Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

23ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights της Κυριακής 1 Οκτωβρίου

Το αρχετυπικό φιλμ νουάρ του αμερικανικού σινεμά, η ταινία που κέρδισε το Βραβείο Κοινού του φετινού φεστιβάλ, μια προβολή αφιερωμένη στον Μπάμπη Ακτσόγλου, άλλη μια προβοκατόρικη ερμηνεία της Ιζαμπέλ Ιπέρ, η ζωή και το έργο του Τζέι Ντι Σάλιντζερ, το instant classic του Λούκα Γκουαντανίνο και η πρώτη ταινία του Ρομπέν Καμπιγιό, είναι μερικά από τα highlights των αποψινών Νυχτών!

Δείτε εδώ όλο το ωρολόγιο πρόγραμμα της Κυριακής 1 Οκτωβρίου

Το Γεράκι της Μάλτας / The Maltese Falcon
1/10/2017, 17:00, Δαναός 1

Υποψήφιο για τρία βραβεία Όσκαρ, το αρχετυπικό φιλμ νουάρ του αμερικανικού σινεμά και ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα σκηνοθετών που έγιναν ποτέ σηματοδότησε το ξεκίνημα ενός νέου κινηματογραφικού είδους, τη γέννηση ενός διαχρονικού σταρ και την αρχή μιας υπέροχης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των Χιούστον και Μπόγκαρτ.Προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

Σπίτι για Απόψε / Mobile Homes (Ειδική Προβολή Βραβευμένης Ταινίας)
1/10/2017, 18:00, Odeon Όπερα 1

Η πορεία της Άλι και του οκτάχρονου γιου της στο όνειρο για μια καλύτερη ζωή, σε ένα μέρος που μπορούν επιτέλους να αποκαλέσουν σπίτι, εκτροχιάζεται συνεχώς από λάθος αποφάσεις που τους πετούν στην ίδια σκληρή αφετηρία. Η εξαιρετική Ίμοτζεν Πουτς πρωταγωνιστεί σε ένα φιλμ ασυμβίβαστου κοινωνικού ρεαλισμού για τους σύγχρονους απόκληρους του αμερικανικού ονείρου, που έκανε αίσθηση στο Δεκαπενθήμερο του Φεστιβάλ Καννών. Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Κοινού των Νυχτών Πρεμιέρας.

Οι Δουβλινέζοι / The Dead​
1/10/2017, 19:15, Δαναός 1

Ένα από τα ωραιότερα διηγήματα του Τζέιμς Τζόις έδωσε την αφορμή στον Τζον Χιούστον να υπογράψει το κύκνειο άσμα του: ένα κομψοτέχνημα ατμόσφαιρας στο οποίο ένα εορταστικό δείπνο μετατρέπεται σε έναν υπέροχο στοχασμό πάνω στη ζωή και στη μόνη βεβαιότητά της, που είναι ο θάνατος. Εξαιρετική ερμηνεία από την Αντζέλικα Χιούστον, δύο υποψηφιότητες στα Όσκαρ (Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και Κοστουμιών).Προβολή σε 35άρα κόπια, αφιερωμένη στον Μπάμπη Ακτσόγλου.

Κυρία Χάιντ / Mrs. Hyde
1/10/2017, 20:00, Ideal

Οι προβοκατόρικοι ρόλοι είναι ψωμοτύρι για την ανυπέρβλητη Ιζαμπέλ Ιπέρ, η οποία κέρδισε βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο παίζοντας δύο αντικρουόμενες προσωπικότητες μιας εκκεντρικής καθηγήτριας που αναδύονται όταν την χτυπήσει κεραυνός. Εκμοντερνισμένη και άκρως χιουμοριστική εκδοχή του κλασικού «Δόκτορ Τζέκιλ και Κύριος Χάιντ».

Ο Επαναστάτης στη Σίκαλη / Rebel in the Rye​
1/10/2017, 20:15, Odeon Όπερα 1

Το 1951 ο Τζέι Ντι Σάλιντζερ δημοσίευσε τον «Φύλακα στη Σίκαλη». Χρειάστηκαν να προηγηθούν ένας άδοξος έρωτας, μια σειρά επαγγελματικών ματαιώσεων, ένας παγκόσμιος πόλεμος και μια μακροχρόνια ψυχολογική κατάρρευση προκειμένου ο φιλόδοξος νεαρός να υπογράψει ένα από τα ορόσημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Πρωταγωνιστούν οι Νίκολας Χουλτ, Κέβιν Σπέισι και Σάρα Πόλσον.

Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου / Call Me by Your Name
1/10/2017, 21:30, Δαναός 1

Το αποτέλεσμα της σεναριακής συνεργασίας ανάμεσα στον περιζήτητο σκηνοθέτη του «Είμαι ο Έρωτας» και τον αξιοσέβαστο Τζέιμς Άιβορι, δημιουργό του «Δωμάτιο με Θέα» και του «Τα Απομεινάρια μιας Μέρας», είναι μάλλον η καλύτερη ταινία της χρονιάς. Καθώς ένας ανήσυχος 17χρονος ανακαλύπτει την αγάπη, στη διάρκεια ενός ειδυλλιακού καλοκαιριού με φόντο την ιταλική εξοχή, ο Γκουαντανίνο κατορθώνει να μετατρέψει μια γλυκύτατη ερωτική ιστορία σε ένα instant classic με τη δύναμη να συγκινήσει εκατομμύρια θεατές.

Καθαρές Καρδιές / Pure Hearts​
1/10/2017, 22:15, Ideal

Μεγαλωμένη σε θρησκόληπτο περιβάλλον, η 17χρονη Ανιές είναι αποφασισμένη να πάρει όρκο αγνότητας, μέχρι που η ανορθόδοξη γνωριμία της με τον 25χρονο Στέφανο αλλάζει τα δεδομένα. Ένα τραχύ και συνάμα ρομαντικό σκηνοθετικό ντεμπούτο τοποθετημένο στις παρυφές της σύγχρονης Ρώμης, για τις μικρές υπερβάσεις μιας γενιάς που ζει με πείσμα και παρόρμηση, κόντρα στις συνεχείς ματαιώσεις.

Αυτοί που Επιστρέφουν / Les Revenants​
1/10/2017, 22:30, Odeon Όπερα 1

Οι ζωές των κατοίκων ενός μικρού γαλλικού χωριού αλλάζουν ανεπανόρθωτα όταν συμβαίνει το αδιανόητο και οι νεκροί επανέρχονται στη ζωή διεκδικώντας ξανά μια θέση στην κοινωνία και την καρδιά αυτών που άφησαν πίσω. Στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα, ο Καμπιγιό υπογράφει ένα στοιχειωμένο και βαθιά ατμοσφαιρικό θρίλερ που στοχάζεται πάνω στα αιώνια και αξεδιάλυτα μυστήρια της ύπαρξης. Η απήχησή του αποτέλεσε έμπνευση για την εξαιρετικά επιτυχημένη ομώνυμη τηλεοπτική σειρά.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2017-10-01 11:20:14



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τα γενέθλια του Ντέιβιντ Λιντς με «ΧΑΜΕΝΗ ΛΕΩΦΟΡΟ» σε 4Κ ψηφιακή κόπια

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τα γενέθλια του Ντέιβιντ Λιντς με «ΧΑΜΕΝΗ ΛΕΩΦΟΡΟ» σε 4Κ ψηφιακή κόπια

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας μετακομίζει στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ τις sold out προβολές που γίνονταν μέχρι πρότινος στο ΙΝΤΕΑΛ και εγκαινιάζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του για το 2024 με τη 'Χαμένη Λεωφόρο'. Το θρυλικό νουάρ θρίλερ του Ντέιβιντ Λιντς θα προβληθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας στην ψηφιακή επεξεργασία που πρόσφατα επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης.