Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

23ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου

Τα Βραβεία των Πρωτοεμφανιζόμενων Ελλήνων σκηνοθετών και ηθοποιών , ο Κωνσταντίνος Τζούμας, το πάρτι του ελληνικού σινεμά, η πιο σημαντική ταινία της χρονιάς («The Florida Project»), το υποδειγματικό «Ένας Ακέραιος Άνθρωπος» του Ρασούλοφ, η προβολή σε συνεργασία με το Animasyros και οι θρυλικοί Tangerine Dream είναι μερικά από τα highlights της πέμπτης μέρας του Φεστιβάλ!

Δείτε εδώ όλο το ωρολόγιο πρόγραμμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου

Η Ζούγκλα της Ασφάλτου / The Asphalt Jungle
25/9/2017, 17:30, Ιντεάλ

Όταν η «τέλεια» ληστεία δεν εκτελείται όπως ακριβώς σχεδιάστηκε, τα μέλη μιας συμμορίας καταρρέουν βαθμιαία και ό,τι ακολουθεί είναι ένα όργιο προδοσίας που δίνει την ευκαιρία στον Χιούστον για μια ενδελεχή ματιά στη ψυχή των παρανόμων, τα όνειρά τους για μια διαφορετική ζωή και τις αλλεπάλληλες αποτυχίες που τους σκοτώνουν πριν από οποιαδήποτε σφαίρα. Τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ (Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Φωτογραφίας και Β’ Αντρικού Ρόλου). Προβολή σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

Το Σχολείο μου Βουλιάζει στη Θάλασσα / My Entire High School Sinking Into the Sea
25/9/2017, 18:00, Odeon Όπερα 1

Μετά από έναν ισχυρό σεισμό, ένα σχολείο ξεκολλάει από τη στεριά και αρχίζει να πλέει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι Σούζαν Σαράντον, Λίνα Ντάναμ, Τζέισον Σουόρτσμαν, Τζον Κάμερον Μίτσελ δανείζουν τις φωνές τους σε ένα ενήλικο καρτούν-αλληγορία για τη σύγχρονη αμερικανική κοινωνία, υπέροχα ζωγραφισμένο με κηρομπογιές, μαρκαδόρους και ακουαρέλα. Προβολή σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου Animasyros.

Κωνσταντίνος Τζούμας: Ηθοποιός εξ Ιδιοσυγκρασίας / Konstantinos Tzoumas: An Actor by Nature
25/9/2017, 19:30, Δαναός 1

Κινηματογραφικό πορτρέτο του Κωνσταντίνου Τζούμα, ενός ανθρώπου που έχει χαρακτηριστεί ως «είρων εκ φύσεως, ηθοποιός εξ ιδιοσυγκρασίας και συγγραφέας εξ ενστίκτου». Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία των συντελεστών, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Κωνσταντίνο Τζούμα και τον σκηνοθέτη, Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο.

Θα προηγηθεί η Απονομή Βραβείων Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών και Ηθοποιών ελληνικών ταινιών.

Η φετινή Κριτική Επιτροπή αποτελείται από την κινηματογραφική παραγωγό και μουσικό Μαρία Χατζάκου (Πρόεδρος), τη Διευθύντρια Φωτογραφίας Χριστινα Μουμουρη, τον σκηνοθέτη Έκτορα Λυγίζο, τον τραγουδοποιό και συνθέτη Κωστή Μαραβέγια και την κριτικό κινηματογράφου Μαρίνα Τσικλητήρα.

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου | 21:30 | Το πάρτι του Ελληνικού Κινηματογράφου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν στο ετήσιο πάρτι παρουσίασης των τρέιλερ των ελληνικών ταινιών που θα προβληθούν στις αίθουσες τη σεζόν 2017-18.  Μεταλλουργείο (Πειραιώς 127)

Tangerine Dream: Ο Ήχος του Μέλλοντος / Revolution of Sound. Tangerine Dream
25/9/2017, 19:45, Odeon Όπερα 1

Από το Βερολίνο του ‘60 μέχρι το αχανές διάστημα, η απόσταση έμοιαζε αδιανόητη μέχρι τη στιγμή που τρεις πιονέροι της ηλεκτρονικής μουσικής αποφάσισαν να τη γεφυρώσουν, καταφέρνοντας στην πορεία να τοποθετήσουν το μέλλον σε νότες. Αυτή είναι η ιστορία των Tangerine Dream, αντίπαλου δέους των Pink Floyd και ενός από τα πλέον επαναστατικά γκρούπ, όπως τη διηγείται ο θρυλικός ηγέτης της μπάντας, Έντγκαρ Φρέζε, και μια ευρεία γκάμα καλεσμένων που περιλαμβάνει από μέλη του συγκροτήματος μέχρι τον Ζαν Μισέλ Ζαρ και τον σκηνοθέτη Μάικλ Μαν. Παρουσία της σκηνοθέτιδας

The Rider
25/9/2017, 20:00, Ideal

Νεαρός πρωταθλητής του ροντέο βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν σοβαρό τραυματισμό που τον υποχρεώνει να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά περισσότερο. Πόσο βαρύ είναι όμως το τίμημα του να γυρνάς την πλάτη στις επιθυμίες σου; Βραβείο στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του πρόσφατου Φεστιβάλ Καννών για ένα συναισθηματικά γενναιόδωρο δράμα το οποίο υπογράφει μία από τις ταχύτατα ανερχόμενες σκηνοθετικές φωνές της Αμερικής.

Ένας Ακέραιος Άνθρωπος / A Man of Integrity
25/9/2017, 22:00, Δαναός 1

Φιλήσυχος οικογενειάρχης βλέπει τη ζωή και τη μικρή του επιχείρηση να μπαίνουν στο στόχαστρο ενός επιχειρηματικού ομίλου με ισχυρές κυβερνητικές πλάτες που επιχειρεί να στραγγαλίσει κάθε δραστηριότητα την οποία δεν ελέγχει. Η αρχετυπική μάχη ενός ακέραιου ανθρώπου ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα μεταμορφώνεται στα χέρια του Ρασούλοφ σε ένα υποδειγματικό δράμα που τιμήθηκε με το βραβείο του τμήματος Ένα Κάπιο Βλέμμα στις πρόσφατες Κάννες.

35 Σφηνάκια Ρούμι / 35 Shots of Rum
25/9/2017, 22:00, Odeon Όπερα 1

Ένας χήρος πατέρας, η νεαρή κόρη του, το αγόρι του πάνω διαμερίσματος που δυσκολεύεται να της εκδηλώσει τα συναισθήματά του, μια παλιά ερωτική φλόγα που ακόμη σιγοκαίει για τον πατέρα. Στην πιο γλυκιά ταινία της, η οποία χαιρετίστηκε από την ξένη κριτική ως μια από τις κορυφαίες της, η Κλερ Ντενί μιλάει για την οικογένεια, τον χρόνο, τις μέρες και νύχτες στις μεγαλουπόλεις, τις παρήγορες κοινότητες που στήνουν οι άνθρωποι κόντρα στις δύσκολες ζωές τους. Σινεμά λιτό, μα τόσο αφοπλιστικό.

The Florida Project
25/9/2017, 22:15, Ιντεάλ

Στην σκιά του Μαγικού Βασιλείου της Ντίσνεϋλαντ, μια παρέα πιτσιρικάδων αναστατώνει καθημερινά με σκανταλιές τους ενοίκους ενός φθηνού μοτέλ, σκορπίζοντας χρώμα στις μουντές ζωές τους. Μετά τον indie θρίαμβο του «Tangerine», το φοβερό παιδί του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά βάζει πλώρη για τα Όσκαρ, έχοντας στο πλευρό του έναν εξαιρετικό Γουίλεμ Νταφό και συστήνοντας το αδιανόητο υποκριτικό ταλέντο της μικρής Μπρούκλιν Πρινς. Υποδειγματικό σινεμά κοινωνικού ρεαλισμού που διασκεδάζει με την ίδια ακριβώς ένταση που προβληματίζει.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2017-09-25 09:39:42



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    Τιμημένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Β' Αντρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, το μνημειώδες έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζει τη σημαντική επέτειο με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, σε μια μοναδική προβολή-γεγονός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε.

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.