Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
    aiff
     

    Cosmopolis

    Στο νέο πόνημα του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, ο Ρόμπερτ Πάτινσον ενσαρκώνει έναν νεαρό εκατομμυριούχο, ο οποίος γυρίζει τη Νέα Υόρκη μέσα στην υπερπολυτελή λιμουζίνα του. Συναντάει ετερόκλητους ανθρώπους, κάνει αχαλίνωτο σεξ με τη Ζιλιέτ Μπινός, προσπαθεί να κερδίσει τον έρωτα της γυναίκας του, την οποία έχει μόλις παντρευτεί από συμφέρον, και πυροβολεί κόσμο χωρίς λόγο.

    Στο νέο πόνημα του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, ο Ρόμπερτ Πάτινσον ενσαρκώνει έναν νεαρό εκατομμυριούχο, ο οποίος γυρίζει τη Νέα Υόρκη μέσα στην υπερπολυτελή λιμουζίνα του. Συναντάει ετερόκλητους ανθρώπους, κάνει αχαλίνωτο σεξ με τη Ζιλιέτ Μπινός, προσπαθεί να κερδίσει τον έρωτα της γυναίκας του, την οποία έχει μόλις παντρευτεί από συμφέρον, και πυροβολεί κόσμο χωρίς λόγο. Διασκευάζοντας το γνωστό μυθιστόρημα του Ντον NτεΛίλο, ο Κρόνενμπεργκ συνεχίζει στα μονοπάτια που χάραξε ο ίδιος με την προηγούμενη δουλειά του, ταυτίζοντας εδώ την κινηματογραφική φόρμα με τη ροή του λόγου. Καπιταλισμός και ψυχανάλυση με φόντο την παγκοσμιοποιημένη κοινωνία της κρίσης, σε μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Φ.Β.


    cosmopolis - trailer από NyxtesPremieras

    Σκηνοθεσία / Director: David Cronenberg

    Σενάριο / Screenwriters: David Cronenberg, Don DeLillo

    Φωτογραφία / DoP: Peter Suschitzky

    Μουσική / Music: Howard Shore

    Μοντάζ / Editor: Ronald Sanders

    Ηθοποιοί / Principal Cast: Robert Pattinson, Juliette Binoche, Sarah Gadon, Mathieu Amalric, Paul Giamatti, Samantha Morton

    Γαλλία, Καναδάς / France, Canada

    2012

    Εγχρωμο / Color

    108'

    Αγγλικά / English

    * Προβάλλεται στις 21 Σεπτεμβρίου



      Hμερομηνία δημοσίευσης: 2012-09-08 17:20:08