Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Υπογεγραμμένο από την Κυρία Μπαχ / Written by Mrs Bach

26/9/2015,19:00,Δαναός 2

Ενα μουσικό ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει μια διεθνή συνομωσία: ποιος κρύβεται πίσω από τα έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Μονάχα ο ίδιος ή η γυναίκα του, η Αννα Μαγκνταλένα Μπαχ; Οι σύγχρονες ερευνητικές μέθοδοι συναντούν το φιλμ μυστηρίου σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες υποθέσεις στην παγκόσμια μουσική ιστορία.

Παρουσία της σκηνοθέτιδας.

Την τελευταία 25ετία, το γεγονός πως μερικά από τα έργα που μέχρι πρότινος αποδίδονταν στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ πιστώνονται πλέον σε άλλους συνθέτες έχει ταράξει τα γαλήνια νερά στο πεδίο της κλασικής μουσικής. Από τη στιγμή δε που ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός, μουσικός και ερευνητής Μάρτιν Τζάρβις τόλμησε να επικαλεστεί αποδεικτικά στοιχεία που εμπλέκουν τη σύζυγο του μεγάλου συνθέτη, Άννα Μαγκνταλένα Μπαχ, στη σύνθεση μέρους του έργου του, η αντίδραση των «ορθόδοξων» υποστηρικτών του Μπαχ ήταν τόσο άμεση και άγρια που απαγορεύτηκε στον καθηγητή η περαιτέρω πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα.

Το «Υπογεγραμμένο από την Κυρία Μπαχ» είναι ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ έρευνας που βασίζει το υλικό του σε επιστημονικά στοιχεία και τεχνολογικές εξελίξεις, καθώς και τις πλέον προηγμένες μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην εγκληματολογία, προκειμένου να μελετήσει ένα από τα πιο συναρπαστικά μυστήρια στην παγκόσμια μουσική ιστορία, ενώ έχει ήδη ανοίξει διεθνώς ένα θερμό κύκλο αντιπαραθέσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και φυσικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Written by Mrs Bach/Υπογεγραμμένο από την κυρία... από NyxtesPremieras

Σκηνοθεσία / Directors
Alex McCall, Irini Vachlioti
Σενάριο / Screenwriter
Alex McCall, Robert Beedham, Martin Jarvis
Φωτογραφία / DoP
Douglas Campbell, Hans-Peter Eckhardt
Μοντάζ / Editor
Richard Vint
Εμφανίζονται/ Featuring
Sally Beamish, Heidi Harralson
Martin Jarvis

Ηνωμένο Βασίλειο / United Kingdom
2015
Εγχρωμο / Color
DCP
57'
Αγγλικά / English



    Hμερομηνία δημοσίευσης: 2015-09-12 11:58:02



    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Η Παρακμή του Δυτικού Πολιτισμού / The Decline of Western Civilization

    Η Παρακμή του Δυτικού Πολιτισμού / The Decline of Western Civilization

    Καλώς ήρθατε στον μηδενιστικό, εκρηκτικό και οργισμένο κόσμο του πιο θρυλικού μουσικού ντοκιμαντέρ των 80s: τον κόσμο της καλιφορνέζικης πανκ, των επικίνδυνων ντεσιμπέλ, των Χ, των Black Flag, των Fear και μερικών από τα πιο σαλεμένα γκρουπ στον πλανήτη. Ιδρώτας, βοή και θυμός σε ψηφιακά επεξεργασμένη κόπια.

    Wacken 3D

    Wacken 3D

    Τέσσερις μέρες τρέλας, γεμάτες μπύρα, λάσπη και εκκωφαντική μουσική! Το απόλυτο ντοκιμαντέρ για το Wacken Open Air, το διασημότερο φεστιβάλ μέταλ μουσικής στον κόσμο. Γυρισμένη από 6 συνεργεία και 18 στερεοσκοπικές 3D κάμερες, η ταινία μας εισάγει στα παρασκήνια για να συναντήσουμε τους Anthrax, τον Αλις Κούπερ, τον Χένρι Ρόλινς, τους Motorhead, τους Rammstein και τους Deep Purple.

    Η Παρακμή του Δυτικού Πολιτισμού μέρος ΙΙΙ / The Decline of Western Civilization III

    Η Παρακμή του Δυτικού Πολιτισμού μέρος ΙΙΙ / The Decline of Western Civilization III

    'Πού θα βρίσκεσαι πέντε χρόνια από τώρα;', ρωτάει η Σφίρις έναν-έναν τους νεαρούς πρωταγωνιστές της. 'Πουθενά, γιατί θα έχω πεθάνει', της απαντούν. Αγαπημένη ταινία της σκηνοθέτη από την τριλογία, ο επίλογος του θρυλικού της ντοκιμαντέρ αναζητά τους απογόνους της πανκ σκηνής του '80 στους no future νεολαίους του Λος Αντζελες του '90, προκαλώντας με την αμεσότητα και την τόλμη της τους πιο συντηρητικούς θεατές.

    Η Παρακμή του Δυτικού Πολιτισμού μέρος ΙΙ: Τα Χρόνια του Μέταλ / The Decline of Western Civilization II

    Η Παρακμή του Δυτικού Πολιτισμού μέρος ΙΙ: Τα Χρόνια του Μέταλ / The Decline of Western Civilization II

    Ο Στίβεν Τάιλερ των Aerosmith εξομολογείται πόσα λεφτά ξόδεψε στη ζωή του για ναρκωτικά. Ο Οζι Οσμπορν των Black Sabbath, υπό αποτοξίνωση, προσπαθεί με δυσκολία να τηγανίσει ένα αυγό. Ο Αλις Κούπερ και ο Λέμι των Motorhead τα λένε έξω από τα δόντια. Μερικά από τα πιο διαβόητα, εξωφρενικά, πολυπαιγμένα βιντεάκια του YouTube για τους χεβιμεταλάδες κατάγονται από τούτη την επικά σαρκαστική ταινία.

    Roger Waters The Wall

    Roger Waters The Wall

    Η εμβληματική μουσική παράσταση 'The Wall' των Pink Floyd, την οποία ο Ρότζερ Γουότερς δεν έπαψε ποτέ να αναβιώνει ανά τον κόσμο από το 1979, έτσι όπως κινηματογραφήθηκε σε μια διηπειρωτική περιοδεία του ακούραστου μουσικού το 2013. Το συναυλιακό ντοκιμαντέρ της χρονιάς. (Ειδική προβολή του κινηματογράφου Δαναός. Είσοδος 9 ευρώ)