«Μανιφέστο»: Τα 13 πρόσωπα της Κέιτ Μπλάνσετ στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το πρόσωπο της Κέιτ Μπλάνσετ γίνεται ο ιδανικός, δημιουργικός καμβάς για μία ταινία που εξερευνά αντισυμβατικά τα καλλιτεχνικά κινήματα του 20ου αιώνα.

Η Κέιτ Μπλάνσετ, μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης και του θεάτρου, και ο Γιούλιαν Ρόζενφελντ, ένας από τους κυριότερους σύγχρονους δημιουργούς με παρουσία στο Museum of Modern Art (MoMA) της Νέας Υόρκης και τη Saatchi Gallery του Λονδίνου, συμπράττουν σε έναν κινηματογραφικό διάλογο που εμπνέεται από τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα.

Ο Ρόζενφελντ μοντάρει μία κινηματογραφική εγκατάσταση που συνδιαλέγεται ανοιχτά με την ευθύνη και τον ρόλο του καλλιτέχνη στη σύγχρονη κοινωνία και η Μπλάνσετ ενσαρκώνει μοναδικά 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, που αποκαλύπτουν το πάθος, την ουσία και την πολιτική της μεγάλης τέχνης.

Εξερευνώντας την αναγκαιότητα της καλλιτεχνικής επανεφεύρεσης, το «Μανιφέστο» είναι γεμάτο από το πάθος της προσωπικής έκφρασης, τις καινοτόμες ιδέες πρωτοπόρων δημιουργών, τους Φουτουριστές και Ντανταϊστές του 20ου αιώνα, την Pop Art, τον Λαρς Φον Τρίερ και τον Τζιμ Τζάρμους. Η Μπλάνσετ ενσαρκώνει μοναδικά 13 χαρακτήρες-σύμβολα και μέσα από τις αναπαραστάσεις τους, εξερευνά τη σύσταση της τέχνης και την πολιτική της σημασία, παραδίδοντας ένα μανιφέστο των μανιφέστων.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα του νέα της 23ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας και την ανακοίνωση του πλήρους προγράμματος στη Συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, στον Πολυχώρο του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών.