Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Η’

Διάρκεια: 96'


Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν / The Silence of the Dying Fish
Διάρκεια / Duration: 20’ Σκηνοθεσία / Director: Vasilis Kekatos

Ο Μάκης εργάζεται σε ένα επαρχιακό ιχθυοτροφείο. Ένα πρωί, καθ' οδόν για τη δουλειά του, πληροφορείται πως πέθανε την προηγούμενη μέρα. Ύστερα από μερικές αποτυχημένες απόπειρες να αποδείξει πως είναι ζωντανός, αποδέχεται την κατάσταση του με απάθεια και αποφασίζει να ξοδέψει την τελευταία μέρα του προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιβίωση των δύο αγαπημένων του καναρινιών, μέχρι τη στιγμή της κηδείας του.

La Ultima Hija / The Last Daughter
Διάρκεια / Duration: 21’ Σκηνοθεσία / Director: Evi Karampatsou

Ποια είναι μάνα;…Οποιαδήποτε… Οποιαδήποτε… Θα μπορούσα να είμαι η μητέρα της… Και η Aurora θα μπορούσε να είναι κόρη μου… Δεν την υποδέχθηκα ζωντανή, αλλά νεκρή…  Όμως, είναι το ίδιο...

Μόλλυ 6 με 8 / Molly 6 to 8
Διάρκεια / Duration: 18’ Σκηνοθεσία / Director: Efthimis Miheloudakis

Μέσα δεκαετίας του ’60. Ένα ραντεβού ανάμεσα στον Σπόρο και στην Μόλλυ, το κορίτσι των 6 με 8 από τα χρόνια της εφηβείας του. Μία συνάντηση που θα φέρει στην επιφάνεια χαμένα όνειρα και ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Ένας γλυκόπικρος αποχαιρετισμός σε μια ολόκληρη εποχή.

Let's Talk About Love
Διάρκεια / Duration: 9’ Σκηνοθεσία / Director: Alexis Quantas

Η δύναμη της συνέχειας. Έρωτας, ζωή, θάνατος.Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ας μιλήσουμε για τον έρωτα και θα φτάσουμε στον θάνατο.

Συλλέκτης / The Collector
Διάρκεια / Duration: 29’ Σκηνοθεσία / Director: Thodoris Vournas

Οταν ο Συλλέκτης εντοπίζει σε κάποιον ένα χαρακτηριστικό που θαυμάζει, πρέπει να το αποκτήσει. Ο τρόπος του σύντομος και αποτελεσματικός. Τον σκοτώνει. Φροντίζει, όμως, πάντα να κρατήσει ένα αναμνηστικό. Ενα αντικείμενο σχεδόν ασήμαντο, που περνάει απαρατήρητο από το ανυποψίαστο μάτι.



        Δείτε επίσης στην κατηγορία: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό