Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Η Σάλι Πότερ στην Αθήνα

Η Σάλι Πότερ (Orlando, Μαθήματα Τανγκό) θα βρίσκεται σύντομα στη χώρα μας με αφορμή τη νέα της ταινία Yes.

Η Σάλι Πότερ (Orlando, Μαθήματα Τανγκό) θα βρίσκεται σύντομα στη χώρα μας με αφορμή τη νέα της ταινία Yes, την οποία θα παρουσιάσει αυτοπροσώπως στο αθηναϊκό κοινό στα πλαίσια του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ Assos International.

Η Αγγλίδα δημιουργός, που συνεχίζει να μας εκπλήσει με το πολυσχιδές ταλέντο της (συνθέτης, χορεύτρια, σκηνοθέτης), στρέφει αυτή τη φορά την προσοχή της στις διαφυλετικές σχέσεις, εξερευνώντας το δεσμό ενός παράνομου ζευγαριού μ’ ένα κατ’ εξοxήν θεατρικό εργαλείο: τον έμμετρο λόγο.

Μια μοριακή επιστήμονας ερωτεύεται ένα λιβανέζο χειρούργο που βγάζει το ψωμί του δουλεύοντας ως σερβιτόρος, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ξεφύγει από τα δεσμά του αποτυχημένου γάμου της. Παρόλο που τους δένουν πολλά, η σχέση των δύο εραστών αρχίζει σιγά σιγά να κλονίζεται κάτω από το βάρος της πολιτικής και πολιτιστικής διαμάχης που γεννιέται ανάμεσά τους.

Η Πότερ εμπνεύστηκε το σενάριο της ταινίας από μια σκήνη - ένα ερωτικό καυγαδάκι - που είχε γράψει ως απάντηση στις κατηγορίες που αλληλοεκτόξευονταν μεταξύ Ανατολής και Δύσης μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Η ταινία σχολιάζει με ιδιαίτερη τόλμη «δύσκολα» θέματα όπως ο ρατσισμός, η τρομοκρατία, η σεξουαλική πολιτική και άλλους οδυνηρούς τομείς της σύγχρονης κοινωνίας.



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2005-07-20 00:00:00