Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Όλοι οι Άλλοι / Alle Anderen

28/9/2016, 19:45, Δαναός 1 2/10/2016, 19:00, Δαναός 2

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του στη Σικελία, ένα φαινομενικά αγαπημένο ζευγάρι βλέπει τη σχέση του να δοκιμάζεται όταν συναντά ένα άλλο ζευγάρι που παραθερίζει τυχαία στην περιοχή. Η Μάρεν Αντε χορογραφεί υπέροχες σκηνές συναισθηματικής ειλικρίνειας, ενσωματώνει αφοπλιστικές σιωπές και σκλαβώνει με την απλότητα των εικόνων της, σε μια ιστορία αγάπης-άξιο τέκνο της κινηματογραφικής παρακαταθήκης που άφησαν ο Τζον Κασαβέτης και ο Μικελάντζελο Αντονιόνι. Αργυρή Αρκτος γυναικείας ερμηνείας και Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

everyone-else 3

Σικελία. Καυτός ήλιος. Καλοκαίρι. Ένα ζευγάρι Γερμανών γύρω στα 30 περνάει τις διακοπές του στο νησί του ιταλικού νότου, αλλά το ειδυλλιακό περιβάλλον και η αρμονία του τοπίου έρχονται σε αντιπαράθεση με τη σχέση τους. Τίποτα τραγικό δεν έχει συμβεί, καμία ανυπέρβλητη δυσκολία. Οι δυο τους μοναχά κάποιες στιγμές ταλαιπωρούνται στην προσπάθειά τους να προσδιορίσουν τη σχέση τους, να συμβιβάσουν τα θέλω τους και, κυρίως, τον τρόπο που τελικά τα εξωτερικεύουν. Ο δεσμός τους, όμως, θα δοκιμαστεί περαιτέρω όταν θα συναντήσουν τυχαία ένα φιλικό ζευγάρι που επίσης παραθερίζει στην περιοχή. Η Μάρεν Αντε χορογραφεί υπέροχες σκηνές συναισθηματικής ειλικρίνειας, ενσωματώνει αφοπλιστικές σιωπές και σκλαβώνει με την απλότητα των εικόνων της, σε μία ιστορία αγάπης-άξιο τέκνο της κινηματογραφικής παρακαταθήκης που άφησαν ο Τζον Κασσαβέτης και ο Μικελάντζελο Αντονιόνι. Αργυρή Άρκτος Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας και Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Κ. Θ.

Σκηνοθεσία: Maren Ade
Σενάριο: Maren Ade
Φωτογραφία: Bernhard Keller
Μοντάζ: Heike Parplies
Ηθοποιοί: Birgit Minichmayr, Lars Eidinger, Nicole Marischka, Hans-Jochen Wagner

Γερμανία | 2009 | Έγχρωμο | Blu Ray | 124' | Γερμανικά



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2016-09-12 03:29:08



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Μάρεν Άντε: Η Αποκάλυψη της Χρονιάς

    Μάρεν Άντε: Η Αποκάλυψη της Χρονιάς

    Το Δέντρο αντί για το Δάσος / Der Wald vor lauter Baumen

    Το Δέντρο αντί για το Δάσος / Der Wald vor lauter Baumen

    Ιδεαλίστρια νεαρή δασκάλα αναλαμβάνει την πρώτη της δουλειά σε ένα σχολείο, όπου θα έρθει αντιμέτωπη με ατίθασους μαθητές, κυνικούς συναδέλφους και την ίδια της την κοινωνική αδεξιότητα. Ως πού μπορεί να φτάσει για να ικανοποιήσει την απεγνωσμένη ανάγκη της για ανθρώπινη επαφή; Στο εντυπωσιακής ωριμότητας ντεμπούτο της, η Μάρεν Αντε ανατέμνει με χειρουργική ακρίβεια τον έκρυθμο ψυχισμό μιας γυναίκας στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, παραδίδοντας ταυτόχρονα μια πικρή κωμωδία για τον εφιάλτη του 'σύγχρονου' εκπαιδευτικού συστήματος. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς

    Τόνι Έρντμαν / Toni Erdmann

    Τόνι Έρντμαν / Toni Erdmann

    Πόσο γενναιόδωρη, ξεκαρδιστική και γεμάτη εκπλήξεις μπορεί να είναι η ιστορία ενός πλακατζή πατέρα που προσπαθεί να ανακτήσει τους χαμένους δεσμούς του με μια αποξενωμένη και εργασιομανή κόρη; Στα ανατρεπτικά χέρια της Μάρεν Αντε, μια φαινομενικά απλή ταινία σχέσεων μετατρέπεται σε ένα σπάνιο κινηματογραφικό δώρο το οποίο όχι απλώς άξιζε δικαιωματικά τον φετινό Χρυσό Φοίνικα, αλλά και μάλλον δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες του 2016.