23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Πριγκίπισσα Σιντ / Princess Cyd

30/9/2017, 20:00, Odeon Όπερα 1

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, μια όμορφη έφηβη προσγειώνεται απότομα στο Σικάγο και στη μποέμικη ζωή της συγγραφέως θείας της. Καθώς το κορίτσι βιώνει τα πρώτα ερωτικά του σκιρτήματα και έρχεται σε επαφή με έναν άγνωστο κόσμο ανακαλύψεων και ερεθισμάτων, η σχέση των δυο γυναικών θα περάσει από τη συμπάθεια στη βαθιά αγάπη. Τρυφερό οδοιπορικό ενηλικίωσης, το γενναιόδωρο αυτό φιλμ μιλάει από καρδιάς για δυο ηρωίδες χαριτωμένες, αντιφατικές, απρόβλεπτες. Με άλλα λόγια, αληθινές.

Princess Cyd

Εμμένοντας σε μοτίβα της πρότερης φιλμογραφίας του κι έχοντας σαν σημείο εκκίνησης ένα ανοιχτό premise (τις διακοπές μιας έφηβης στο σπίτι της συγγραφέως θείας της), ο Στίβεν Κόουν υπογράφει την καλύτερη, μέχρι σήμερα, ταινία του. Βασικότερος λόγος γι' αυτό, οι δύο εξαιρετικά αυθεντικές ηρωίδες που αλληλοσυμπληρώνονται σε μια παράλληλη αναζήτηση για επικοινωνία, κατανόηση και αγάπη.

Οι χαρακτήρες από μόνοι τους, ωστόσο, δεν θα ήταν αρκετοί αν γύρω τους δεν είχε στηθεί ένα ελευθεριακό περιβάλλον, ικανό να σεβαστεί κάθε προσωπικότητα, από την ασέξουαλ θεία που επιθυμεί την ιδιωτικότητα μέχρι την bi curious πρωταγωνίστρια που συζητάει ανοιχτά για την υπό διαμόρφωση σεξουαλικότητά της. Συνυπολογίζοντας τις εξαιρετικές ερμηνείες των Σπενς και Πίνικ, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς πώς αυτή η σαρωτικά feelgood ταινία αναδείχθηκε τάχιστα σε σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο queer κινηματογράφο.

Σκηνοθεσία: Stephen Cone
Σενάριο: Stephen Cone
Φωτογραφία: Zoe White
Μουσική: Heather McIntosh
Μοντάζ: Christopher Gotschall
Ηθοποιοί: Rebecca Spence, Jessie Pinnick, Malic White, James Vincent Meredith, Tyler Ross, Matthew Quattrocki

Ιρλανδία | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 96' | Αγγλικά