Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Δ' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Μη με Λησμόνει / Do Not Forget Me

Διάρκεια / Duration: 12’ - Σκηνοθεσία / Director Yorgos Paterakis

Ο Νίκος και η Ελλη συναντιούνται στο πάρκο. Γνωρίζονται από παλιά; Εχει η Ελλη έναν καφέ σκύλο; Φοράει το καλοκαίρι μακριά φορέματα; Την έβλεπε ο Νίκος στην αγκαλιά κάθε σταγόνας και γιατί δεν έβρισκε πετυχημένα όσα σκεφτόταν να πει;

Hétérotopie / Hétérotopie

Διάρκεια / Duration: 9’ - Σκηνοθεσία / Director Eftychia Iosifidou

O χώρος ορίζεται από το άτομο και το άτομο από το χώρο του. Παρατηρώ. Δεν είμαι εκεί, άρα είμαι εδώ. Παρατηρείτε. Οι σκέψεις μου υπάρχουν επειδή υπάρχουν θεατές.

Απώθηση / Suppression

Διάρκκαθημερεια / Duration: 5’ - Σκηνοθεσία / Director Michail Mavroumoustakos

Η ταινία μιλάει για τους ανεκπλήρωτους έρωτες και επιθυμίες που έχει κάθε άνθρωπος. Μέσα στην κλειστή κοινωνία που ζούμε με τα ταμπού και τα «πρέπει» να μένουν στο κενό και συνήθως στο υποσυνείδητο. Ο Αντρας που εμφανίζεται από το όνειρο παίζει τον ρόλο του Θεού και συνεπώς την ενδόμυχη κρυφή επιθυμία.

Το Εγωιστικό Τζίνι / The Selfish Genie

Διάρκεια / Duration: 14’ - Σκηνοθεσία / Director Alexandros Paspardanis

O Kώστας αντιμετωπίζει την κατάθλιψη με συνεδρίες. Ο συγκάτοικός του, ο Μανώλης, του λέει πώς πρέπει να μιλήσει στην Άννα. Η τελική απόφαση, όμως, υπαγορεύεται από το ασυνείδητο του Κώστα που του εμφανίζεται ως το Τζίνι του εγωισμού.

Στ' Αλήθεια / Actually

Διάρκεια / Duration: 6’ - Σκηνοθεσία / Director Konstantinos Fragkoulis

Ενας άντρας συναντά τυχαία σε μια κάβα στην Αθήνα μια γυναίκα που ισχυρίζεται οτι μοιάζει πολύ με τον άντρα της που έχει πεθάνει. Του ζητάει να της πει «Καληνύχτα, αγάπη μου» και εκείνος δέχεται.

Μεταμόρφωσις / Metamorphosis

Διάρκεια / Duration: 7’ - Σκηνοθεσία / Directors George Ktistakis, Elena Papastavrou

Σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη φύση συμπορεύει η μουσικη δημιουργία ως μέρος της ανθρώπινης εξίσωσης. Η διαδικασία της δημιουργίας είναι ένα ταξίδι που τελικά οδηγεί στην ίδια της την αφετερία, έχοντας όμως προκαλέσει μια αλλαγή, μία μεταμόρφωση.

Αναρχικός Τραπεζίτης / Anarchist Banker

Διάρκεια / Duration: 10’ - Σκηνοθεσία / Director Maximos Moumouris

Μια ταινία βασισμένη στο συντηρητικό και την ίδια στιγμή ανατρεπτικό πολιτικό κείμενο του Fernando Pessoa που έγραψε σε μορφή διηγήματος το 1922. Στην ταινία ο μοναδικός ήρωας είναι ένας πλούσιος τραπεζίτης χωρίς όνομα.

Κομμάτι Από Ουρανό / Piece of Sky

Διάρκεια / Duration: 23’ - Σκηνοθεσία / Director Nikolas Makris

Οταν πέφτει ένα αστέρι από το ταβάνι του δωματίου του, ο Ορέστης κάνει ευχή για ό,τι του λείπει πραγματικά. Οι γονείς του απολύονται και τους έχει στο σπίτι. Ομως τ' αστέρια συνεχίζουν να πέφτουν. Πόσο θα κρατήσει αυτή η ιστορία;

Καθημερινή Εργάσιμη / Working Day

Διάρκεια / Duration: 11’ - Σκηνοθεσία / Directors Vangelis Karamarigos, Zacharias Mavroeidis

Απεγνωσμένος να βρει λύση στο μεγάλο χρέος του, ο Κώστας αποφασίζει να ληστέψει τον καλύτερό του φίλο, Βασίλη, ο οποίος μεταφέρει χρήματα ύποπτης προέλευσης. Κατά τη διάρκεια της ενέδρας και προκειμένου να προστατέψει το φίλο του, ο Βασίλης αρνείται να του δώσει τα χρήματα.    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2014-09-10 12:30:00    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ