Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤ’

Διάρκεια: 97'


37 Μέρες / 37 Days
Διάρκεια / Duration: 23’ Σκηνοθεσία / Director: Nikoleta Leousi

Οταν η Μαρία, μια νεαρή έγκυος που δουλεύει σε ένα κατάστημα μανικιούρ-πεντικιούρ απολύεται, αποφασίζει να κάνει απεργία γέννας.

Fake News
Διάρκεια / Duration: 15’ Σκηνοθεσία / Director: Dimitris Katsimiris

Μια YouTuber και ο συνεργάτης της, σχεδιάζουν να σκηνοθετήσουν το βιασμό μιας κοπέλας από δύο μαύρους. Στόχος τους είναι να αυξήσουν τους συνδρομητές στο κανάλι τους. Την ημέρα του γυρίσματος, όμως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως αρχικά είχαν υπολογίσει.

Ρίτα / Rita
Διάρκεια / Duration: 20’ Σκηνοθεσία / Director: George Danopoulos

Η Ρίτα μία παλιάς κοπής ιερόδουλη της Αθήνας μιλάει για τα γεγονότα και τις πτυχές του χαρακτήρα της που καθόρισαν την ζωή της. Με την απαλή χροιά της φωνής της συνοδεύει τις εικόνες που συνθέτουν την ταινία, αποκαλύπτοντάς μας τον τραχύ και σκληρό κόσμο των πορνείων της Αθήνας.

Nowhere
Διάρκεια / Duration: 14’ Σκηνοθεσία / Director: Sotiris Palaskas

Τη μια στιγμή έχεις οικογένεια, σπίτι, ζωή. Την επόμενη τα έχεις χάσει όλα. Και η βία σε ακολουθεί παντού.

Όταν Ήμουν στο Λύκειο, Ήμουν Ερωτευμένος με την Άννα / In Highschool I was in Love with Anna
Διάρκεια / Duration: 10’ Σκηνοθεσία / Director: Eleni Mitropoulou

Ο Λουκάς δουλεύει σε νεκροταφείο. Ο Λουκάς είναι μόνος. Ο Λουκάς θέλει να ερωτευτεί και συνεχώς αποτυγχάνει. Ο Λουκάς είναι ένας νεκροθάφτης που παίρνει δουλειά στο σπίτι.

Άρια / Aria
Διάρκεια / Duration: 14’ Σκηνοθεσία / Director: Myrsini Aristidou

Αθήνα σήμερα. Η νεαρή Άρια, που εργάζεται στο σουβλατζίδικο του Τζίμη, περιμένει να πάει για μάθημα οδήγησης με τον πατέρα της. Όταν αυτός φτάνει, δεν είναι για να την πάρει στο μάθημα, αντιθέτως, της φορτώνει την επίβλεψη μιας νεαρής Κινέζας μετανάστριας, αδήλωτου επαγγέλματος, που δεν μιλά ούτε ελληνικά ούτε αγγλικά.        Δείτε επίσης στην κατηγορία: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό