23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Ένα «Happy End» από τον Μίκαελ Χάνεκε για τις 23ες Νύχτες Πρεμιέρας!

Ο Μίκαελ Χάνεκε προσφέρει ένα φαινομενικά «χαρούμενο τέλος» στις 23ες Νύχτες Πρεμιέρας! Η νέα ταινία του πολυβραβευμένου Αυστριακού σκηνοθέτη έρχεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας!

Ο σκηνοθέτης της «Λευκής Κορδέλας» και του «Amour» εισχωρεί στα μυστήρια μιας εύπορης γαλλικής οικογένειας, ιδιοκτήτρια μιας εντυπωσιακής έπαυλης στο Καλαί της Βόρειας Γαλλίας, όχι πολύ μακρυά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς. Τα μέλη της παίζουν κρυφτούλι μεταξύ τους: ο ηλικιωμένος πάτερ φαμίλιας σχεδιάζει να δώσει τέλος στη ζωή του. Η κόρη του διαλέγει την εργασιομανία καλύπτοντας τη συναισθηματική της απονέκρωση. Ο γιος του δεν είναι ο πιστός σύζυγος που όλοι εικάζουν. Ο εγγονός του φανερώνεται ανεπαρκής σε όλα. Η 13χρονη δισέγγονή του δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται.

Καθώς οι αλήθειες αποκαλύπτονται, ο σκηνοθέτης ξεσκεπάζει ένα υπόγειο δίκτυο απόγνωσης και αλλοτρίωσης που απλώνεται από τη μία γενιά στην άλλη. Δεν ζητάει συμπάθεια για τους ήρωές του και δεν χαρίζει την ανακούφιση μιας ικανοποιητικής κατακλείδας. Μόνο για ένα πράγμα μας βεβαιώνει: Όποιος πιστεύει στα χάπι εντ, ας είναι έτοιμος να εκπλαγεί δυσάρεστα!

Το «Happy End» του Μίκαελ Χάνεκε θα προβληθεί στις 29/9 στις 22:00 στον κινηματογράφο Ιντεάλ. Η ταινία συμμετέχει στο τμήμα «Τα Αγαπημένα του Φεστιβάλ» του 23ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών.