Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Μπέργκμαν: Ένας Χρόνος μια Ζωή / Bergman: A Year in a Life

Τον καιρό που ο σπουδαιότερος Σουηδός σκηνοθέτης παρέδιδε μερικά από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά, πλάι σε πολυάριθμες θεατρικές και ραδιοφωνικές παραγωγές, η πολυτάραχη ερωτική του ζωή αρκούσε να γεμίσει τις σελίδες ενός best seller μυθιστορήματος. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, στο απόλυτο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του.


ΣΟΥΗΔΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ | 2018 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 117' | ΣΟΥΗΔΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Μεταξύ 1957 και 1963, ο σημαντικότερος Σουηδός σκηνοθέτης όλων των εποχών, εισέρχεται σε μια περίοδο δημιουργικότητας χωρίς προηγούμενο, υπογράφοντας μερικά από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα στην ιστορία του κινηματογράφου, μια σειρά παραγωγών για το θέατρο και το ραδιόφωνο και σκηνοθεσίας έξι τηλεοπτικών ταινιών! Την ίδια ώρα, η πολυτάραχη ερωτική του ζωή είναι τόσο πλούσια που αρκεί για να γεμίσει τις σελίδες ενός best seller μυθιστορήματος.

100 χρόνια μετά τη γέννησή του θρυλικού καλλιτέχνη, η Τζέιν Μάγκνουσον βασίζεται σε πλούσιο αρχειακό υλικό και ανέκδοτες συνεντεύξεις για να παραδώσει το απόλυτο φιλμ για τη ζωή και το έργο του Μπέργκμαν και μαζί ένα διαφωτιστικό ντοκουμέντο για όλα όσα μεγάλοι δημιουργοί εμμονικά απαιτούν από τον εαυτό και τους γύρω τους. Κ.Θ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Jane Magnusson
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Emil Klang
ΜΟΥΣΙΚΗ Jonas Beckman, Lars Kumlin
ΜΟΝΤΑΖ Orvan Anklew, Hanna Lejonqvist, Kalle Lindberg
ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ Ingmar Bergman, Lars Von Trier, Barbra Steisand, Liv Ullmann, Lena Endre, Thorsten Flinck, Elliot Gould

JANE MAGNUSSON
Η 50χρονη Τζέιν Μάγκνουσον έχει σκηνοθετήσει την βραβευμένη μικρού μήκους Cupcake, την τηλεοπτική παραγωγή Bergman’s Video και το ντοκιμαντέρ Trespassing Bergman.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2018 Bergman: A Year in a Life
2013 Trespassing Bergman
2009 Ebbe: the Movie



        Δείτε επίσης στην κατηγορία: Μπέργκμαν 100

        Μπέργκμαν 100: Ένας Αιώνας Σινεμά

        Μπέργκμαν 100: Ένας Αιώνας Σινεμά

        Ντροπή / Shame

        Ντροπή / Shame

        22/9/18, 17:45, Δαναός 1
        28/9/18, 22:30, Άστορ