23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Η «μητέρα!» του Ντάρεν Αρονόφσκι στις Νύχτες Πρεμιέρας!

Η ταινία σοκ του ανατρεπτικού Ντάρεν Αρονόφσκι κάνει την πρεμιέρα της στις Νύχτες Πρεμιέρας! 

Η ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού αναστατώνεται, όταν απρόσκλητοι επισκέπτες ταράζουν την ήρεμη ρουτίνα τους. Η αδιάκριτη συμπεριφορά των φιλοξενούμενων θα γίνει σύντομα μία ανησυχητική πρόκληση που θα αποκαλύψει τις ρωγμές της καλογυαλισμένη οικογενειακής εστίας και θα ορίσει εκ νέου έννοιες όπως αγάπη, αφοσίωση και θυσία. 

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι, επιστρέφει κινηματογραφικά στην εφιαλτική κατάβαση που επιφυλάσσει το ταραγμένο σώμα («Μαύρος Κύκνος», «Ο Παλαιστής») και πνεύμα («Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο») ενός ανθρώπου στα όρια. Κάπου ανάμεσα στα «Παράξενα Παιχνίδια» του Μίκαελ Χάνεκε και το «Μωρό της Ρόζμαρι» του Ρόμαν Πολάνσκι, εξαπολύει μία απολαυστικά αμετροεπή σπουδή στην κλιμακούμενη παράνοια και εξετάζει τις κρυφές επιθυμίες, τους εγγενείς φόβους και τις αστικές νευρώσεις ενός κόσμου που «συνήθισε την τρέλα».

Με ειρωνική αντίστιξη τους φωτογενείς πρωταγωνιστές του (Τζένιφερ Λόρενς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μισέλ Φάιφερ) σε πρώτο πλάνο, ο Αρονόφσκι εγκυμονεί στη «μητέρα!» ένα εμπρηστικό ψυχόδραμα, μία θρησκευτική αλληγορία κι ένα ακραίο θρίλερ και παραδίδει μία συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία που πρέπει να «δεις για να πιστέψεις».

Η ταινία «μητέρα!» του Ντάρεν Αρονόφσκι αποτελεί το δώρο του cinemagazine.gr στο κοινά του Φεστιβάλ. Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, και αφού θα έχουμε ζήσει 12 λαμπερές νύχτες πρεμιέρας (κυριολεκτικά), το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα αποχαιρετήσει τους θεατές του με την πολυαναμενόμενη ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Δαναός στις 20:00 (2/10/2017) και η είσοδος θα είναι δωρεάν ΜΟΝΟ με προσκλήσεις που θα διατεθούν μέσω διαγωνισμού από τη σελίδα cinemagazine.gr. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες μέρες.

Ξεφυλλίστε το πρόγραμμα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας!