Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff
 

Το Αιώνιο Θηλυκό / The Eternal Feminine

24/9/18, 18:00, Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Πώς μία εσωστρεφής φοιτήτρια έφτασε να γίνει μία από τις σπουδαιότερες συγγραφείς της μεξικανικής λογοτεχνίας; Η ταινία της Μπεριστάιν για τη ζωή της Ροζάριο Καστεγιάνο παρουσιάζει το πορτρέτο μιας ισχυρής γυναίκας που ξεπέρασε εμπόδια, προσωπικά και επαγγελματικά, ενώ πυροδότησε μία συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών με ερωτήματα που, εξήντα χρόνια αργότερα, μένουν αναπάντητα. Είσοδος Ελεύθερη. Προλογίζει η συγγραφέας-σεναριογράφος Κάλλια Παπαδάκη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό

ΜΕΞΙΚΟ | 2017 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 85' | ΙΣΠΑΝΙΚΑ

Αρχές της δεκαετίας του '50, στην πόλη του Μεξικού. Η Ροζάριο Καστεγιάνο, μία εσωστρεφής φοιτήτρια, πουμοιάζει να έρχεται από άλλη εποχή, αγωνίζεται να ακουστεί η φωνή της σε μια κοινωνία που ορίζεται από άνδρες. Η ίδια πρόκειται να εξελιχθεί σε μία από τις σπουδαιότερες γυναίκες συγγραφείς της μεξικανικής λογοτεχνίας. Ωστόσο, η ταραχώδης ιστορία αγάπης και ο γάμος της με τον ακαδημαϊκό και φιλόσοφο Ρικάρντο Γκέρα, στην καλύτερη στιγμή της καριέρας της, θα σηματοδοτήσει μια καμπή στη ζωή της.

Αναδεικνύοντας τον γυναικείο αισθησιασμό αλλά και τις εντάσεις στον χώρο εργασίας ανάμεσα στο ζευγάρι, η ταινία περιγράφει το συγκινητικό και καθολικό πορτρέτο μιας ισχυρής γυναίκας που πυροδότησε μια συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών με ερωτήματα που, 60 χρόνια αργότερα, μένουν αναπάντητα. Δ.Α.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Natalia Beristáin
ΣΕΝΑΡΙΟ: María Renée Prudencio, Javier Peñalosa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Dariela Ludlow
ΜΟΥΣΙΚΗ: Esteban Aldrete
ΜΟΝΤΑΖ: Miguel Schverdfinger
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Karina Gidi, Daniel Giménez Cacho, Tessa Ia, Pedro de Tavira Egurrola

NATALIA BERISTAIN
Η Ναταλία Μπεριστάιν, 37, είναι υπεύθυνη κάστινγκ στο Εθνικό Θέατρο του Μεξικού και βραβευμένη σκηνοθέτις ταινιών μικρού μήκους. Η πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους She Doesn’t Want to Sleep Alone προβλήθηκε σε πολλά φεστιβάλ.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ 
2017 The Eternal Feminine
2012 She Doesn´t Want to Sleep Alone



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2018-09-09 17:37:54