Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

23ες Νύχτες Πρεμιέρας! Αποτελέσματα Διαγωνιστικού ελληνικών ταινιών μικρού μήκους

Το νέο ελληνικό σινεμά μέσα από 44 ταινίες!

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», στηρίζει για 6η συνεχόμενη χρονιά τους Έλληνες σκηνοθέτες αναδεικνύοντας νέους δημιουργούς μέσα από το διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες».

Η διαδικασία επιλογής των ταινιών ολοκληρώθηκε και επιλέχθηκαν 44 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 23ης διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι ταινίες που διαγωνίζονται είναι οι (σε αλφαβητική σειρά βάσει τίτλου):

All of Me της Δάφνης Σμον
Best of Everything, Always του Αλέξιου Κουκιά- Παντελή
Bourbon με Γάλα του Πάρη Πατσουρίδη
Brazuca του Φαίδωνα Γκρέτσικου
Copa-Loca του Χρήστου Μασσαλά
Element των Γεώργιου Καραμήτσου & Λάμπρου Φιλίππου
Feeling of A Home των Μιχάλη Καστανίδη & Ηώ Χαβιαρά
Heimlich του Κωνσταντίνου Μπακούρη
Humphrey του Στέφανου Γκέκα
iCon της Κωνσταντίνας Παπαδοπούλου
Living In-between της Νεφέλης Οικονόμου Πάντζου
Lost and Found του Άκη Πολύζου
Mad Dogs της Δανάης Παπαϊωάννου 
Maneki Neko του Μανώλη Μαυρή
Maniera Greca του Κυρηναίου Παπαδημάτου
Play του Βαγγέλη Λυμπερόπουλου
Same Life Different Day του Κωνσταντίνου Οικονόμου
Still της Μαύρας Πεπονή
Άκτιστο Φως του Ευθύμη Kosemund Σανίδη
Η Aυλή των Άρη Μπαφαλούκα & Ελισάβετ Τσουχτίδη
ΓΕΝΑΡΗΣ, Το Αγόρι που δεν Άφησε ποτέ τα Μαλλιά του να Μακρύνουν της Ζωής Σγουρού
Το Εισιτήριο του Χάρη Σταθόπουλου
Η Ζωή Μετά του Χρήστου Σαγιά
Ιππόκαμπος του Θέμη Κατσιμίχα
ΙΧΘΥΣ του Χρήστου Καραλιά
Καληνύχτα του Θάνου Κερμίτση
Καουμπόης του Γιάννη Χαριτίδη
Καρδιές για Φάγωμα της Ειρήνης Κούτουλα
Κατάψυξη του Δημήτρη Νάκου
Το Μανάβικο του Μιχάλη Μαθιουδάκη
Μαμά Γύρισα του Δημήτρη Κατσιμίρη
Με Ανοιχτά Φτερά της Βίβιαν Παπαγεωργίου
Η Μέθοδος του Χάρη Γιουλάτου
Μελτέμι της Ζέτας Σπυράκη
Νέοι στο Παράθυρό τους του Λουκιανού Μοσχονά
Ουρανία της Δέσποινας Κούρτη
Προετοιμασία της Σοφίας Γεωργοβασίλη
Ράγες της Ελίνας Φέσσα
Ροζαλία της Κατερίνας Γιαννακοπούλου
Σουτζουκάκια του Χρυσόστομου Μπάρμπα
ΤΟ ΤΕΡΑΣ κοιμάται του Κωστή Χαραμουντάνη
Φράγμα του Γιώργου Τελτζίδη
Χριστουγεννιάτικο Αντι-Παραμύθι του Ευθύμη Χατζή
Χρόνου Νήματα των Άγ. Παππά, Γ. Καντέα-Παπαδόπουλου, Γ. Σουλτούκη, Γ. Σινιοράκη, Σ. Κεφαλά

Τηρώντας την παράδοση του Φεστιβάλ να τιμά τους επαγγελματίες που στηρίζουν την κινηματογραφική δημιουργία στη χώρα μας, η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνιστικού τμήματος αποτελείται από τους:

Γιώργο Ζώη (Πρόεδρος της επιτροπής, σκηνοθέτης), Εύα Στεφανή (σκηνοθέτης, Αν. Καθηγήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ), Κάλλια Παπαδάκη (συγγραφέας, σεναριογράφος), Ρόμπι Εκσιέλ (κριτικός κινηματογράφου) και Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη (ηθοποιός). Η κριτική επιτροπή φέτος θα απονείμει τα παρακάτω βραβεία:

- Βραβείο Α' Καλύτερης Ταινίας
- Βραβείο Β' Καλύτερης Ταινίας
- Καλύτερης Σκηνοθεσίας
- Καλύτερου Σεναρίου
- Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας
- Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας

Tο Α' Βραβείο Καλύτερης ταινίας συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2000 Ευρώ με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου ως 1 Οκτωβρίου 2017 στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Δαναό 1 και Δαναό 2, Όπερα 1 και Όπερα 2, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Μέχρι την ανακοίνωση του ολοκληρωμένου προγράμματος της 23ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ στη Συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, στον Πολυχώρο του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, μπορείτε να δείτε τους πρώτους τίτλους ταινιών εδώ: www.aiff.gr.

Aκολουθήστε μας στο Facebook  / Twitter  / Instagram
www.aiff.gr



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2017-08-30 16:56:33



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τα γενέθλια του Ντέιβιντ Λιντς με «ΧΑΜΕΝΗ ΛΕΩΦΟΡΟ» σε 4Κ ψηφιακή κόπια

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τα γενέθλια του Ντέιβιντ Λιντς με «ΧΑΜΕΝΗ ΛΕΩΦΟΡΟ» σε 4Κ ψηφιακή κόπια

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας μετακομίζει στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ τις sold out προβολές που γίνονταν μέχρι πρότινος στο ΙΝΤΕΑΛ και εγκαινιάζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του για το 2024 με τη 'Χαμένη Λεωφόρο'. Το θρυλικό νουάρ θρίλερ του Ντέιβιντ Λιντς θα προβληθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας στην ψηφιακή επεξεργασία που πρόσφατα επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης.