23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Ο Επαναστάτης στη Σίκαλη / Rebel in the Rye

1/10/2017, 20:15, Odeon Όπερα 1

Το 1951 ο Τζέι Ντι Σάλιντζερ δημοσίευσε τον «Φύλακα στη Σίκαλη». Χρειάστηκαν να προηγηθούν ένας άδοξος έρωτας, μια σειρά επαγγελματικών ματαιώσεων, ένας παγκόσμιος πόλεμος και μια μακροχρόνια ψυχολογική κατάρρευση προκειμένου ο φιλόδοξος νεαρός να υπογράψει ένα από τα ορόσημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Πρωταγωνιστούν οι Νίκολας Χουλτ, Κέβιν Σπέισι και Σάρα Πόλσον.

Rebel In The Rye

Υπογράφοντας ίσως το σημαντικότερο αμερικανικό εφηβικό μυθιστόρημα, που βρέθηκε στα ράφια εκατομμυριών αναγνωστών ανά τον κόσμο, ο Τζ. Ντ. Σάλιντζερ στον «Φύλακα στη Σίκαλη» γράφει για τις περιπέτειες του Χόλντεν, ενός outsider αντιήρωα στην εφηβεία του που πατάει στα «σύγχρονα» βήματα του Χακλεμπέρι Φιν του Μαρκ Τουέιν. Ονειροπόλος, ταξιδευτής, αντισυμβατικός, ολιγομίλητος, ο Χόλντεν έγινε επαναστατική σημαία για τους εφήβους του ’50.

Το «Rebel in the Rye» φέρνει στο προσκήνιο την αληθινή ιστορία του πώς γράφτηκε ο «Φύλακας στη Σίκαλη», με τον Νίκολας Χουλτ να υποδύεται τον Σάλιντζερ και τον Κέβιν Σπέισι τον καθηγητή του, σε σκηνοθεσία του Ντάνι Στρονγκ που πραγματοποιεί εδώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, μετά τα σενάρια των δύο τελευταίων κεφαλαίων του «Hunger Games» και του «The Butler».

Σκηνοθεσία: Danny Strong
Σενάριο: Danny Strong
Φωτογραφία: Kramer Morgenthau
Μουσική: Bear McCreary
Μοντάζ: Joseph Krings
Ηθοποιοί: Nicholas Hoult, Kevin Spacey, Sarah Paulson, Zoey Deutch, Hope Davis, Victor Garber

ΗΠΑ | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 106' | Αγγλικά