23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Στο Τορόντο οι θεατές λιποθύμησαν. Στην Αθήνα; Οι «Ωμότητες» απόψε στις Νύχτες Πρεμιέρας

Κανιβαλισμός και χορτοφαγία δεν στρώνουν κοινό τραπέζι. Ή μήπως όχι; Το ξύπνημα της (ωμής) σάρκας μιας φοιτήτριας κτηνιατρικής γίνεται αφορμή για ένα κινηματογραφικό έδεσμα gore εικονογραφίας, σεξουαλικής έντασης και κωμικής επίγευσης.

Ένα έργο που έβαψε με αίμα το φετινό Φεστιβάλ Καννών και «γράπωσε» το βραβείο FIPRESCI. Ένα κινηματογραφικό ντεμπούτο που θα μείνει «νωπό» στη μνήμη σας.

30/9/2016 | Δαναός 1 | 23:00 | Εισιτήρια εδώ

Όταν η Ζιστίν, μία σκληροπυρηνική χορτοφάγος, υποβάλλεται παρά τη θέλησή της σε ένα τελετουργικό μύησης πρωτοετών που συνδυάζει ωμοφαγία και ένα λουτρό αίματος, αντιλαμβάνεται πως μερικά πράγματα καλό είναι να μην τα δοκιμάζεις ποτέ, γιατί μετά θες κι άλλο! Κάπου ανάμεσα στις στιλιστικές αναφορές του «Suspiria», την ακραία θρασύτητα του «Ολοκαυτώματος των Κανιβάλων» και τη σεξουαλική αφύπνιση του «Κάρι, Έκρηξη Οργής», οι «Ωμότητες» της Ζουλιά Ντουκουρνό είναι μία πανέξυπνη παραβολή για το ξύπνημα της (ωμής) σάρκας μιας γυναίκας.

Η νεαρή φοιτήτρια της κτηνιατρικής θα δοκιμάσει τον απαγορευμένο καρπό, και η ιδιόρρυθμη ιστορία της γίνεται αφορμή για ένα κινηματογραφικό έδεσμα σπλάτερ αισθητικής, gore εικονογραφίας, ερωτικής έντασης και αναπάντεχης κωμικής επίγευσης που σόκαρε ευχάριστα το κοινό του φετινού Φεστιβάλ Καννών, όπου συμμετείχε στην Εβδομάδα Κριτικής, και «γράπωσε» το βραβείο FIPRESCI. Ένα εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο που θα μείνει «νωπό» στη μνήμη σας.Παρουσία της σκηνοθέτιδας

Σκηνοθεσία: Julia Ducournau
Σενάριο: Julia Ducournau
Φωτογραφία: Ruben Impens
Μουσική: Jim Williams
Μοντάζ: Jean Christophe Bouzy
Ηθοποιοί: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rahal Nait Oufella, Laurent Lucas, Bouli Lanners