Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Παράταση για τον Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους Nespresso Talents 2020

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και η Nespresso ανακοινώνουν με χαρά την έναρξη της συνεργασίας τους, με πρώτη κοινή δράση το Nespresso Talents 2020.

[UPDATE]

Το Nespresso Talents είναι μια γιορτή δημιουργικότητας. Το φετινό θέμα "Ενάρετοι Κύκλοι" πιστεύουμε ότι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ειδικά αυτήν την περίοδο. Καθώς η τρέχουσα κατάσταση περιορίζει τις μετακινήσεις αλλά και τις δραστηριότητες πολλών από εμάς, αποφασίσαμε να παρατείνουμε την περίοδο υποβολής για τον διαγωνισμό Nespresso Talents 2020 πέρα από τις 25 Μαρτίου 2020, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα. Εν τω μεταξύ, συνεχίστε να δημιουργείτε αντλώντας έμπνευση από το θέμα "Ενάρετοι Κύκλοι" και μη χάσετε την ευκαιρία να διεκδικήσετε μεγάλα βραβεία. Μάθετε περισσότερα στο: www.nespresso.com/talents 

Ακολουθεί η πρωτότυπη δημοσίευση του άρθρου (από 03/03/2020)

Σήμερα, η Nespresso ανακοινώνει την έναρξη του Nespresso Talents 2020, ενός μοναδικού διεθνούς κινηματογραφικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους σε κατακόρυφο φορμά, που έχει στόχο να αναδείξει εξαιρετικά ταλέντα από ολόκληρο τον κόσμο.

Για πρώτη φορά οι Έλληνες/ίδες δημιουργοί έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με θέμα «Ενάρετοι Κύκλοι» και να μοιραστούν τη δική τους ιστορία αναδεικνύοντας μια καλή πράξη που άλλαξε κάτι προς το καλύτερο. Στην Ελλάδα ο θεσμός υποστηρίζεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Οι ενάρετοι κύκλοι είναι παντού και μπορούν να αποτελέσουν μια ισχυρή δύναμη θετικής αλλαγής. Οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για έναν κύκλο καλοσύνης. Από μια μικρή κίνηση που δεν έμεινε χωρίς ανταπόδοση, έως σημαντικότερες δράσεις που έχουν ωφελήσει τον κόσμο μας σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Η Nespresso θέλησε να στηριχτεί στη δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στην κυκλικότητα και τη δημιουργία ενάρετων κύκλων σε όλες τις πτυχές των ενεργειών της κατά την αναζήτηση του τέλειου καφέ. Η βιωσιμότητα βρίσκεται στην καρδιά όλων των ενεργειών της Nespresso: από την καλλιέργεια του καφέ μέχρι την ανακύκλωση των καψουλών και των υπολειμμάτων καφέ.

Φέτος, για κάθε βίντεο που συμμετέχει στον διαγωνισμό Nespresso Talents 2020, η Nespresso θα φυτεύει 10 δέντρα. Τα δέντρα αυτά θα συμβάλουν σε μια μεγάλης κλίμακας πρωτοβουλία σε συνεργασία με την PUR Projet, για τη μετάβαση μικροκαλλιεργητών καφέ στην οργανική καλλιέργεια με μεθόδους αγροδασοπονίας.

Κατεβάστε εδώ το booklet (αρχείο pdf) με τις αναλυτικές πληροφορίες.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 2020

- Εθνικός διαγωνισμός: Ο εθνικός διαγωνισμός θα αναδείξει 3 νικητές/ριες με συνολικό ποσό επιβράβευσης τα 3.000€, και ο/η πρώτος/η νικητής/ρια θα λάβει και μια πρόσκληση για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών.

- Διεθνής διαγωνισμός: Όλες οι ταινίες μικρού μήκους που υποβάλλονται στον εθνικό διαγωνισμό συμμετέχουν αυτόματα στο διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος θα αναδείξει 3 νικητές/ριες με συνολικό ποσό επιβράβευσης τα 10.000€.

Η κριτική επιτροπή για τον Εθνικό Διαγωνισμό θα ανακοινωθεί σύντομα και θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους ανάμεσα στις 30 επικρατέστερες, τις οποίες θα μπορεί να δει το κοινό στην ιστοσελίδα Nespresso.com/talents.

Οι τρεις νικητές/ριες της χώρας θα βραβευθούν στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

- Διάρκεια: 19 Φεβρουαρίου 2020 με 25 Μαρτίου 2020
- Προδιαγραφές: 2-3 λεπτά σε vertical format (9:16)
- Θέμα: Ενάρετοι Κύκλοι – δεκτές όλες οι κατηγορίες (πχ. δράμα, μυστήριο, κτλ)
- Όροι, προϋποθέσεις και υποβολή στην ιστοσελίδα www.nespresso.com/talents/gr/en/contest

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Βασίλης Κεκάτος
Ο Βασίλης Κεκάτος (1991) είναι σεναριογράφος, σκηνοθέτης και αριστούχος απόφοιτος της σχολή καλών τεχνών του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου. To 2016, με την ταινία του «Zero Star Hotel» κέρδισε στο διαγωνισμό για νέους κινηματογραφιστές «What’s Next?» του Φεστιβάλ του Σάντανς και πήρε υποτροφία από το Sundance Institute. Με τις ταινίες του “Η Σιγή των Ψαριών Όταν Πεθαίνουν” (2018) και “Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς” (2019) έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, όπως το Λοκάρνο, το Σάντανς, το Σαράγιεβο, το Tallinn Black nights, το Palm Springs, το Κλερμόν-Φεράντ και το Tέλιουραϊντ, ενώ κατέκτησε τον Χρυσό Φοίνικα καθώς και τον Queer Palm για καλύτερη ταινία μικρού μήκους στο 72ο Φεστιβάλ των Καννών. Εκτός από τη σκηνοθεσία κινηματογράφου, ο Βασίλης έχει ασχοληθεί με την καλλιτεχνική φωτογραφία, ενώ πρόσφατα του ανατέθηκε από τη Vogue Greece και τη Gucci η φωτογράφιση του διεθνούς μοντέλου Winnie Harlow. Αυτή την περίοδο προετοιμάζει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του.

Πάνος Γκένας
Ο Πάνος Γκένας είναι υπεύθυνος του τμήματος ελληνικών ταινιών μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας από το 2014, αρχισυντάκτης και υπεύθυνος social media του Σινεμά cinemagazine.gr. Συνεργάστηκε με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος στο 8ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, με το Ινστιτούτο Γκαίτε στην εθνική επιτροπή του προγράμματος First Films First (2019) και συμμετείχε στην παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος Πρώτη Ώρα Σινεμά. Το 2015 επιμελήθηκε τα συνοδευτικά βίντεο των τριών διαλέξεων «Κοινοί Τόποι» σε συνεργασία των Νυχτών Πρεμιέρας με το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Σινεμά, Sonik, Esquire, στην εφημερίδα Καθημερινή και στο avopolis.gr. Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογραφικής Μουσικής (IFMCA).

Βάσια Κωσταρά
Μετα την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της απο το London School of Economics, η Βάσια αφιέρωσε τις δυνάμεις της για μια δεκαετία, στον επιχειρηματικό χώρο. Σε ηλικία 28 ετών το ανήσυχο πνεύμα της την οδήγησε στο να δημιουργήσει το προσωπικό της οίκο μόδας, που αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό της καλλιτεχνικής της φύσης και επιχειρηματικής επιδεξιότητας. Υφάσματα εμπνευσμένα από όλο το κόσμο συνθέτουν τον τέλειο καμβά για την παθιασμένη και ακόρεστη ταξιδιώτρια, της οποίας τα σχέδια δημιουργούνται κατα αποκλειστικότητα στην Ελλάδα, πάντα εστιασμένα στην ποιότητα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

  

Σχετικά με τη Nespresso

Η Nespresso αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία καφέ σε μερίδες παγκοσμίως. Με έδρα τη Λωζάνη της Ελβετίας, η Nespresso δραστηριοποιείται σε 80 χώρες και απασχολεί 13.600 υπαλλήλους.

Η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερους από 100.000 αγρότες σε 13 χώρες μέσω του προγράμματος AAA Sustainable Quality Program για την ενσωμάτωση πρακτικών αειφορίας στις καλλιέργειες καφέ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2003 σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Rainforest Alliance και συμβάλλει στη βελτίωση της παραγωγής και της ποιότητας των καλλιεργειών, διασφαλίζοντας μια βιώσιμη προσφορά καφέ υψηλής ποιότητας και βελτιώνοντας τα μέσα διαβίωσης των αγροτών και των κοινοτήτων τους.

Η παρουσία της Nespresso στην Ελλάδα μετρά 22 χρόνια, λειτουργώντας ένα δίκτυο 10 boutiques σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Nespresso: https://www.nespresso.com/gr/ και τις επίσημες σελίδες της σε Facebook και Instagram.

Σχετικά με το Nespresso Τalents

Ο διαγωνισμός μπορεί να αποτελέσει την αρχή για εκπληκτικές ιστορίες επιτυχίας. Το 2017, νικήτρια του Nespresso Talents ήταν η Daria Kashcheeva από την Τσεχία. Η δημιουργός ήταν προσκεκλημένη της Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, στο πλαίσιο του οποίου έγινε και η απονομή του βραβείου της. Επίσης, συμμετείχε σε συναντήσεις mentoring με ειδικούς του κινηματογράφου. Το 2019 έλαβε το βραβείο Όσκαρ «Student Academy Award» στην κατηγορία των φοιτητών υποψηφίων και ήταν υποψήφια για βραβείο Όσκαρ 2020 στην κατηγορία ταινιών μικρού μήκους.

Σχετικά με το AIFF

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας άνοιξε τις πύλες του τον Σεπτέμβριο του 1995 και έκτοτε επιστρέφει κάθε Σεπτέμβριο στην πόλη με τεράστια επιτυχία. Ιδρύθηκε από την Κινηματογραφική Εταιρία Αθηνών (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία) με σκοπό να φωτίσει άγνωστες πτυχές του ποιοτικού ανεξάρτητου κινηματογράφου, να αναδείξει τις καλύτερες από τις μεγάλες ταινίες της χρονιάς, και να γίνει η ιδανική εισαγωγή κάθε κινηματογραφικής σεζόν.

Είναι το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά Φεστιβάλ της Ανατολικής Μεσογείου και της Βαλκανικής, ενώ αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο χάρτη των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, έχοντας διακριθεί ως ένα από τα «αξιοσημείωτα φεστιβάλ στην Ευρώπη», από την πλατφόρμα EFFE (Europe for Festivals –Festivals for Europe).

Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ προσκαλεί και υποδέχεται μεγάλα ονόματα του διεθνούς και ελληνικού κινηματογράφου. Το πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις, ενώ το κοινό προβολών και δράσεών του ξεπερνά τους 75.000 θεατές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας: http://www.aiff.gr και τις επίσημες σελίδες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας: σε Facebook και Instagram.  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2020-02-19 13:06:46  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Πάρε κι εσύ μέρος στις Νύχτες Πρεμιέρας!

  Πάρε κι εσύ μέρος στις Νύχτες Πρεμιέρας!

  Πρόσκληση ενδιαφέροντος για εθελοντές/ριες στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας!

  26ες Νύχτες Πρεμιέρας: Παράταση προθεσμίας υποβολής για το Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

  26ες Νύχτες Πρεμιέρας: Παράταση προθεσμίας υποβολής για το Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

  Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, θα πραγματοποιηθεί 23 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου 2020.

  To «Kala Azar» της Τζάνις Ραφαηλίδου είναι η επιλογή των Νυχτών Πρεμιέρας στο Φεστιβάλ Κιν/φου του Galway

  To «Kala Azar» της Τζάνις Ραφαηλίδου είναι η επιλογή των Νυχτών Πρεμιέρας στο Φεστιβάλ Κιν/φου του Galway

  Το 'Kala Azar' της Τζάνις Ραφαηλίδου αποτελεί την ταινία-πρόταση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στο διαγωνιστικό τμήμα 'Peripheral Visions' του 32ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Galway.

  10 χρόνια όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά! Το πλήρες πρόγραμμα του 10ου Athens Open Air Film Festival

  10 χρόνια όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά! Το πλήρες πρόγραμμα του 10ου Athens Open Air Film Festival

  Το Athens Open Air Film Festival, ο πολυαγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που αποτελεί εδώ και μια δεκαετία αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας και διοργανώνεται από τις Νύχτες Πρεμιέρας, επιστρέφει με ενθουσιασμό και αισιοδοξία με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

  Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας από τα ιδρυτικά μέλη του Europa Film Festivals

  Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας από τα ιδρυτικά μέλη του Europa Film Festivals

  Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Galway ανακοινώνει την ίδρυση του πανευρωπαϊκού δικτύου Europa Film Festivals, στο οποίο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας αποτελεί ιδρυτικό μέλος.

  Οι Νύχτες Πρεμιέρας αναζητούν και φέτος τις καλύτερες ελληνικές ταινίες Μικρού Μήκους

  Οι Νύχτες Πρεμιέρας αναζητούν και φέτος τις καλύτερες ελληνικές ταινίες Μικρού Μήκους

  Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί 23 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου 2020.