23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Δεσμοί Στοργής / Close-Knit

23/9/2017, 20:15, Δαναός 1
1/10/2017, 21:15, Odeon Όπερα 2

Όταν η μητέρα της την εγκαταλείπει, η εντεκάχρονη Τόμο βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του θείου της και της τρανσέξουαλ συντρόφου του, Ρίνκο. Kαθώς η Ρίνκο μυεί την μικρή στην μυσταγωγία του πλεξίματος, μια νέα, στοργική οικογένεια γεννιέται. Η δημιουργός του «Renta-Cat» παραδίδει έναν ακόμη ύμνο αισιοδοξίας για την αγάπη που σπάει τις προκαταλήψεις, σε ένα διαμαντάκι παστέλ αποχρώσεων που κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής Teddy στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

CLose Knit

Πέντε χρόνια μετά το «Εδώ η Καλή η Γάτα», την ταινία που ακολουθούσε την Γιαπωνέζα «Αμελί» να ενοικιάζει γάτες σε μοναχικούς ανθρώπους, η Ναόκο Ογκιγκάμι επιστρέφει πάλι με ένα μανιφέστο αισιοδοξίας. Καταπιάνεται με μια ανάδοχη οικογένεια με διεμφυλική μητέρα, με έναν αναπάντεχα feelgood τρόπο.

Η εντεκάχρονη Τόμο ωριμάζει πρόωρα όταν η μητέρα της την εγκαταλείπει. Βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του θείου της, Μάκιο και της Ρίνκο, της καινούριας συντρόφου του που έχει κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου. Οικογενειακές στιγμές, τριγμοί που πυροδοτούν συζητήσεις, γκρέμισμα των ταμπού και η μύηση στο πλέξιμο ωθούν την Τόμο να απολαύσει την μητρική στοργή που της προσφέρει η Ρίνκο. Όταν, όμως, η βιολογική της μητέρα επιστρέφει και την επαναδιεκδικεί, η καρδιά της μικρής χωρίζεται στα δύο.

Σκηνοθεσία: Naoko Ogigami
Σενάριο: Naoko Ogigami
Φωτογραφία: Kozo Shibasaki
Μουσική: Naoko Eto
Μοντάζ: Shinichi Fujima
Ηθοποιοί: Toma Ikuta, Rinka Kakihara, Kenta Kiritani

Ιαπωνία | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 127' | Ιαπωνικά