Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

23ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου

Η Ντανιέλα Βέγκα του «Μια Φανταστική Γυναίκα» στην Αθήνα, ο frontman των Mogwai Στιούαρτ Μπρέιθγουεϊτ «χαμένος στη Γαλλία» (αλλά έτοιμος για το αποψινό μας πάρτι!), η Παουλίνα Γκαρσία στην «έρημο», ένας ανυπέρβλητος κινηματογραφικός «θησαυρός» δια χειρός Τζον Χιούστον, η Ίμοτζεν Πουτς και το «Donnie Darko» ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στη μεγάλη οθόνη! 

Δείτε εδώ όλο το ωρολόγιο πρόγραμμα της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου

Ο Θησαυρός της Σιέρα Μάντρε / The Treasure of the Sierra Madre
27/9/2017, 17:30, Δαναός 1

Τρεις άνδρες ανακαλύπτουν φλέβα χρυσού στο Μεξικό, αντιμετωπίζουν με επιτυχία τους εξωτερικούς εχθρούς τους, αλλά ξεχνούν τον μεγαλύτερο αυτών: την απληστία που τους μετατρέπει σταδιακά σε ανθρωπόμορφα τέρατα. Από τις πιο κυνικές ταινίες που έγιναν ποτέ, ο «Θησαυρός» κέρδισε Όσκαρ Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Γουόλτερ Χιούστον, πατέρα του σκηνοθέτη. Προβολή σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

Πληρωμένος Έρωτας / Eastern Boys
27/9/2017, 17:45, Ideal

Ευκατάστατος μεσήλικας «ψωνίζει» νεαρό μετανάστη, μη γνωρίζοντας ότι η συμμορία του δεύτερου θα τον ληστέψει. Ωστόσο εκείνος αρνείται να τον καταδώσει, γοητευμένος από την ορμή της νεότητας που γεμίζει αναπάντεχα το συναισθηματικό του κενό. Στην καρδιά ενός πολυπολιτισμικού, και συνάμα χαώδους και σκληρού κόσμου, ο Καμπιγιό εξερευνά το ενδεχόμενο της κατανόησης, της συγχώρεσης και της λύτρωσης, βρίσκοντας αναπάντεχες και όχι πάντα βολικές απαντήσεις μέσα από τη διήγηση μιας αφοπλιστικά ειλικρινούς ερωτικής ιστορίας.

Σπίτι για Απόψε / Mobile Homes
27/9/2017, 20:00, Δαναός 1

Η πορεία της Άλι και του οκτάχρονου γιου της στο όνειρο για μια καλύτερη ζωή, σε ένα μέρος που μπορούν επιτέλους να αποκαλέσουν σπίτι, εκτροχιάζεται συνεχώς από λάθος αποφάσεις που τους πετούν στην ίδια σκληρή αφετηρία. Η εξαιρετική Ίμοτζεν Πουτς πρωταγωνιστεί σε ένα φιλμ ασυμβίβαστου κοινωνικού ρεαλισμού για τους σύγχρονους απόκληρους του αμερικανικού ονείρου, που έκανε αίσθηση στο Δεκαπενθήμερο του Φεστιβάλ Καννών. Παρουσία του σκηνοθέτη Βλαντιμίρ ντε Φοντενέ.

Χαμένοι στη Γαλλία / Lost in France
27/9/2017, 20:00, Odeon Όπερα 1

Mogwai, Άλεξ Καπράνος των Franz Ferdinand, Arab Strab, Delgados: κοινώς όλη η αφρόκρεμα της ανεξάρτητης σκωτσέζικης μουσικής σκηνής των 90s, η οποία αναδείχθηκε μέσα από την καλτ δισκογραφική εταιρεία Chemikal Underground, επαναλαμβάνει, 18 χρόνια μετά, το ίδιο παλαβό road trip που την πήγε από τη Γλασκώβη ως το Μορόν της Γαλλίας και απογείωσε τη φήμη της με μία μόνο συναυλία. Παρουσία του σκηνοθέτη Νίαλ ΜακΚαν και του frontman των Mogwai, Στιούαρτ Μπρέιθγουεϊτ.

Μία Φανταστική Γυναίκα / A Fantastic Woman
27/9/2017, 20:30, Ιντεάλ

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συντρόφου της, η Μαρίνα αντιμετωπίζει την απροθυμία της οικογένειάς του να την συμπεριλάβει στο πένθος. Αιτία; Η Μαρίνα είναι τρανσέξουαλ. Ο Σεμπαστιάν Λέλιο του πολυβραβευμένου «Γκλόρια» γαργαλά τα ταμπού επιστρατεύοντας το φλογερό ερμηνευτικό ταμπεραμέντο της Ντανιέλα Βέγκα σε έναν αλμοδοβαρικών αποχρώσεων ύμνο στη διαφορετικότητα. Αργυρή Άρκτος Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βερολίνου, σε παραγωγή Μάρεν Άντε και Πάμπλο Λαραΐν. Προβολή παρουσία της πρωταγωνίστριας, Ντανιέλα Βέγκα.

Η Νύφη της Ερήμου / The Desert Bride
27/9/2017, 22:30, Δαναός 1

Μία μοναχική και καταπιεσμένη γυναίκα δέχεται τη βοήθεια ενός ευγενικού πλανόδιου για να βρει τη χαμένη της τσάντα. Καθώς οι δυο τους περιπλανώνται στην αργεντίνικη έρημο, φιμωμένες επιθυμίες ανθίζουν και μια διαδρομή χωρίς σαφή προορισμό μετατρέπεται σε ταξίδι προς την ελευθερία. Η βραβευμένη Παουλίνα Γκαρσία του «Γκλόρια» ερμηνεύει με ακρίβεια τον απρόσμενο έρωτα, σε ένα μειλίχιο road trip αυτογνωσίας. Η Αττική Οδός σας προτείνει την ταινία και σας εύχεται καλό Φεστιβάλ και ασφαλέις διαδρομές.

Στον Αστερισμό του Διδύμου / Gemini
27/9/2017, 22:30, Odeon Όπερα 1

Ένα έγκλημα στην καρδιά του Χόλιγουντ εμπλέκει την βοηθό μιας ανερχόμενης στάρλετ σε μία δαιδαλώδη υπόθεση. Με τις υποψίες να κλίνουν προς το μέρος της, αποφασίζει να αψηφήσει την έρευνα της αστυνομίας και να εξιχνιάσει μόνη της το μυστήριο. Τοποθετώντας το στιλιζαρισμένο νεονουάρ του σε έναν σαγηνευτικό κόσμο όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, ο Κατζ ξελογιάζει το κοινό με έναν σέξι κινηματογραφικό γρίφο που δεν ζητά απαραιτήτως να τον επιλύσεις, αλλά να τον απολαύσεις.

Donnie Darko
27/9/2017, 23:15, Ιντεάλ

Το απόλυτο καλτ φιλμ των '00s, για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μεγάλη οθόνη και μάλιστα στην 4Κ δόξα που του αξίζει. Dark. Darker. Darko. Ένα παρεξηγημένο φιλμ που κατάφερεμια ξεχωριστή τομή στον κινηματογραφικό χωροχρόνο. Η ανάδειξη του σε καλτ φαινόμενο μέσα απ' τα ράφια του video club, έφερε μια γοητευτική παραφιλολογία που κρατάει μέχρι σήμερα, απλωμένη σε blogs, κόμικς, εναλλακτικά cuts. Το «Donnie Darko» μοιάζει μ' εκείνο το νοσταλγικό τραγούδι από τα 80's που τελικά σ' άρεσε πολύ περισσότερο απ' όσο νόμιζες (και τώρα πια δεν μπορείς να σταματήσεις να το ακούς).

23:00 | «Glasgow takes Athens»

Dj set από τον frontman των Mogwai, Στιούαρτ Μπρέιθγουεϊτ, που έρχεται στην Αθήνα με αφορμή την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Χαμένοι στη Γαλλία» («Lost in France») του Νίαλ ΜακΚαν. Το πάρτι θα διεξαχθεί στο Barrett (Πρωτογένους 11, Αθήνα).



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2017-09-27 09:33:11



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    Τιμημένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Β' Αντρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, το μνημειώδες έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζει τη σημαντική επέτειο με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, σε μια μοναδική προβολή-γεγονός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε.

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.