέλα - καμία δεν την αντέχει για πολύ καιρό. Είναι 73 ετών, της αρέσει να κάνει πάρτι και να μεθάει. Αρνείται κατηγορηματικά να κάνει μπάνιο, μα κανείς δεν καταλαβαίνει το γιατί. Ειδικό Βραβείο στο Φεστιβάλ Κλερμόν-Φεράν.Σκηνοθεσία / Director: Hanne Larsen - Νορβηγία / Norway - 24'

MUSCLES:  Η αδελφή του 8χρονου Ρίτσαρντ, η έφηβη Μίλι, θέλει να γίνει παγκοσμίου φήμης μπόντι μπίλντερ. Αλλά και οι γονείς του περνάνε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας στο γυμναστήριο, κάνοντας εντατική προπόνηση. Ο μικρός Ρίτσαρντ νιώθει παραμελημένος και διαφορετικός - και αποφασίζει να κάνει κάτι για να τον προσέξουν.

Σκηνοθεσία / Director: Edward Housden - Αυστραλία / Australia - 14'

CROCODILE DU DNIEPR-O ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΕΙΠΕΙΡΟΥ :  Η Γαλλίδα Εμιλί, ενώ βρίσκεται σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Κίεβο, βρίσκει λίγο χρόνο να ψάξει τον δρό­μο που έμενε όταν ήταν παιδί. Μια ομάδα ανθρώπων «κροκόδειλων» θα της εξηγήσει πως ο δρόμο5 auros δεν υπάρχει πια, αφού στη θέση του κάποιοι έχουν φτι­άξει ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο.

Σκηνοθεσία / Director: Nicolas Engel - Γαλλία / France

 

ΔΑΝΑΟΣ 1, 17/9, ΔΑΝΑΟΣ 2, 18/9



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2010-09-07 12:05:17



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ