Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Ρόκο, ο Επιβήτορας / Rocco

22/9/2016, 22:15, Δαναός 1

Η μητέρα του ήθελε να γίνει παπάς. Τελικά -με τις ευλογίες της!- έγινε ο απόλυτος σταρ της βιομηχανίας πορνό, αφιερώνοντας τη ζωή του σε έναν μόνο θεό: τη λαγνεία. Ο διαβόητος Ρόκο Σιφρέντι, σε ένα χειμαρρώδες -με κάθε έννοια- ντοκιμαντέρ, μας προσκαλεί να επισκεφθούμε την αρχή της καριέρας του, να γνωρίσουμε τη γυναίκα και τα παιδιά του και, φυσικά, να βρεθούμε πίσω από την κάμερα, στα γυρίσματα των ταινιών του. Κάτι σαν τις «Ξέφρενες Νύχτες», δηλαδή, αλλά αυτή τη φορά σε ταινία τεκμηρίωσης.

ROCCO

Η μητέρα του τον προέτρεπε από μικρό να γίνει παπάς. Τελικά -αφού κατάφερε να εξασφαλίσει μέχρι και τις ευλογίες της!- έγινε ο απόλυτος σταρ της βιομηχανίας πορνό, αφιερώνοντας τη ζωή του σε έναν και μόνο θεό: τη λαγνεία. Ο διαβόητος Ρόκο Σιφρέντι είναι για την πορνογραφία ό,τι ο Μάικ Τάισον για το μποξ και ο Μικ Τζάγκερ για το ροκ, ένας ζωντανός θρύλος, δηλαδή. Σε αυτό το χειμαρρώδες -με κάθε έννοια- ντοκιμαντέρ, μας προσκαλεί να επισκεφθούμε το ξεκίνημα της καριέρας του, να γνωρίσουμε τη γυναίκα και τα παιδιά του και, φυσικά, να βρεθούμε πίσω από τις κάμερες, στα γυρίσματα των ταινιών του, αποκρυπτογραφώντας τα μυστικά ενός κόσμου που είναι τελείως διαφορετικός απ’ ό,τι ο μέσος θεατής πιστεύει γι’ αυτόν. Λίγες μέρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας, δείτε πρώτοι το φιλμ που γυρίστηκε για να αποτελέσει τις «Ξέφρενες Νύχτες» των ταινιών τεκμηρίωσης. Κ. Θ.

Σκηνοθεσία: Thierry Demaiziere, Alban Theurlai
Φωτογραφία: Alban Theurlai
Μουσική: AVIA
Μοντάζ: Alban Theurlai
Εμφανίζονται: Rocco Siffredi, Rozsa Tano, Gabriele Galetta, Kelly Stafford, Mark Spiegler, Abella Danger, John Stagliano

Γαλλία | 2016 | Έγχρωμο | DCP | 107' | Αγγλικά, Γαλλικά, Ουγγρικά, Ιταλικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-11 19:31:46