Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

23ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου

Ο Ρομπέν Καμπιγιό στην Αθήνα με το «120 ΒΡΜ», το Μεγάλο Βραβείο του φετινού Φεστιβάλ Καννών, η soul & blues του Τζο Κόκερ, το καθηλωτικό αστυνομικό θρίλερ που κέρδισε το Σάντανς, η 100ή(!) ταινία του Τακάσι Μίικε, ένα μαγνητικό κινηματογραφικό ντεμπούτο και το Βραβείο της Επιτροπής Teddy της Μπερλινάλε είναι τα must της σημερινής μέρας!

Δείτε εδώ όλο το ωρολόγιο πρόγραμμα του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου

Μόμπι Ντικ / Moby Dick
23/9/2017, 17:30, Δαναός 1

Δύσκολο να αναμετρηθείς με έναν από τους ογκόλιθους της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τον οποίο κανείς δεν τολμούσε ως τότε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Ο Χιούστον το κατάφερε, υπογράφοντας μία θαρραλέα και μεγαλεπήβολη διασκευή, με τον Γκρέγκορι Πεκ στον θρυλικό ρόλο του Καπετάνιου Έιχαμπ και τον επιβλητικό Όρσον Γουέλς να τον πλαισιώνει.

Το Καλοκαίρι του ’74 / Lane 1974
23/9/2017, 17:45, Ιντεάλ

Μπορεί η ουτοπία των 60s να έχει λάβει οριστικά τέλος, όμως μια αμετανόητη χίπισσα, μητέρα τριών παιδιών, συνεχίζει την περιπλάνηση από κοινόβιο σε κοινόβιο. Για τη 13χρονη κόρη της, ωστόσο, αυτό το αέναο ταξίδι οφείλει να τελειώσει πάση θυσία. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και λουσμένη στο λαμπερό καλιφορνέζικο φως, η ανεπιτήδευτη ιστορία πρόωρης ενηλικίωσης της Τσίρο απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Σιάτλ.

Τζο Κόκερ: Γρέζι και Ψυχή / Joe Cocker: Mad Dog With Soul
23/9/2017, 19:00, Odeon Όπερα 1

Πενήντα χρόνια καριέρας ενός από τους σημαντικότερους Βρετανούς λευκούς soul και blues τραγουδιστές, συμπυκνώνονται εξαιρετικά στο ντοκιμαντέρ του Τζον Έτζινγκτον. Το φιλμ του ακολουθεί τον Τζο Κόκερ και το δειλό του ξεκίνημα, από τις παμπ του Σέφιλντ της δεκαετίας του '60 μέχρι την καθιέρωσή του στο μουσικό στερέωμα σε μία σταδιοδρομία γεμάτη δράματα και περιπέτειες που έγιναν γρέζι στη φωνή.

Προκλητικές Ζωές / Defiant Lives
23/9/2017, 19:30, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Ανάπηροι/ες ακτιβιστές/τριες σε δράση. Η αγγλοσαξονική εκδοχή της διεκδίκησης ακηδεμόνευτων και χειραφετημένων αναπήρων για κοινωνική δικαιοσύνη και απορρόφηση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, μέσα από σπουδαίο αρχειακό υλικό, σύγχρονη αφήγηση και τεκμηριωμένες συνεντεύξεις ακαδημαϊκών και ακτιβιστών της σπουδής της αναπηρίας. Οι «Προκλητικές Ζωές» της Σάρα Μπάρτον αποτελούν οδηγό για την απελευθέρωση των αναπήρων σε όλο τον κόσμο, υποσχόμενες 90 λυτρωτικά λεπτά για εκείνους και εκείνες που διεκδικούν αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Ελεύθερη Είσοδος

120 Χτύποι το Λεπτό / 120 Battements par Minute
23/9/2017, 19:45, Ideal

Η ταινία που έκανε τον Πέδρο Αλμοδόβαρ, πρόεδρο της επιτροπής του πρόσφατου Φεστιβάλ Καννών, να δακρύσει, είναι το παθιασμένο χρονικό μιας ομάδας ανθρώπων οι οποίοι στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 ύψωσαν ανάστημα ενάντια σε έναν πανίσχυρο και θανατηφόρο ιό. Σκηνοθετώντας με νεανική ορμή και ενώνοντας μοναδικά το συλλογικό με το ατομικό και το πολιτικό με το προσωπικό, ο Καμπιγιό παραδίδει στα χέρια των θεατών μια συναισθηματική χειροβομβίδα. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες.Παρουσία του σκηνοθέτη Ρομπέν Καμπιγιό και του πρωταγωνιστή Αρνό Βαλουά.

Συνέντευξη Τύπου της ταινίας «120 Χτύποι το Λεπτό», με τον σκηνοθέτη Ρομπέν Καμπιγιό και τον πρωταγωνιστή Αρνό Βαλουά

23/9/2017, 17:00, Aegean Omiros College (Πανεπιστημίου 17, ισόγειο)

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ και η εταιρεία διανομής Weird Wave σας προσκαλούν στη Συνέντευξη Τύπου της ταινίας «120 Χτύποι το Λεπτό» (120 Beats Per Minute / 120 Battements Par Minute), την οποία θα συντονίσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας.

Δεσμοί Στοργής / Close-Knit
23/9/2017, 20:15, Δαναός 1

Όταν η μητέρα της την εγκαταλείπει, η εντεκάχρονη Τόμο βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του θείου της και της τρανσέξουαλ συντρόφου του, Ρίνκο. Kαθώς η Ρίνκο μυεί την μικρή στην μυσταγωγία του πλεξίματος, μια νέα, στοργική οικογένεια γεννιέται. Η δημιουργός του «Renta-Cat» παραδίδει έναν ακόμη ύμνο αισιοδοξίας για την αγάπη που σπάει τις προκαταλήψεις, σε ένα διαμαντάκι παστέλ αποχρώσεων που κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής Teddy στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Άβα / Ava
23/9/2017, 21:00, Odeon Όπερα 1

Τίποτε δεν είναι ικανό να χαλάσει το καλοκαίρι της 13χρονης Άβα, ούτε καν η είδηση πως πολύ σύντομα πρόκειται να χάσει την όρασή της. Γνήσιο τέκνο της Νουβέλ Βαγκ, το πιο μαγνητικό ντεμπούτο της Εβδομάδας Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών είναι ένας ευφορικός ύμνος πάνω στο οργασμικό ξύπνημα της εφηβείας και την πάντα άτσαλη μετάβαση προς την ενηλικίωση. Παρουσία της σκηνοθέτιδας

Κάιρο Εμπιστευτικό / The Nile Hilton Incident
23/9/2017, 23:00, Δαναός 1

Λίγο πριν την αυγή της Αραβικής Άνοιξης, ένας διεφθαρμένος Αιγύπτιος αστυνομικός καλείται να εξιχνιάσει την δολοφονία μιας διάσημης τραγουδίστριας στο πολυτελές ξενοδοχείο Nile Hilton. Οι έρευνες παγώνουν όταν τα στοιχεία ενοχοποιούν έναν φίλο του Προέδρου, αλλά ο ντετέκτιβ επιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη ενώ στην χώρα του ξεσπά η επανάσταση. Η καρδιά του φιλμ νουάρ χτυπά δυνατά στα κακόφημα σοκάκια του Καΐρου, στο καθηλωτικό αστυνομικό θρίλερ του Ταρίκ Σαλέχ που απέσπασε στο Φεστιβάλ του Σάντανς το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.

Η Λεπίδα του Αθανάτου
23/9/2017, 23:30, Odeon Όπερα 1

H 100ή ταινία του θρυλικού Τακάσι Μίικε έχει όσες μάχες έχουν οι προηγούμενες 99 μαζί. Καταραμένος αθάνατος σαμουράι περιπλανιέται και συναντά κοπέλα της οποίας οι γονείς σφαγιάστηκαν από συμμορία ξιφομάχων. Για να σώσει την ψυχή του, ορκίζεται να τη βοηθήσει να πάρει εκδίκηση. Το μεταμεσονύκτιο δώρο του φετινού Φεστιβάλ Καννών, βασισμένο σε διάσημο manga.

ΠΑΡΤΙ!
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου | 23:00 | «120 ΒPM»

Πάρτι με αφορμή την ταινία «120 Χτύποι το Λεπτό», show από τις Φιλοθέη & Darla Cupit και dj set από την Ιωσηφίνα Γκιόκα του Best  92.6 στο SIX D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα).  Six D.O.G.S (Αβραμιώτου 6 - 8, Μοναστηράκι, Αθήνα)



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2017-09-23 13:39:32



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    Τιμημένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Β' Αντρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, το μνημειώδες έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζει τη σημαντική επέτειο με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, σε μια μοναδική προβολή-γεγονός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε.

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.