Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

23ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου

Η νέα βραβευμένη ταινία του Αντρέι Σβιάγκιντσεφ («Χωρίς Αγάπη»), το πολυδιάστατο καλλιτεχνικό εγχείρημα «BLU» σε μία δωρεάν προβολή σε συνεργασία με το Animasyros, η Μπερενίς Μπεζό «Στις Τρεις Κορυφές», το ηδονιστικό «Axolotl Overkill», το καλύτερο ντοκιματέρ του Σάντανς, ένα παρανοϊκό φιλμ μυστηρίου και η «Τιμή των Πρίτζι» του μεγάλου Τζον Χιούστον είναι μερικά από τα highlights των σημερινών Νυχτών!

Δείτε εδώ όλο το ωρολόγιο πρόγραμμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου

Αυτοί Που Έμειναν στο Αλέπο / Last Men In Aleppo
26/9/2017, 17:30, Δαναός 1

Καθώς οι βομβαρδισμοί στη Συρία μαίνονται, μια ομάδα απλών πολιτών αποφασίζει να μην εγκαταλείψει το Αλέπο και αναλαμβάνει τον απεγκλωβισμό των κατοίκων από τα συντρίμμια μιας πάλαι ποτέ υπέροχης πόλης. Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ του Σάντανς για αυτό το συνταρακτικό χρονικό μιας μάχης που όσο άνιση και αν αρχικά φάνταζε, κάποιοι έμειναν εκεί για να τη δώσουν.

Βlu
26/9/2017, 17:30, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Το «blu» είναι ένα πολυδιάστατο καλλιτεχνικό εγχείρημα το οποίο συστήνει συνήθειες και ιδέες Ιταλών και Ελλήνων δημιουργών μέσα από το πρίσμα του animation και των ψηφιακών τεχνών. Η δράση αυτή δημιουργεί έναν πρωτότυπο πολιτιστικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών με αφετηρία το σχέδιο, το illustration και την κινούμενη εικόνα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή και την ψηφιακή δημιουργία. Είσοδος Ελεύθερη

Προβολή σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου Animasyros και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Εισβολέας / The Intruder
26/9/2017, 18:00, Odeon Όπερα 1

Νιώθοντας το τέλος να πλησιάζει, ένας ηλικιωμένος άντρας δέχεται στο σώμα του την καρδιά ενός νεαρού δότη και ταυτόχρονα προσπαθεί να συμφιλιωθεί με το σκοτεινό παρελθόν του. Η πιο ελλειπτική και παράλληλα ονειρική δημιουργία της Ντενί, καλεί τον θεατή να αναθεωρήσει τον τρόπο που βλέπει σινεμά μέσα από ένα αφηγηματικά περιπετειώδες και βαθιά υπαρξιακό ταξίδι ζωής και θανάτου, από τη Γαλλία στην Κορέα κι από εκεί στην Ταϊτή.

Το Ατελιέ / The Workshop
26/9/2017, 19:30, Ιντεάλ

Καταξιωμένη συγγραφέας αναλαμβάνει ένα θερινό εργαστήρι εκμάθησης για τους άνεργους νέους μιας παραθαλάσσιας περιοχής και έρχεται αντιμέτωπη με τον συγκρουσιακό χαρακτήρα ενός νεαρού με πιθανές ακροδεξιές τάσεις, που όμως τυχαίνει να είναι και ο πιο ταλαντούχος μαθητής της. Σε σενάριο του Ρομπέν Καμπιγιό, ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης του «Ανάμεσα στους Τοίχους» συνδέει το ψυχολογικό θρίλερ με μια μικρογραφία των πολιτικών και κοινωνικών εντάσεων που ενώνουν και χωρίζουν βίαια τη σημερινή Γαλλία.

Στις Τρεις Κορυφές / Three Peaks
26/9/2017, 19:45, Δαναός 1

Ο Άαρον προσκαλεί τη σύντροφό του και τον οκτάχρονο γιο της σε μια εκδρομή στο βουνό, θέλοντας να εδραιώσει στενούς οικογενειακούς δεσμούς. Το άγχος του να κερδίσει την αποδοχή του μικρού πυροδοτεί ένα επικίνδυνο παιχνίδι εξουσίας, το οποίο σύντομα ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Κλείνοντας το μάτι στην «Ανωτέρα Βία» του Ρούμπεν Έστλουντ, οι «Τρεις Κορυφές» εξερευνούν τις περίπλοκες δυναμικές ενός ανθρώπινου τριγώνου πριν εξελιχθούν σε ένα θρίλερ επιβίωσης που κόβει την ανάσα. Πρωταγωνιστούν η Μπερενίς Μπεζό («The Artist») και ο Αλεξάντερ Φέλινγκ («Homeland»).

Axolotl Overkill
26/9/2017, 20:30, Odeon Όπερα 1

Μετά τον θάνατο της μητέρας της, η δεκαεξάχρονη Μίφτι βυθίζεται σε ένα ηδονιστικό παραλήρημα με αλκοόλ, ναρκωτικά και ευκαιριακό σεξ. Το άδοξο τέλος της σχέσης της με την αρκετά μεγαλύτερη Άλις τη βρίσκει να αναζητά αγωνιωδώς εκδίκηση. Η Χελένε Χέγκεμαν υπογράφει ένα σέξι και οργισμένο σκηνοθετικό ντεμπούτο που εγκλωβίζει σε εικόνες τις εκρήξεις στο μυαλό και το σώμα μιας έφηβης, η οποία ζει κάθε της μέρα σα να είναι η τελευταία. Βραβείο Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς. Παρουσία της σκηνοθέτιδας

Νενέτ και Μπονί / Nenette and Boni
26/9/2017, 21:13, Δαναός 2

Όταν η δεκαπεντάχρονη Νενέτ το σκάει από το οικοτροφείο επειδή έρχεται αντιμέτωπη με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, γυρεύει στέγη στο σπίτι του για χρόνια αποξενωμένου αδερφού της. Τις λεπτομέρειες της δυσλειτουργικής σχέσης τους διηγείται η Κλερ Ντενί, συνοδευόμενη από το πλέον δημοφιλές σάουντρακ των Tindersticks, τον αυθορμητισμό του Φρανσουά Τριφό και τη φρεσκάδα της Νουβέλ Βαγκ. Χρυσή Λεοπάρδαλη και τρία βραβεία ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Χωρίς Αγάπη / Loveless
26/9/2017, 22:00, Δαναός 1

Ο Μπόρις και η Ζένια συγκρούονται για την κηδεμονία του δωδεκάχρονου γιου τους, μόνο που και οι δύο προσπαθούν να τον ξεφορτωθούν γιατί είναι και οι δύο ανίκανοι να τον μεγαλώσουν. Όταν κάποια μέρα αντιλαμβάνονται ότι ο μικρός έχει εξαφανιστεί, απευθύνονται στις Αρχές για τον εντοπισμό του. Αυτό που ξεκινά ως ένα μπεργκμανικό οικογενειακό δράμα, μετατρέπεται μαεστρικά από τον σκηνοθέτη του «Λεβιάθαν» σε ένα βραδυφλεγές θρίλερ μυστηρίου μέσα από το οποίο ο Αντρέι Σβιάγκιντσεφ εξαπολύει τα πυρά του κατά της σημερινής Ρωσίας. Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών.

Η Τιμή των Πρίτζι / Prizzi’s Honor
26/9/2017, 22:00, Ιντεάλ

Πρωτοπαλίκαρο της Μαφίας παντρεύεται επαγγελματία εκτελεστή. Μόνο που η εγκληματική «φαμίλια» δεν βλέπει το ανίερο ζεύγος με καλό μάτι. Απίθανοι οι Τζακ Νίκολσον και Κάθλιν Τέρνερ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, πανάξιο Όσκαρ Β΄ Γυναικείου στην Αντζέλικα Χιούστον, επτά ακόμη υποψηφιότητες και ο Τζον Χιούστον που το διασκεδάζει αφάνταστα πίσω από την κάμερα, παρά τα 79 του χρόνια. Αυτά είναι μερικά από τα υλικά που οδήγησαν τη διαολεμένα ψυχαγωγική μαύρη κωμωδία του να γίνει μια από τις πιο αγαπητές ταινίες των ‘80s.

Χωρίς Τέλος / The Endless
26/9/2017, 22:45, Odeon Όπερα 1

Δύο αδέρφια επιστρέφουν στην αλλόκοτη σέχτα από την οποία είχαν ξεφύγει δέκα χρόνια πριν, όταν είχαν πειστεί πως τα μέλη της επρόκειτο να αυτοκτονήσουν ομαδικά. Τα μυστικά που κρύβει η παλιά τους «οικογένεια» ωστόσο, αποδεικνύονται πολύ πιο εφιαλτικά από όσο είχαν ποτέ φανταστεί. Η παράνοια των αιρέσεων συναντά την επιστημονική φαντασία σε ένα μαγνητικό φιλμ μυστηρίου που δε σταματά λεπτό να παίζει με το μυαλό μας.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2017-09-26 14:27:10



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τα γενέθλια του Ντέιβιντ Λιντς με «ΧΑΜΕΝΗ ΛΕΩΦΟΡΟ» σε 4Κ ψηφιακή κόπια

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τα γενέθλια του Ντέιβιντ Λιντς με «ΧΑΜΕΝΗ ΛΕΩΦΟΡΟ» σε 4Κ ψηφιακή κόπια

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας μετακομίζει στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ τις sold out προβολές που γίνονταν μέχρι πρότινος στο ΙΝΤΕΑΛ και εγκαινιάζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του για το 2024 με τη 'Χαμένη Λεωφόρο'. Το θρυλικό νουάρ θρίλερ του Ντέιβιντ Λιντς θα προβληθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας στην ψηφιακή επεξεργασία που πρόσφατα επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης.