23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους: Παράταση της προθεσμίας υποβολής!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» για 6η συνεχόμενη χρονιά στηρίζει του νέους Έλληνες σκηνοθέτες. Η φετινή 23η διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους.

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών για το φετινό Διαγωνιστικό Τμήμα των Ταινιών Μικρού Μήκους παρατείνεται μέχρι τις 24 Ιουλίου! Η υποβολή γίνεται μέσω της ηλεκτρονική πλατφόρμας MoviBeta και οι ελληνικές και κυπριακές συμμετοχές είναι δωρεάν. Πληροφορίες για τη διαδικασία και τους όρους συμμετοχής μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ ειδική κριτική επιτροπή θα απονείμει βραβεία Καλύτερης Ταινίας (Α' και Β'), Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας. Το Α' βραβείο Καλύτερης ταινίας θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο, λεπτομέρειες για το οποίο θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 24 Ιουλίου 2017

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα δικαιούται να συμμετάσχει κάθε ελληνική ταινία μικρού μήκους που έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της από το Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι και το καλοκαίρι του 2017. Για τη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό δεν απαιτείται αποκλειστικότητα προβολής ή ελληνικής πρεμιέρας της ταινίας.

Για τη διευκόλυνση της υποβολής των ταινιών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας συνεχίζει τη συνεργασία του με την ηλεκτρονική πλατφόρμα MoviBeta, εξασφαλίζοντας αποκλειστικά για τις ελληνικές και κυπριακές συμμετοχές δωρεάν υποβολή.

Δείτε τα βραβεία του περσινού Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους

Διαδικασία και Όροι Συμμετοχής:

Η διαδικασία υποβολής πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσα από την πλατφόρμα MoviBeta ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Δημιουργείτε τον προσωπικό σας λογαριασμό στο MoviBeta πατώντας Εγγραφή (το site υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα) και συμπληρώνοντας τη φόρμα με τα στοιχεία σας. Το MoviBeta θα σας στείλει email για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε ενδεχομένως το φάκελο spam του email σας!

Βήμα 2: 

Κάνετε Είσοδο στο site χρησιμοποιώντας το email και τον κωδικό σας. Στη συνέχεια μπορείτε να ανεβάσετε την ταινία σε οποιοδήποτε ψηφιακό αρχείο από τα παρακάτω (3GP - AAC - AVI - AIFF - DV - DVD (VOB) - FLAC - FLV - MOV - MP4 - MP3 - MKV - MPEG - OGG - RM - VCD – WAV) ή απλά να προσθέσετε το url της ταινίας αν την έχετε ήδη ανεβάσει σε vimeo ή dropbox.

Στη λίστα των Φεστιβάλ αναζητάτε το Athens International Film Festival (πληκτρολογείτε π.χ. Athens στο search). Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας εξασφάλισε τη δωρεάν υποβολή ταινιών μικρού μήκους για τους Έλληνες και Κύπριους συμμετέχοντες. Επιλέξτε, λοιπόν, register στην επιλογή “Athens International Film Festival - Only Greek and Cypriots”. Μην ξεχάσετε να υποβάλετε την ταινία στην κατηγορία Short Stories!
 

Βήμα 3: Για να ολοκληρωθεί και να είναι έγκυρη η υποβολή της ταινίας θα πρέπει να συμπληρώσετε απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:

- Τίτλο (και σε αγγλική μετάφραση ή απόδοση)
- Ακριβή διάρκεια (συμπεριλαμβανομένων των τίτλων αρχής και τέλους)
- Όνομα σκηνοθέτη (με λατινικούς χαρακτήρες)
-Σύνοψη (στα ελληνικά και στα αγγλικά) - μέγιστο 40 λέξεων για κάθε περίληψη
-Φωτογραφίες της ταινίας (μέγιστο τρεις)
-Στοιχεία επικοινωνίας σκηνοθέτη ή/και παραγωγού (e-mail, τηλέφωνο)

Δεκτές θα γίνονται μόνο όσες ταινίες μικρού μήκους υποβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα MoviBeta.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Στην περίπτωση που η ταινία επιλεγεί στο διαγωνιστικό τμήμα, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της σε DCP.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των ταινιών:
shorts@aiff.gr | 210-6061413
www.aiff.gr