Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Β’

21/9/18, 18:00, Odeon Όπερα 1

Διάρκεια: 62'


Sodium Nights
Διάρκεια / Duration: 4’ Σκηνοθεσία / Director: Konstantinos Stagkikas

Αυτή δεν είναι μία σημαντική ταινία. Δεν είναι μια ταινία για «κάτι». Πρόκειται για μία γιορτή του καθημερινού. Μια ωδή στις φυλές της νύχτας. Είναι η δική μας εκδοχή της δικής σας εκδοχής του εαυτού σας.

ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. (Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα) / O.T.C. (Over The Counter)
Διάρκεια / Duration: 8’ Σκηνοθεσία / Director: Spyros Kopanitsas

Ένας αποξενωμένος άντρας εξερευνά τον εαυτό του μέσα από εβδομαδιαίες συναντήσεις με μια συνοδό πολυτελείας, όταν ενα βράδυ θα τεθεί απρόσμενα αντιμέτωπος με τα όρια του.

One Way Ticket
Διάρκεια / Duration: 20’ Σκηνοθεσία / Director: Vasilis Michalarias

Ένας εσωστρεφής νέος που ζει ακόμα με την Μητέρα του έρχεται αντιμέτωπος με την απόφαση του να εγκαταλείψει την μέχρι τώρα συμβατική ζωή του και να κάνει το ταξίδι που πάντα ονειρευόταν.

Icebergs
Διάρκεια / Duration: 9’ Σκηνοθεσία / Director: Eirini Vianelli

Βασισμένο στο βιβλίο «Σκηνές» του βραβευμένου σεναριογράφου Ευθύμη Φιλίππου («Κυνόδοντας», «Ο Αστακός», «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού»), το «Icebergs» είναι μια υπαρξιακή, μαύρη κωμωδία που αποτελείται από 14 σύντομες σκηνές, που κυμαίνονται από το κοινότοπο ως το παράλογο.

Η Κόκκινη Μύτη / Red Nose
Διάρκεια / Duration: 21’ Σκηνοθεσία / Director: Andreas Kyriacou

Μέτα από μια ανεπιθύμητη επίσκεψη, ένας Παλαιστίνιος μετανάστης έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του.         Δείτε επίσης στην κατηγορία: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό