Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Χρόνια πολλά Νύχτες Πρεμιέρας! 25 αγαπημένοι φίλοι και καλεσμένοι του Φεστιβάλ μας στέλνουν τις ευχές τους

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιόρτασε τα 25 του χρόνια με μια σειρά βίντεο από αγαπημένους και αγαπημένες καλεσμένους/ες και συντελεστές που μας τίμησαν με τα έργα και την παρουσία τους αυτή τη γεμάτη σινεμά 25ετία.

Ήταν τα βίντεο-έκπληξη που προλόγιζαν πολλές από τις προβολές του Φεστιβάλ κατά τη διάρκεια των φεστιβαλικών 12 Νυχτών. Συγκινητικές αναμνήσεις, λόγια αγάπης, χιουμοριστικές εξομολογήσεις, καλόκαρδες ευχές πλημμύρισαν τις οθόνες του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και μοιράστηκαν το πάθος για τις ΝΥΧΤΕΣ και το ΣΙΝΕΜΑ.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους αγαπητούς και αγαπητές μας σκηνοθέτες, ηθοποιούς, παραγωγούς, μουσικούς, συνεργάτες, φίλους και φίλες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ολοκληρώθηκε, πάμε για το 26!

Γιώτα Ιωαννίδου και Απόστολος Τζιώτζιος
Νύχτες Πρεμιέρας, το όνειρο του Γιώργου Τζιώτζιου που έγινε πραγματικότητα.

Φατίχ Ακίν
Ο Φατίχ Ακίν αντί ευχών, μας αφιερώνει μία μικρού μήκους του!

Κατερίνα Γερονικολού
Η Κατερίνα Γερονικολού μας εύχεται Χρόνια Πολλά ξεφυλλίζοντας τα παλιά προγράμματα των Νυχτών Πρεμιέρας!

Φοίβος Δεληβοριάς
O Φοίβος Δεληβοριάς, σεσημασμένος σινεφίλ, μάς εύχεται από την Ταράτσα του Φοίβου! 

Δημήτρης Ελευθερόπουλος
Κινηματογραφος και... Αθλητική Κυριακή με ευχές από τον σινεφίλ Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Μαρία Καλλιμάνη
Η Μαρία Καλλιμάνη χαίρεται που βλέπει ελληνικό σινεμά στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Ρομπέν Καμπιγιό
O Ρομπέν Καμπιγιό μας εύχεται Χρόνια Πολλά κι εμείς υπενθυμίζουμε πως οι Νύχτες Πρεμιέρας δε φέρουν καμία ευθύνη μετά την απομάκρυνση των καλεσμένων απο τους χώρους του φεστιβάλ!

Γιώργος Καρναβάς & Κωνσταντίνος Κοντοβράκης
Ο Γιώργος Καρναβάς, 25 χρόνια μετά, ανυπομονεί ακόμα για το φεστιβάλ και ο Κωνσταντίνος Κοντοβράκης θυμάται την εθελοντική του εργασία στο γραφείο τύπου του 3ου Φεστιβάλ.

Ανδρέας Κωνσταντίνου
Ο πολύ έτοιμος και με τρομερά αντανακλαστικά Ανδρέας Κωνσταντίνου μας εύχεται Χρόνια Πολλά.

Αμάντα Λιβανού
Η Αμάντα Λιβανού, παραγωγός σπουδαίων ελληνικών ταινιών που έχουν προβληθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας και παλιά συνεργάτης του Φεστιβάλ, μάς εύχεται και... θυμάται συγκινημένη!

Κωστής Μαραβέγιας
Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας εμπνέεται απο τις Νύχτες Πρεμιέρας. 

Βαγγέλης Μουρίκης
Ο Βαγγέλης Μουρίκης θυμάται την πορεία του φεστιβάλ και τις ιδιαίτερες προβολές του.

Θέμις Μπαζάκα
Η πολυαγαπημένη μας Θέμις Μπαζάκα, φίλη, συνεργάτιδα και συνοδοιπόρος από το 1ο Φεστιβάλ μας χαρίζει απλόχερα τις αναμνήσεις και ευχές της!

Σον Μπέικερ
Ευχές από τον πρίγκιπα του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, Σον Μπέικερ, στον οποίο οι 21ες Νύχτες Πρεμιέρας έκαναν πλήρες αφιέρωμα παρουσία του ίδιου.

Κώστας Νικούλι
Ο ταλαντούχος Κώστας Νικούλι, πρωταγωνιστής στο «Xenia» του Πάνου Κούτρα που προβλήθηκε στο 20ό ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Για την ερμηνεία του κέρδισε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού την επόμενη χρονιά!

Πέννυ Παναγιωτοπούλου
Η Πέννυ Παναγιωτοπούλου θυμάται την πρεμιέρα της δεύτερης ταινίας της.

Φαίδων Παπαμιχαήλ
Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ λυπάται που δεν είναι μαζί μας.

Νίκος Περάκης
Ο Νίκος Περάκης πίνει στην υγειά των Νυχτών Πρεμιέρας!

Γιώργος Πυρπασσόπουλος
Ο Γιώργος Πυρπασσόπουλος μεγάλος φαν και συνεργάτης των Νυχτών Πρεμιέρας μας εύχεται Χρόνια Πολλά!

Πίτερ Στρίκλαντ
Ο Πίτερ Στρίκλαντ χάρη στις Νύχτες Πρεμιέρας μαθαίνει ελληνικά!

Σύλλας Τζουμέρκας
Ο Σύλλας Τζουμέρκας θυμάται τις πρώτες του Νύχτες και τις πρώτες του Πρεμιέρες!

Γιώργος Τσεμπερόπουλος
Ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος μας εύχεται Χρόνια Πολλά με γεμάτες αίθουσες.

Φιλίπ Φαλαρντό
Ο Φιλίπ Φαλαρντό στις Νύχτες Πρεμιέρας συζητάει για τα ΠΑΝΤΑ πίνοντας φραπέ.

Άρι Φόλμαν
Ο υποψήφιος για Όσκαρ οραματιστής σκηνοθέτης, Άρι Φόλμαν στον οποίον οι 19ες Νύχτες Πρεμιέρας είχαν πραγματοποιήσει αφιέρωμα και μας είχε τιμήσει με την παρουσία του ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής το 2018, μας εύχεται γενναιόδωρα Χρόνια Πολλά!

Βαλέρια Χριστοδουλίδου
Η «φωνή» των Νυχτών μας εύχεται Χρόνια Πολλά και... Παρακαλώ απενεργοποιήστε τα κινητά σας. Μία οθόνη σε αυτή την αίθουσα είναι αρκετή δεν νομίζετε; 

Credits:
Σκηνοθεσία: Γεύη Δημητρακοπούλου | Μοντάζ: Μπάμπης Πετρίδης | Motion graphics: Κυριάκος Καραμαλάκος | Visual Identity: Βασίλης Μέξης



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2019-09-30 18:05:04



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    50 χρόνια «ΝΟΝΟΣ ΙΙ»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τη σπουδαία επέτειο με 4Κ κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κόπολα

    Τιμημένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Β' Αντρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, το μνημειώδες έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζει τη σημαντική επέτειο με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, σε μια μοναδική προβολή-γεγονός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε.

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.