Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

23ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου

Η Λιν Ράμσεϊ στην Αθήνα για να παρουσιάσει το βραβευμένο στις Κάννες «Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ», ανοιχτή συζήτηση με θέμα τις τηλεοπτικές σειρές, το ατμοσφαιρό «Μυστήρια της Σικελίας», το σαγηνευτικό «Θέλμα», μία μεταμοντέρνα διασκευή στις «Λευκές Νύχτες», το Όσκαρ του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στη «Βασίλισσα της Αφρικής» και η σύγχρονη αλληγορία του «Jupiter's Moon», είναι μερικά από τα highlights των αποψινών Νυχτών!

Δείτε εδώ όλο το ωρολόγιο πρόγραμμα της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου

«Τηλεοπτικές σειρές: σύμμαχοι ή εχθροί του σινεμά;»
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου | 12:00 | Πολυχώρος Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» (Λεωφ. Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη)

Η Γιασμίν Μπέιζικ, προγραμματίστρια σε κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ελβετίας και εισηγήτρια σε προγράμματα με θέμα την τηλεόραση, ο Άρης Λυχναράς, σκηνοθέτης σειρών, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών, και ο Γρηγόρης Κοκκινάκης από την COSMOTE TV συζητούν για τη θέση των τηλεοπτικών σειρών στη σημερινή εποχή.  

Το masterclass πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Suburban.

Η Βασίλισσα της Αφρικής / The African Queen
28/9/2017, 17:30, Ιντεάλ

Στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, μια γεροντοκόρη ιεραπόστολος υποχρεώνεται να συνυπάρξει με ένα μεθύστακα τυχοδιώκτη, επάνω σε ένα σαπιοκάραβο το οποίο διασχίζει τον γεμάτο κινδύνους ποταμό του Κονγκό, αγνοώντας ότι η αναγκαστική συγκατοίκηση θα οδηγήσει σε έναν απρόσμενο έρωτα. Από τις καλύτερες εξωτικές περιπέτειες που έγιναν ποτέ, με τους Κάθριν Χέμπορν και Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ γοητευτικά αταίριαστο δίδυμο, η «Βασίλισσα» διεκδίκησε τέσσερα Όσκαρ, χαρίζοντας στον πρωταγωνιστή της το μοναδικό χρυσό αγαλματίδιο μιας τεράστιας καριέρας. Προβολή με ψηφικά αποκατεστημένη κόπια.

Οι Μπάσταρδοι / Bastards
28/9/2017, 17:45, Odeon Όπερα 1

Σοβαροί προσωπικοί λόγοι αναγκάζουν καπετάνιο σε πετρελαιαγωγό πλοίο να επιστρέψει εσπευσμένα στη στεριά, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με μια διεφθαρμένη παρισινή φαμίλια. Η Ντενί θέτει τους Βενσάν Λιντόν και Κιάρα Μαστρογιάνι σε τροχιά γύρω από δύο προσφιλείς θεματικές της: την παραδοχή ενός αρπακτικού μοντέρνου κόσμου και τους τρόπους με τους οποίους οι δεσμοί αίματος σφραγίζουν τις ζωές των ανθρώπων.

Ο Θεριστής / The Sower
28/9/2017, 19:30, Δαναός 1

Σύσσωμος ο ανδρικός πληθυσμός ενός χωριού αιχμαλωτίζεται κατά τη διάρκεια ενός πραξικοπήματος, στη Γαλλία του 1852. Απελπισμένες από την πολύμηνη απομόνωσή τους, οι γυναίκες παίρνουν έναν όρκο: για να συνεχιστεί η ζωή πρέπει να μοιραστούν οποιονδήποτε άντρα βρεθεί στο χωριό. Η βοηθός σκηνοθέτη των Μίκαελ Χάνεκε και Ολιβιέ Ασαγιάς υπογράφει ένα εντυπωσιακό και θεσπέσια φωτογραφημένο ντεμπούτο-φόρο τιμής στη γυναικεία φύση, εξερευνώντας τα λεπτά όρια μεταξύ έρωτα και επιβίωσης σε μια πανέμορφη ιστορία αγάπης.

Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ / You Were Never Really Here
28/9/2017, 20:00 Ιντεάλ

Ένας αντικοινωνικός βετεράνος πεζοναύτης αναλαμβάνει να σώσει την ανήλικη κόρη ενός γερουσιαστή μόνο για να βρεθεί μπλεγμένος σε ένα θανάσιμο δίκτυο πολιτικής διαφθοράς. Μία από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές του μοντέρνου σινεμά, η Λιν Ράμσεϊ, παραδίδει ένα αιματοβαμμένο θρίλερ για έναν αλύτρωτο εξολοθρευτή άγγελο, φέρνοντας στο μυαλό ένδοξες ταινίες των 70s όπως ο «Ταξιτζής» του Σκορσέζε και το «Hardcore» του Πολ Σρέιντερ. Βραβείο Σεναρίου και Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Καννών για την μινιμαλιστική αλλά εκρηκτική ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ. Προβολή παρουσίας της σκηνοθέτιδας

Ο Αντόνιο σε Τρεις Πράξεις / Antonio One Two Three
28/9/2017, 20:00, Odeon Όπερα 1

Μεταμοντέρνα διασκευή στις «Λευκές Νύχτες» του Ντοστογιέφσκι, το γοητευτικό ντεμπούτο του 26χρονου Βραζιλιάνου σκηνοθέτη θολώνει τα όρια πραγματικότητας και φαντασίας, ακολουθώντας τον Αντόνιο σε τρία διαφορετικά σταυροδρόμια. Χαμένοι έρωτες, αφραγκία και η μοναξιά της μητρόπολης αφήνουν τα αποτυπώματά τους στην πορεία και την καρδιά ενός 20άρη που προσπαθεί να την «παλέψει» στη σύγχρονη Λισαβώνα. Προβολή παρουσία του σκηνοθέτη

Τα Μυστήρια της Σικελίας / Sicilian Ghost Story
28/9/2017, 21:45, Δαναός 1

Η αληθινή ιστορία απαγωγής ενός 13χρονου αγοριού από τη Μαφία που σόκαρε την Ιταλία των 90s, μετατρέπεται στα χέρια των Γκρασαντόνια και Πιάτσα σε ένα άγριας ομορφιάς, σπαρακτικό παραμύθι το οποίο υφαίνεται περίτεχνα γύρω από τη στυγερή πραγματικότητα του οργανωμένου εγκλήματος. Σε αυτό, η μικρή Λούνα σπάει την ομερτά του περίγυρου και προσπαθεί να ρίξει φως στην εξαφάνιση του αγαπημένου της Τζουζέπε που της έχει κλέψει την καρδιά. Ταινία έναρξης της Εβδομάδας Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών. Παρουσία των σκηνοθετών

Θέλμα / Thelma
28/9/2017, 22:30, Ιντεάλ

Η Θέλμα αφήνει το θρησκόληπτο σπίτι της για σπουδές στο Όσλο και βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο μιας συμφοιτήτριας, τη στιγμή που πασχίζει να τιθασεύσει τις τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις της. Η «Κάρι» του Ντε Πάλμα συναντά τις «Μέρες Οργής» του Ντράγερ, στο πλέον τολμηρό φιλμ ενός από τους πιο ενδιαφέροντες Ευρωπαίους σκηνοθέτες, υπεύθυνου για τα πολυβραβευμένα «Όσλο, 31 Αυγούστου» και «Reprise».

Το Φεγγάρι του Δία / Jupiter's Moon
28/9/2017, 22:30, Odeon Όπερα 1

Έπειτα από μια θανάσιμη συμπλοκή με την αστυνομία στα σύνορα της Ουγγαρίας, ένας νεαρός Σύρος μετανάστης όχι μόνο δεν ξεψυχά, αλλά αποκτά και υπερφυσικές δυνάμεις. Ο σκηνοθέτης του θριαμβευτικού «Λευκού Θεού» δίνει την ευρωπαϊκή απάντηση στα χολιγουντιανά μπλοκμπάστερ καταιγιστικής δράσης, συνδυάζοντας μια εκθαμβωτική επίδειξη δεξιοτεχνίας με τη μεταφυσική αλληγορία και τη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2017-09-28 09:39:26



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    Τιμημένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Β' Αντρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, το μνημειώδες έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζει τη σημαντική επέτειο με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, σε μια μοναδική προβολή-γεγονός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε.

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.