23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Η Πεντάμορφη και η Αγέλη / Beauty and the Dogs

30/9/2017, 21:45, Δαναός 1

Μια βραδιά που ξεκινά σε ένα ανέμελο πάρτι παρέα με φίλους, εξελίσσεται για την Μαριάμ σε καφκικό εφιάλτη, καθώς η 21χρονη κοπέλα προσπαθεί να πείσει τις Αρχές της Τυνησίας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από μια ομάδα αστυνομικών. Πολιτικά και συναισθηματικά φορτισμένη, βασισμένη σε αληθινά συμβάντα, η έκκληση της ηρωίδας για δικαιοσύνη και αλήθεια παίρνει τις διαστάσεις μιας διαρκούς πάλης που μία γυναίκα, οποιαδήποτε γυναίκα, οφείλει να δίνει ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού.

Beauty And The Dogs

Μια βραδιά που ξεκινά για την Μαριάμ σ’ ένα πάρτι παρέα με φίλους, λαμβάνει τραγική τροπή όταν πέφτει θύμα βιασμού από αστυνομικούς. Το έγκλημα θα εξελιχθεί σε έναν καφκικό εφιάλτη για την 21χρονη κοπέλα, από τη στιγμή που επιχειρεί να καταγγείλει το περιστατικό στις Αρχές. Πώς γίνεται να διεκδικήσει δικαιοσύνη όταν η απόδοσή της επαφίεται στα χέρια των δραστών;

Η πολιτικά και συναισθηματικά φορτισμένη ταινία της Καουτέρ Μπεν Χάνια, τοποθετείται στην Τυνησία την επαύριο της Αραβικής Άνοιξης, αντλεί έμπνευση από αληθινά γεγονότα και χωρίζεται σε εννέα ενότητες - μονοπλάνα. Ανεξάρτητα από το χωροχρονικό του πλαίσιο, το θαρραλέο πόνημα της Τυνήσιας σκηνοθέτιδας παίρνει τις διαστάσεις μιας διαρκούς μάχης που κάθε γυναίκα - και κάθε κοινωνία - οφείλει να δίνει ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού και τις καταπιεστικές εκφάνσεις της πατριαρχίας.

Σκηνοθεσία: Kaouther Ben Hania
Σενάριο: Kaouther Ben Hania
Φωτογραφία: Johan Holmquist
Μουσική: Amine Bouhafa
Μοντάζ: Nadia Ben Rachid
Ηθοποιοί: Mariam Al Ferjani, Ghanem Zrelli, Noomane Hamda, Mohamed Akkari, Chedly Arfaoui, Anissa Daoud

Τυνησία, Γαλλία, Σουηδία, Νορβηγία, Λίβανος, Κατάρ, Ελβετία | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 100' | Αραβικά