Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Η Στιγμή Της Ιλχάν / Time For Ilhan

23/9/18, 18:00, Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Πρόσφυγας από τη Σομαλία, μουσουλμάνα, πτυχιούχος πολιτικών επιστημών και μητέρα τριών παιδιών, η Ιλχάν θέτει υποψηφιότητα για τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Μινεσότα. Η προεκλογική της εκστρατεία απευθύνεται κυρίως προς τις μειονότητες, προκαλώντας τα στερεότυπα των επαγγελματιών πολιτικών. Αν η Ιλχάν τα καταφέρει, θα είναι μια ιστορική στιγμή για την πολιτική, όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά ολόκληρου του κόσμου. Είσοδος Ελεύθερη. Προλογίζει η κα Έφη Αχτσιόγλου, Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

ΗΠΑ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 89' | ΑΓΓΛΙΚΑ, ΣΟΜΑΛΙ

Προερχόμενη από φτωχή οικογένεια, πρόσφυγας από τη Σομαλία, μαύρη Μουσουλμάνα με χιτζάμπ, πτυχιούχος πολιτικών επιστημών και διεθνών σχέσεων και μητέρα τριών παιδιών, η Ιλχάν Ομάρ θέτει υποψηφιότητα με τους Δημοκρατικούς για μία έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Μινεσότα.

Το ντοκιμαντέρ της Νόρα Σαπίρο ακολουθεί την προσωπική προσπάθεια της Ιλχάν και την δουλειά της ομάδας της καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας. Ένας αγώνας όσων πίστεψαν ότι μπορεί να αλλάξει η δημογραφία των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τα κοινά. Γυναίκες, lgbtqi+, σπουδαστές, μετανάστες, καλούνται με την ψήφο τους να διαμορφώσουν το μέλλον της χώρας που κατοικούν και να επαναπροσδιορίσουν τον όρο «αντιπροσωπευτική δημοκρατία». Αν η Ιλχάν τα καταφέρει, θα είναι μια ιστορική στιγμή για την πολιτική όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά ολόκληρου του κόσμου. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα. Α.Δ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Norah Shapiro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Chris Newberry
ΜΟΥΣΙΚΗ: Tom Scott
ΜΟΝΤΑΖ: Jen Bradwell, Eli Olson
ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑI: Ilhan Omar, Ilwad Hirsi, Erin Vilardi, Habon Abdulle, Keith Ellison, Phyllis Kahn, David Gilbert-Pederson, Ahmed Hirsi, Tom O'Connell

NORAH SHAPIRO
Η Νόρα Σαπίρο είναι σκηνοθέτις με έδρα τη Μινεάπολη. Το πρώτο της ντοκιμαντέρ, Miss Tibet: Beauty in Exile (2014), έκανε πρεμιέρα στο Doc NYC και προβλήθηκε παγκοσμίως. 

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2018 Time for Ilhan
2016 Minnesota 13: From Grain to Glass
2014 Miss Tibet: Beauty in Exile



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-09 17:18:37