Ντίνα / Dina

21/9/2017, 17:30, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Η Ντίνα και ο Σκοτ, αμφότεροι αυτιστικοί υψηλής λειτουργικότητας, δίνονται ολοκληρωτικά στην κάμερα, προτού δοθούν οριστικά ο ένας στον άλλον, με το αποτέλεσμα να είναι το πιο αναπάντεχο και ειλικρινές ρομάντζο που ευλόγησε τελευταία τη μεγάλη οθόνη. Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ του Σάντανς. Είσοδος ελεύθερη

Dina

Περισσότερο από ένα μη νευρό – τυπικό πορτρέτο των δυο αυτιστικών πρωταγωνιστών, το «Ντίνα» είναι οι στιγμές που εκείνος ξεπερνάει κάθε του ανασφάλεια κι εκείνη διεκδικεί με πάθος όσα τα κοινωνικά στερεότυπα της έχουν στερήσει. Είναι η έκδηλη ανάγκη για επαφή και η διεκδίκηση για αυτονόητες κατακτήσεις εκτός του κανονιστικού πλαισίου.

Βουτηγμένο στο φως μιας πανέμορφης παλέτας και με τις γλυκές μελωδίες του Mάικλ Σερά να συνοδεύουν διακριτικά, το φιλμ αποτελεί την οριστική δικαίωση της επίπονης μεθόδου των Σικλς και Σαντίνι που ακολούθησαν την Ντίνα για 15 μήνες. Το φιλμ παρακολουθεί την εξέλιξη μιας σχέσης που παρότι στερείται όσα θα την έκαναν ένα εντός νόρμας θελκτικό ρομάντζο, καταλήγει σε ένα υπέροχο μη νευροτυπικό ρομάντζο αγάπης που καταγράφηκε ποτέ on camera. Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ στο τελευταίο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Σκηνοθεσία: Antonio Santini, Daniel Sickles
Φωτογραφία: Adam Uhl
Μουσική: Michael Cera
Μοντάζ: Sofia Subercaseaux
Εμφανίζονται: Dina Buna, Scott Levin, Frank Costanzo, Jeannie Levin, Jenny Osborne, Larry Levin

ΗΠΑ | 2017 | Έγχρωμο | DCP | 101΄ | Αγγλικά