Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Πίσω Στην Αυλή


Ένας τύπος στην Ισλανδία με το όνομα Αρνι έχει την ιδέα να μαζέψει στην αυλή του μουσικούς της άντεργκραουντ σκηνής του Ρέικιαβικ για να τους ηχογραφήσει. Στοιβάζει σε έναν μικρό χώρο μηχανήματα, μουσικά όργανα κάθε λογής και προσεύχεται για καλό καιρό. Στη συνέχεια φτιάχνει κουλουράκια, καλεί όλους του γείτονές του και τους κερνάει με μουσική υπόκρουση από τους πιο εκλεκτούς Ισλανδούς μουσικούς της γενιάς του. Ταυτόχρονα, ένας δεύτερος Αρνι κινηματογραφεί το γεγονός χωρίς να χάσει νότα, από την προετοιμασία μέχρι την αποχώρηση του τελευταίου καλεσμένου, προσφέροντας ένα μπιτάτο και ζωντανό μουσικό ντοκιμαντέρ με καταξιωμένες μπάντες όπως οι Mùm, FM Belfast, Hjaltalίn και Sin Fang Bous. Μετά την οικονομική καταστροφή και τις αντιξοότητες, το «Backyard» έρχεται να μας θυμίσει, με τη ζεστασιά των ενισχυτών του, πως η τέχνη και η συντροφικότητα είναι τα πιο όμορφα και ανεκτίμητα πράγματα στην ζωή. Και είναι δωρεάν.


Backyard - Πίσω στην Αυλή by NyxtesPremieras

Εναλλακτικός Τίτλος: Backyard

Σκηνοθεσία: Arni Sveinsson

Σενάριο: Arni Sveinsson, Arni Rùnar Hlödversson

Φωτογραφία: Αrni Sveinsson, Gudlaugur Arnar Sigurdsson, Jόn Tόmas Einarsson, Ryan Parteka, Dόrgnyr Thoroddsen, Fridrik Elίs Αsmundsson, Αrni Vilhjalmsson

Μουσική: Mùm, Hjaltalίn, FM Belfast, Retro Stefson, Sin Fang Bous, Borko, Reykjavίk!

Μοντάζ: Αrni Sveinsson

Eμφανίζονται: Αrni Rùnar Hlödversson, μέλη των Mùm, Hjaltalίn, FM Belfast, Retro Stefson, Sin Fang Bous, Borko, Reykjavίk!

Χώρα Παραγωγής: Ισλανδία

Έτος Παραγωγής: 2010

Διάρκεια: 70’

Γλώσσα: Ισλανδικά