Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

23ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου

Ένα θαρραλέο ντοκιμαντέρ, ένα γλυκόπικρο δράμα γεμάτο ανθρωπιά, τα σάουντρακ της ζωής μας, μία από τις κορυφαίες ταινίες της τελευταίας 15ετίας από την Κλερ Ντενί, η ιστορία των Sound, ανήλικα είδωλα, τα πρωτοποριακά «Τέρατα» του Μπράουνινγκ, η καλύτερη ταινία του SXSW και μια άγρια επιμειξία κινηματογραφικών ειδών στο μενού της πρώτης μέρας των 23ων Νυχτών Πρεμιέρας!

Δείτε εδώ όλο το ωρολόγιο πρόγραμμα της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου

Η Πόλη των Φαντασμάτων / City of Ghosts
21/9/2017, 18:00, Odeon Όπερα 1

Επικηρυγμένοι από τον ISIS και με τις ζωές των συγγενών τους σε θανάσιμο κίνδυνο, μια ομάδα Σύρων δημοσιογράφων αντιστέκεται στο Ισλαμικό κράτος, διοχετεύοντας στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ντοκουμέντα φρίκης που καταγράφουν τις αποτρόπαιες πρακτικές των τζιχαντιστών. Ήδη πολυβραβευμένο, το θαρραλέο φιλμ του Μάθιου Χάινεμαν ξετυλίγεται με τη λογική ενός κατασκοπικού θρίλερ και αποτελεί ένα από τα φαβορί για το επόμενο Όσκαρ Ντοκιμαντέρ.

Τα Σάουντρακ της Ζωής μας / Score: A Film Music Documentary
21/9/2017, 19:00, Odeon Όπερα 2 (P)

Χανς Ζίμερ, Ντάνι Έλφμαν, Τζον Γουίλιαμς, Ένιο Μορικόνε, Αλεξάντρ Ντεσπλά, Τρεντ Ρέζνορ και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι συνθέτες παρελαύνουν επί της οθόνης και αποκαλύπτουν όλα εκείνα τα μαγικά συστατικά που κάνουν ένα σάουντρακ ακαταμάχητο. Το πρώτο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε αποκλειστικά για την κινηματογραφική μουσική πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στο πάνθεον των αξέχαστων συνθέσεων που «έντυσαν» μερικές από τις πιο θρυλικές αναμνήσεις μας στο σινεμά.

Αφιέρωμα Σινεμά και Αναπηρία

Τα Τέρατα / Freaks
21/9/2017, 19:30, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Ποτέ ο κινηματογραφικός τρόμος δεν είχε τέτοια όψη, αρχικά διαμορφωμένος μέσα από τον δύσμορφο κόσμο αληθινών «τεράτων», και στη συνέχεια από την συμπεριφορά των αληθινών τεράτων, των ανθρώπων δηλαδή που τα εξουσιάζουν. Πρωτοποριακή στη θεματική της, η ταινία κατέστρεψε την καριέρα του Τοντ Μπράουνινγκ, ο οποίος τόλμησε να απεικονίσει ένα θέαμα που το κοινό δεν ήταν έτοιμο να δει το 1932. Κατά γενική ομολογία ωστόσο, τα «Τέρατα» παραμένουν μία από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Ελεύθερη Είσοδος

Ευτυχισμένη μου Οικογένεια / My Happy Family
21/9/2017, 19:45, Δαναός 1

Μια μέρα μετά τα 52α γενέθλιά της, μια γυναίκα εγκαταλείπει το σπίτι της. Σύζυγο, παιδιά, πεθερικά. Επιχειρεί να ξεκινήσει τη ζωή της από την αρχή, μόνο που η οικογένεια μοιάζει με τον μοναδικό ακλόνητο δεσμό από τον οποίο δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει. Λογική και συναίσθημα, παλιό και καινούργιο, γίνονται συνδαιτυμόνες σε ένα αφοπλιστικά ειλικρινές και γλυκόπικρο δράμα γεμάτο ανθρωπιά και ευεργετικές ενέσεις χιούμορ.

Βαδίζοντας σε Αντίθετη Κατεύθυνση / Walking in the Opposite Direction
21/9/2017, 20:00, Odeon Όπερα 1

Με το «I Can't Escape Myself» χάρισε στην post punk γενιά έναν από τους πιο διαχρονικούς ύμνους της, την ίδια ώρα που βρισκόταν αντιμέτωπος με τους πιο βίαιους προσωπικούς του δαίμονες. Αυτή είναι η ιστορία των Sound και του χαρισματικού ηγέτη τους Άντριαν Μπόρλαντ, ακόμη μίας προσθήκης στο μακρύ κατάλογο των καταραμένων ειδώλων της rock'n'roll. Παρουσία του σκηνοθέτη

Αφιέρωμα στον Τζον Χιούστον

Οι Αταίριαστοι / The Misfits
21/9/2017, 20:00, Ιντεάλ

Μια περιθωριακή ομάδα καουμπόηδων διασταυρώνεται με τη μοναχική πορεία μιας πρόσφατα χωρισμένης γυναίκας που ζητά λίγη αγάπη και αποδοχή. Ένα μελαγχολικό και ελεγειακό ρέκβιεμ για τους υπέροχους losers αυτού του κόσμου με πρωταγωνιστές τους Κλαρκ Γκέιμπλ, Μέριλιν Μονρό και Μοντγκόμερι Κλιφτ στις τελευταίες κινηματογραφικές παρουσίες τους.

Tokyo Idols
21/9/2017, 21:00, Odeon Όπερα 2

Η τελευταία μουσική μόδα στην Ιαπωνία θέλει έφηβες κοπέλες να υποδύονται ποπ σταρ επί σκηνής, την ώρα που άντρες κάθε ηλικίας τραγουδούν και χορεύουν συγχρονισμένα με τις εύπεπτες μελωδίες τους, σπονσοράροντας παράλληλα τις καριέρες αυτών των ανήλικων ειδώλων. Ένα εκκεντρικό χρονικό από την πολύχρωμη καρδιά του Τόκιο, που καταγράφει την ψύχωση μιας ολόκληρης κουλτούρας με τη νεαρή γυναικεία σεξουαλικότητα και τους τρόπους που αυτή απενοχοποιείται στη συνείδηση μιας βαθιά συντηρητικής κοινωνίας.

Αφιέρωμα στην Κλερ Ντενί

Λευκή Ύλη / White Material
21/9/2017, 22:15, Δαναός 1

Σε μια αδιευκρίνιστη γωνιά της Αφρικής, η οποία τελεί υπό καθεστώς εμφυλίου αναβρασμού και κάθε ξενικό στοιχείο θεωρείται ανεπιθύμητο, μία περήφανη Ευρωπαία στέκει να υπερασπιστεί το σπίτι και τα εδάφη της, αγνοώντας τον αιματηρό κλοιό που σφίγγει γύρω της. Η εντυπωσιακής δύναμης Ιζαμπέλ Ιπέρ πρωταγωνιστεί και η σκηνοθεσία της Ντενί καθηλώνει, στην ταινία που οι New York Times συμπεριέλαβαν πρόσφατα ανάμεσα στις κορυφαίες της τελευταίας δεκαπενταετίας.

Το Πιο Όμορφο Νησί / Most Beautiful Island
21/9/2017, 22:30, Ιντεάλ

Προσπαθώντας να επιβιώσει στο αφιλόξενο περιβάλλον της Νέας Υόρκης, η Λουσιάνα δέχεται να παρευρεθεί σε ένα κοκτέιλ πάρτι έναντι αδράς αμοιβής. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι σύντομα θα λάβει μέρος σε ένα διεστραμμένο παιχνίδι ζωής και θανάτου. Σκηνοθέτις, σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια αυτής της άγριας βόλτας στη σκοτεινή πλευρά, η Ασένσιο ενώνει όνειρα και εφιάλτες της αδυσώπητης μεγαλούπολης σε ένα ντεμπούτο που παίζει δεξιοτεχνικά με τις προσδοκίες του κοινού και κλείνει συνωμοτικά το μάτι στο σινεμά του Πολάνσκι. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του SXSW.

Καλοί Τρόποι / Good Manners
21/9/2017, 22:30, Odeon Όπερα 1

Μια μοναχική νοσοκόμα από τις φτωχογειτονιές του Σάο Πάολο προσλαμβάνεται από τη μυστηριώδη και πλούσια Άννα για να γίνει νταντά στο αγέννητο παιδί της. Ό,τι ακολουθεί και δύσκολα μπορεί κανείς να συνοψίσει, είναι μια άγρια επιμειξία κινηματογραφικών ειδών που ξεκινά από τον κοινωνικό ρεαλισμό για να καταλήξει στον λυκανθρωπισμό, περνώντας μέσα από το λεσβιακό ρομάντζο, το σινεμά φρίκης, το γοτθικό παραμύθι και το μιούζικαλ. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2017-09-21 10:51:47



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    Τιμημένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Β' Αντρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, το μνημειώδες έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζει τη σημαντική επέτειο με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, σε μια μοναδική προβολή-γεγονός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε.

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.