Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Αυτή Είναι η Αγγλία - This Is England


Καλοκαίρι στην Αγγλία του 1983, της Θάτσερ, του πολέμου των Φόκλαντ και της υψηλής ανεργίας. Ο Σον, δωδεκάχρονο παιδί μιας φτωχής οικογένειας που έχει χάσει τον πατέρα του στον πόλεμο, τριγυρνάει στο Γιορκσάιρ χωρίς φίλους και διωγμένος από το σχολείο του. Εύκολη λεία για την τοπική συμμορία των σκίνχεντ, δηλαδή, η οποία θα τον κάνει να νιώσει ότι επιτέλους ανήκει κάπου. Άψογος γνώστης της εποχής και της κοινωνικής τάξης που απεικονίζει, ο Σέιν Μέντοους αποφεύγει να κριτικάρει το νεαρό και αδύναμο ήρωά του, προτιμώντας να εντάξει την προσωπική του ιστορία στο γενικότερο πλαίσιο πολιτικών ταραχών και διαμόρφωσης μιας νέας ποπ κουλτούρας. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Σκηνοθεσία: Shane Meadows
Σενάριο: Shane Meadows
Φωτογραφία: Danny Cohen
Μοντάζ: Chris Wyatt
Μουσική: Ludovico Einaudi
Ηθοποιοί: Thomas Turgoose, Stephen Graham, Jo Hartley, Andrew Shim

Η.Βασίλειο, Έγχρωμο
Αγγλικά, 100΄
Format: 35mm

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


The Works International
Gareth Tennant
4th Floor, Portland House
4 Great Portland London, UK
Tel: 0044 020 7612 1080 Fax: 0044 020 7612 1081
e-mail: [email protected]

Σκηνοθέτης:

SHANE MEADOWS

Γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1972 στην Αγγλία. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, όπως αυτό της Παγκόσμιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Βενετίας για το 24 7: Twenty Four Seven.

Φιλμογραφία
2006 This Is England
2005 The Stairwell
2004 Dead Man’s Shoes
2002 Once Upon a Time in the Midlands
1999 A Room for Romeo Brass
1997 24 7: Twenty Four Seven
1996 Small Time