Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Ανάμεσα...

Οι παραγωγοί των υποψήφιων για Οσκαρ «Μέσα από τις Φλόγες» και «Ο Εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ» επιστρέφουν με μία εξίσου καθηλωτική ιστορία, η οποία αναδεικνύει το ζήτημα της ταυτότητας και του ανήκειν σε μία γωνιά του κόσμου όπου βασιλεύουν η καταπίεση, η αδικία, το αιματοκύλισμα και η μισαλλοδοξία.

Η Κλόε, μία νεαρή γιατρός από το Κεμπέκ, διασχίζει καθημερινά τα σύνορα στη Δυτική Οχθη προκειμένου να βοηθήσει τις εγκύους ενός παλαιστινιακού στρατοπέδου προσφύγων. Οι σχέσεις που έχει αναπτύξει εκατέρωθεν του τείχους φουντώνουν την επιθυμία της να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ωστόσο, οι καταστάσεις θα την υποχρεώσουν σύντομα να διαλέξει πλευρά. Οι παραγωγοί των υποψήφιων για Οσκαρ «Μέσα από τις Φλόγες» και «Ο Εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ» επιστρέφουν με μία εξίσου καθηλωτική ιστορία, η οποία αναδεικνύει το ζήτημα της ταυτότητας και του ανήκειν σε μία γωνιά του κόσμου όπου βασιλεύουν η καταπίεση, η αδικία, το αιματοκύλισμα και η μισαλλοδοξία. Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Ν.Σ.


inch'allah / ανάμεσα... από NyxtesPremieras

Πρωτότυπος τίτλος / Original title: Inch'Allah

Σκηνοθεσία / Director: Anaïs Barbeau-Lavalette

Σενάριο / Screenwriter: Anaïs Barbeau-Lavalette

Φωτογραφία / DoP: Philippe Lavalette

Μουσική / Music: Levon Minassian

Μοντάζ / Editor: Sophie Leblond

Ηθοποιοί / Principal Cast: Evelyne Brochu, Sabrina Ouazani, Sivan Levy, Yousef ‘Joe’ Sweid, Hammoudeh Alkarmi, Zorah Benali

Καναδάς, Γαλλία / Canada, France
2012
Εγχρωμο / Color
102’
Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Εβραϊκά / English, French, Arabic, Hebrew

* Προβάλλεται στις 22 Σεπτεμβρίου  Hμερομηνία δημοσίευσης: 2013-09-11 12:30:00  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Όλα Χάθηκαν

  Όλα Χάθηκαν

  Μπορεί μια ταινία με έναν μονάχα πρωταγωνιστή, ελάχιστους διαλόγους και αποκλειστικό τόπο δράσης την απεραντοσύνη της θάλασσας να σε κρατά επί μία ώρα και 45 λεπτά καρφωμένο στην καρέκλα σου;

  September

  September

  Oπως ο Σεπτέμβρης είναι το σύνορο, μια αχνή παρένθεση ανάμεσα στο καλοκαίρι και τον χειμώνα, έτσι και ο 'Σεπτέμβρης' της Αννας, είναι μια ιστορία για τα ψυχικά όρια, το πώς δοκιμάζονται οι αντοχές της αγάπης, της πίστης, αλλά και της διαφορετικότητας

  Illusion

  Illusion

  Ο Σωτήρης, οικονομικός συντάκτης σε εφημερίδα, βλέπει τη ζωή του να κυλά αδιάφορα, μέχρι τη στιγμή που αντικρίζει την πανέμορφη Ολγα σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή Ρώσων ομογενών. Αδυνατώντας να ξεφύγει από τη σκέψη της, την αναζητά, για να καταλήξει σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο κόσμο, όπου θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψευδαίσθηση.

  Luton

  Luton

  Στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, που έφτασε ως το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ο Μιχάλης Κωνσταντάτος καταπιάνεται με τις επιπτώσεις της αόρατης ψυχολογικής πίεσης και της βίας, που ασκούν οι απαιτήσεις μίας 'κανονικής' ζωής.

  Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

  Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

  H πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας βασίζεται στο κόμικ 'Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα', του Γιάννη Ρουμπούλια, ο οποίος πρωταγωνιστεί και στον ρόλο του 'αδάμαστου' ήρωα.

  Η Λιμουζίνα

  Η Λιμουζίνα

  Οπως μαρτυρά και ο παιχνιδιάρικος τίτλος, πρόκειται για μία κωμωδία παρεξηγήσεων, ένα σύγχρονο παραμύθι πάνω στις περιπέτειες της ενηλικίωσης. Μια ταινία με αυτοσχεδιασμούς, με δοκιμές σκέψεων, ένα παιχνίδι με το παράδοξο και μια τολμηρή αυθαιρεσία, στο επίπεδο της κινηματογραφικής σύμβασης.