Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Νύχτες Πρεμιέρας! Αυτή είναι η αφίσα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας, οι αγαπημένες Νύχτες Πρεμιέρας, επιστρέφουν για 23η χρονιά στο καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού τους, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2017. 

 

Το κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται σε μία δεκαήμερη κινηματογραφική γιορτή, με τις πιο συζητημένες πρεμιέρες της χρονιάς, μοναδικά αφιερώματα, πολυαναμενόμενα μουσικά φιλμ, την καλύτερη σοδειά των ετήσιων ντοκιμαντέρ αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, πάρτι, ειδικές προβολές και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Το φετινό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στην Συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, στις 12.00 μμ, στον πολυχώρο του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Έως τότε, ρίχνουμε μια κλεφτή ματιά πίσω από την αυλαία της 23ης διοργάνωσης, με την ανακοίνωση της αφίσας του Φεστιβάλ.

Ειδικά για την φετινή διοργάνωση, την αφίσα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας επιμελήθηκε ο graphic designer - illustrator (γραφίστας-εικονογράφος) Βασίλης Μέξης: αριστούχος της σχολής ΑΚΤΟ σε σπουδές πάνω στο Graphic Design (BA - Bachelor of Arts, with 1st Class Honours), δουλεύει στον κλάδο της διαφήμισης από το 2012, και από το καλοκαίρι του 2014 είναι μέλος του ομίλου Bold Ogilvy & Mather ως Art Director. Η συνεργασία του με την ομάδα που εργάζεται έχει αποφέρει διακρίσεις με βραβεία Ερμής και Young Lions. Οι δουλειές του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και sites. Έξι εικαστικά πορτραίτα του ντύνουν τον κινηματογράφο ΝΙΡΒΑΝΑ, ενώ έχει επιμεληθεί και τα εξώφυλλα περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας. Την περίοδο 2016-17 επιμελήθηκε τις αφίσες των 6ου και 7ου Athens Open Air Film Festival και των 22ων Νυχτών Πρεμιέρας.

Η αφίσα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με τα λόγια του δημιουργού της:
«Φαντάσου τον εαυτό σου στο σπίτι, ένα βράδυ του Σεπτέμβρη και το post-summer depression στα κόκκινα. Δεν έχεις τι να κάνεις αλλά κάπου μέσα στο σκοτάδι ένα ζεστό φως σε προσκαλεί να το ακολουθήσεις.
Μην ανησυχείς, είναι το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φως της Αθήνας το οποίο, για καλή σου τύχη, κατάφερα να το πλησιάσω και να το αποτυπώσω στην φετινή αφίσα των Νυχτών Πρεμιέρας.
Θα καταλάβεις, λοιπόν, ότι πρόκειται για αυτό, καθώς μέσα από την κλασική αρχιτεκτονική του, θα διακρίνεις τη φιγούρα ενός διαχρονικού, αθηναϊκού, νυχτόβιου πλάσματος. Ψάχνει για άλλα νυχτόβια (και μη) πλάσματα προκειμένου να τα συνοδεύσει σε ένα δεκαήμερο κινηματογραφικό πάρτυ στο κέντρο της πόλης. Είναι στο χέρι σου να το ακολουθήσεις και να ανάψεις μαζί του τους προβολείς του Φεστιβάλ, φωτίζοντας τα φθινοπωρινά σου βράδια με μοναδική κινηματογραφική λάμψη».

Τα αποκαλυπτήρια της φετινής μας αφίσας πραγματοποιήθηκαν στην πανηγυρική προβολή του 7ου Athens Open Air Film Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σαν δώρο - έκπληξη στους θεατές που συρρέουν φέτος σε όλες μας τις θερινές εκδηλώσεις οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες! 

Μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό πρόγραμμα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικού της Αθήνας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες ΔΑΝΑΟΣ 1 & 2, ODEON OPERA 1 & 2, INTEΑΛ, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2017-07-29 14:53:28



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της»: Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν το αριστούργημα-σοκ του Πίτερ Γκρίναγουεϊ χωρίς περικοπές

    Θεωρήθηκε ανήθικο, σκανδαλώδες, σοκαριστικό. Σε αρκετές χώρες συνάντησε προβλήματα με τη λογοκρισία και στην Αμερική προβλήθηκε με τον χαρακτηρισμό 'Αυστηρώς Ακατάλληλο'. Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη θυελλώδη κυκλοφορία της, οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ προβάλλουν την αριστουργηματική ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ στην πλήρη της εκδοχή και χωρίς περικοπές, για μία και μοναδική προβολή, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στην αίθουσα CINOBO ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο, 30th Anniversary Restoration της «Συνέντευξης με έναν Βρυκόλακα» σε αποκλειστική προβολή

    Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί να δείτε σε αποκλειστική προβολή τη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ του Νιλ Τζόρνταν, για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια που έγινε για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία της. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν τη θρυλική «Απειλή» του Τζον Κάρπεντερ σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει μια από τις καλύτερες ταινίες φαντασίας όλων των εποχών όπως δεν την έχετε (ξανα)δει: για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πρόσφατη 4Κ ψηφιακή κόπια που επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με αφορμή την επέτειο 40 ετών από την πρώτη κυκλοφορία της, η 'Απειλή' του Τζον Κάρπεντερ προβάλλεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλούν να διαλευκάνετε το «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ με μια από τις καλύτερες ταινίες του σπουδαίου Ρόμπερτ Όλτμαν και ολόκληρης της δεκαετίας των 00ς: βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, και υποψήφιο για 6 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, το 'Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, το ερχόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας στα Όσκαρ!

    And the Oscar goes to... Νύχτες Πρεμιέρας! Εννιά ταινίες που προβλήθηκαν στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας διεκδικούν 27 Όσκαρ στην 96η Τελετή Απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τα γενέθλια του Ντέιβιντ Λιντς με «ΧΑΜΕΝΗ ΛΕΩΦΟΡΟ» σε 4Κ ψηφιακή κόπια

    Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν τα γενέθλια του Ντέιβιντ Λιντς με «ΧΑΜΕΝΗ ΛΕΩΦΟΡΟ» σε 4Κ ψηφιακή κόπια

    Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας μετακομίζει στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ τις sold out προβολές που γίνονταν μέχρι πρότινος στο ΙΝΤΕΑΛ και εγκαινιάζει τα σαββατιάτικα κινηματογραφικά ραντεβού του για το 2024 με τη 'Χαμένη Λεωφόρο'. Το θρυλικό νουάρ θρίλερ του Ντέιβιντ Λιντς θα προβληθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας στην ψηφιακή επεξεργασία που πρόσφατα επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης.