23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

AIFF.GR

Ζωή σε Επανάληψη / Life of Significant Soil

27/9/2017, 19:45, Δαναός 2

Η Άντισον κι ο Κόνορ, ένα ζευγάρι νεαρών νεοϋορκέζων, παγιδεύονται στη δική τους «Μέρα της Μαρμότας» όταν καταλαβαίνουν πως βιώνουν το τέλος της σχέσης τους ξανά και ξανά. Μια μικρογραφία των σύγχρονων σχέσεων που όσο περνάει η ώρα γίνεται όλο και πιο οικεία, μέσα από τη νατουραλιστική ματιά ενός αυθεντικά ανεξάρτητου δημιουργού.

Παρουσία του σκηνοθέτη

Life Of Significant Soil

Η Άντισον και ο Κόνορ βρίσκονται παγιδευμένοι στη δική τους «Μέρα της Μαρμότας» όταν διαπιστώνουν πως ζουν την τελευταία μέρα της σχέσης τους ξανά και ξανά. Έχοντας στο βάθος του ειρμού του την «Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι», ο πρωτοεμφανιζόμενος ανεξάρτητος Αμερικάνος δημιουργός Michael Irish, επιχειρεί μια γλυκόπικρη ματιά πάνω στις σύγχρονες σχέσεις. Μέσα από οπτικά μοτίβα και ηχητικά cues, ο σκηνοθέτης παίζει με την έννοια της επαναληπτικότητας που ταυτίζεται με το συναισθηματικό τέλμα.

Μια σουρρεαλιστική ιστορία που ισορροπεί επιτυχημένα μεταξύ δράματος και κωμωδίας, οικείου και υπερβατικού, σε ένα (κυριολεκτικό σε στιγμές) rollercoaster συναισθημάτων. Οι indie μελωδίες ονομάτων όπως οι National εντείνουν την μελαγχολία στο score του Grady Walker, ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον αδικοχαμένο Ελληνοκύπριο ηθοποιό Αλέξη Μούγιαρη.

Σκηνοθεσία: Michael Irish
Σενάριο: Michael Irish
Φωτογραφία: Bradley Buehring
Μουσική: Grady Walker
Μοντάζ: Bradlee Crawford Hicks
Ηθοποιοί: Charlotte Bydwell, Alexis Mouyiaris, Don Bajema, Anna Jack

ΗΠΑ | 2016 | Έγχρωμο| DCP | 72' | Αγγλικά