Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Β' Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

25/9/2015,18:00,Δαναός 1

Διάρκεια: 101'

O Ξένος / The Stranger
Διάρκεια / Duration: 13’ Σκηνοθεσία / Director: Xenofon Tsoumas

Είναι η τελευταία μέρα του κόσμου: ένας άνθρωπος πεθαίνει, ο κόσμος χάνεται στο σκοτάδι...

Point Blank / Point Blank
Διάρκεια / Duration: 11’ Σκηνοθεσία / Director: Stefanos Gekas

Στην προσπάθειά του να αυτοκτονήσει, ο Παύλος, παγιδεύεται σε ένα ασανσέρ με τρεις αγνώστους. Αυτοί οι τρεις άνθρωποι θα αλλάξουν την ζωή του με έναν τρόπο που δεν το περιμένει.

Planet Garbage / Planet Garbage
Διάρκεια / Duration: 3’ Σκηνοθεσία / Directors: Alexandros Patsikos, Eduardo Rodrigues, Graziana Mirabile

Μία νέα περιπέτεια σε έναν καινούριο πλανήτη ξεκινά για τον εξωγήινο ήρωα. Μία φιλία θα γεννηθεί και μαζί θα εξερευνήσουν το γύρω περιβάλλον τους. Σύντομα όμως όλα θα αποκαλυφθούν!

Google It / Google It
Διάρκεια / Duration: 2’ Σκηνοθεσία / Director: Michael Felanis

Πόσο το ίντερνετ, αλλά και ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει επηρεάσει τις προσωπικές σχέσεις ακόμη και με τα πιο κοντινά πρόσωπα δίπλα μας.

Ανορακ / Anorak
Διάρκεια / Duration: 17’ Σκηνοθεσία / Director: Alexandra Matheou

Ένα κορίτσι συναντά ένα αγόρι σε μια πόλη χωρίς γεωγραφική ταυτότητα και ζωή. Το κορίτσι δεν έχει σπίτι, ούτε και το αγόρι. Για εκείνον, η καθημερινότητα στο δρόμο είναι μια μποεμ περιπέτεια με ημερομηνία λήξης. Για εκείνη, η κάθε ημέρα που περνάει είναι η βασανιστική υπενθύμιση μιας αδιέξοδης πορείας ζωής. Το καταφύγιο του είναι οι λέξεις, και μόνη, δική της βεβαιότητα, ένα φθαρμένο κίτρινο άνορακ παντός καιρού.

I Will / I Will
Διάρκεια / Duration: 16’ Σκηνοθεσία / Director: Eleni Tomadaki

Μισοπεθαμένοι από την αρχή, περπατάμε σαν ζόμπι περιμένοντας το θάνατό μας. Ζούμε και πεθαίνουμε τόσο κοντά ο ένας στον άλλο, μα ποτέ δεν συναντιόμαστε. «Εγώ», είπε, «δεν θα πεθάνω έτσι». Αλλά ο χρόνος περνά, η ίδια βαριέται, κουράζεται και ξεχνάει. Και κάπως έτσι, όλα ξεκινούν.

Το Φύλλο της Λεύκας / The Leaf of the Poplar
Διάρκεια / Duration: 4’ Σκηνοθεσία / Director: Eirini Vianelli

Το φύλλο το παίρνει ο άνεμος, ο άνθρωπος αφήνεται στα κύματα σε ένα ελληνικό τοπί που τρεμοπαίζει. Μία σύντομη ιστορία βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη.

The Activists / The Activists
Διάρκεια / Duration: 35’ Σκηνοθεσία / Director: Kostas Karydas

Στο κοντινό μέλλον, δύο νέοι ακτιβιστές προσπαθούν να σαμποτάρουν την 'DEE', μια εταιρία που στοχεύει να δημιουργήσει μια υψηλά ελεγχόμενη παγκόσμια κοινότητα.    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-13 09:30:22    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ