El Bulli: Cooking in Progress
Το πιο διάσημο εστιατόριο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η Μέκκα της γαστρονομίας. Το μοναδικό ρεστοράν σε ολόκληρο τον κόσμο που του έχουν απονεμηθεί τρία αστέρια Μισελέν και ταυτόχρονα έχει ανακηρυχθεί πέντε φορές καλύτερο εστιατόριο της χρονιάς στο περιοδικό Restaurant Magazine. Το El Bulli βρίσκεται στις ακτές τις πανέμορφης Καταλονίας και ανοίγει έξι μήνες τον χρόνο - από Ιούνιο μέχρι Δεκέμβριο - για να ικανοποιήσει μόλις τις οκτώ χιλιάδες από τις δύο εκατομμύρια αιτήσεις που δέχεται ετησίως. Τουλάχιστον αυτό συνέβαινε μέχρι πρότινος, καθώς - προς απογοήτευση όλων των γευσιγνωστών ανά τον κόσμο - το διάσημο εστιατόριο έκλεισε για πάντα τις πόρτες του τον περασμένο Ιούλιο. Το «El Bulli: Cooking in Progress» είναι το ντοκιμαντέρ που πρόλαβε να διεισδύσει στα εργαστήρια του ρεστοράν, αποκαλύπτοντας γιατί τα γεύματα του Αντριά και της παρέας του έγραψαν ιστορία ως μια μοναδική γαστρονομική περιπέτεια και μαγική εμπειρία για τον ουρανίσκο των ελάχιστων τυχερών που τα γεύτηκαν.
El Bulli: Cooking in Progress by NyxtesPremieras
Σκηνοθεσία: Gereon Wetzel
Σενάριο: Anna Ginesti Rosell, Gereon Wetzel
Φωτογραφία: Josef Mayerhofer
Μουσική: Stephan Diethelm
Μοντάζ: Anja Pohl
Eμφανίζονται: Ferran Adrià, Oriol Castro, Eduard Xatruch
Χώρα Παραγωγης: Γερμανία
Έτος Παραγωγής: 2010
Διάρκεια: 108’
Γλώσσα: Καταλανικά, Ισπανικά