24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας"

Joe Strummer: The Future Is Unwritten


Περισσότερο από έναν λατρευτικό φόρο τιμής σε μια από τις πιο επιδραστικές και προικισμένες φιγούρες της σύγχρονης μουσικής, περισσότερο από ένα υποδειγματικό βιογραφικό αφιέρωμα στον εκπληκτικό ηγέτη των Clash, το καινούριο φιλμ του Τεμπλ συνθέτει το συγκινητικό πορτρέτο ενός καλλιτέχνη, ενός γκρουπ και συνάμα μιας ολόκληρης, αλησμόνητης εποχής. Μέσα από αμέτρητες καταθέσεις συνεργατών και φίλων, επώνυμων και μη, μέσα από σπάνιες, εξομολογητικές συνεντεύξεις του σκηνοθέτη με τον ίδιο τον Στράμερ, μέσα από πλούσιο αρχειακό υλικό και ασταμάτητη μουσική, η θαυμάσια ταινία του Τεμπλ κατορθώνει να δώσει ανθρώπινο, οικείο πρόσωπο σε μια συναρπαστική καριέρα, μια περιπετειώδη ζωή και μια σύνθετη δημιουργική περσόνα.

Σκηνοθεσία: Julien Temple
Φωτογραφία: Ben Cole
Μοντάζ: Niven Howie, Mark Reynolds, Tobias Zaldua
Συμμετέχουν: Joe Strummer, Bono, Steve Buscemi, John Cusack, Peter Cushing

Ιρλανδία / Η. Βασίλειο, Έγχρωμο
Αγγλικά, 123΄
Format: 35mm

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


HanWay Films
Miguel Alberto Gonzalez
24 Hanway St.
London, W1T 1UH
UK
Tel: 0044 0207 2900 750
Fax: 0044 0207 2900 751
e-mail: [email protected]

Σκηνοθέτης:

JULIEN TEMPLE

Γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1953. Αποφάσισε να στραφεί προς τον κινηματογράφο όταν, σε φοιτητική ηλικία, ανακάλυψε το έργο του Ζαν Βιγκό. Υπήρξε ο πρώτος σκηνοθέτης που κινηματογράφησε την πανκ σκηνή του Λονδίνου με το The Great Rock 'n' Roll Swindle.

Φιλμογραφία
2007 Joe Strummer: The Future Is Unwritten
2006 Glastonbury
2000 Pandaemonium
2000 The Filth and the Fury
1998 Vigo
1996 Bullet
1991 At the Max
1988 Earth Girls Are Easy
1987 Aria (το κομμάτι "Rigoletto")
1987 Running Out of Luck
1986 Absolute Beginners
1984 The Secret Policeman’s Private Parts
1980 The Great Rock 'n' Roll Swindle