Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Οι Εραστές και ο Δικτάτορας / The Lovers and the Despot

28/9/2016, 17:45, Ιντεάλ

Μια ιστορία που θα μπορούσε να ανήκει στη σφαίρα της πιο ξέφρενης φαντασίας, αν δεν ήταν πέρα για πέρα αληθινή: Στα '70s, ένας Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης και η διασημότερη ηθοποιός της χώρας πέφτουν θύματα απαγωγής του Νο 1 θαυμαστή τους, του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, Κιμ Τζονγκ-Ιλ! Ενα ντοκιμαντέρ που πρέπει να δει κανείς για να πιστέψει.

The lovers and the despot

Η Τσόι είναι μια σταρ του σινεμά και ο Σιν ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης από τη Νότια Κορέα. Το πολυσυζητημένο ρομάντζο ανάμεσά τους έχει πια τελειώσει, όμως ο διαβόητος δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Τζονγκ-Ιλ, ο οποίος έχει τη φήμη του μανιώδους σινεφίλ, επιφυλάσσει άλλα σχέδια γι’ αυτούς. Ετσι τους απαγάγει και τους αναγκάζει να εργαστούν για την κινηματογραφική βιομηχανία της χώρας του, ώστε αυτή να αναχθεί σε υπολογίσιμη καλλιτεχνική δύναμη.

Πόσο επηρεάζει η ταυτότητα και οι συνθήκες παραγωγής μιας καλλιτεχνικής δημιουργίας το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και τη στάση μας απέναντί του; Πώς μπορεί ένας καλλιτέχνης να δημιουργήσει ελεύθερα, εργαζόμενος υπό ένα ανελεύθερο καθεστώς; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις στις οποίες προσπαθεί να δώσει απάντηση το σκηνοθετικό δίδυμο των Ρος Ανταμ και Ρόμπερτ Κάναν, με ένα ντοκιμαντέρ-θρίλερ που μέσα από προσωπικές αφηγήσεις και μυστικές ηχογραφήσεις ξετυλίγει το κουβάρι μιας απίστευτης, σχεδόν σουρεαλιστικής, κι όμως ολότελα αληθινής ιστορίας. Επίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Σάντανς. Γ. Β.

Σκηνοθεσία: Rob Cannan, Ross Adam
Σενάριο: Rob Cannan, Ross Adam
Μουσική: Nathan Halpern
Μοντάζ: Jim Hession
Εμφανίζονται: Paul Courtenay Hyu

Ην. Βασίλειο | 2016 | Έγχρωμο | DCP | 98' | Κορεάτικα, Ιαπωνικά, Αγγλικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-11 19:45:18