Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Δ’

Διάρκεια: 79'


Ο Μηχανικός / Τhe Mechanic
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 13’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Dimitris Kotselis

O Nικόλας και ο Στέφανος ξανασυναντιούνται σε ένα συνεργείο που έχει μετατραπεί σε café.  Στον ίδιο χώρο στο παρελθόν, ο Νικόλας εργαζόταν σαν μαθητευόμενος μηχανικός. Ο Νικόλας αφηγείται την ιστορία του Μηχανικού που ζούσε και εργαζόταν στον χώρο, αλλά εξαφανίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο "Μηχανικός" ξετυλίγει το νήμα μιας απόκοσμης ιστορίας όπου το παρελθόν και το παρόν περιπλέκονται με ιδιαίτερο τρόπο.

W
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 6’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Stelios Koupetoris

Ένας δάσκαλος ξεκινάει να κάνει το καθημερινό του μάθημα στο σχολείο που εργάζεται, κατά την διάρκεια μίας από τις πιο δύσκολες μέρες να διδάξει.

 

Γιαζίντι / Yazidi
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 20’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Hektor Sakaloglou

Ξημερώνει η τελευταία μέρα του στην Αθήνα. Ο Σαμάν είναι πρόσφυγας από την εξαφανισμένη φυλή Γιαζίντι. Σήμερα επιβιώνει παλεύοντας στις χαμηλές παράνομες κατηγορίες πυγμαχίας. Ο Αγώνας τελειώνει και είναι η ώρα του να φύγει προς την κεντρική Ευρώπη ωστόσο δεν θα κυλήσουν όλα όπως τα έχει σχεδιάσει.

Cloud
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 21’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Michael Demetrius

Ο Παύλος είναι βετεράνος ροκάς. Η κόρη του, Άννα εργάζεται κρυφά στα ροζ τηλέφωνα. Ναρκωτικά, αλκοόλ, σεξ, εφήμερες σχέσεις, ανούσιες ζωές, ροκ εν ρολ: μια αλληγορική αναπαράσταση της Αθήνας του σήμερα και μια ωμή αποτύπωση ενός οικογενειακού δράματος ανάμεσα σε έναν πατέρα και την κόρη του. Δύο απελπισμένοι άνθρωποι, δύο κοινές ζωές, αμέτρητα σύννεφα.

Ελληνικόν / Ellinikon
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 19’ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Konstantinos Prepis

Ένας άστεγος μεσήλικας βρίσκει καταφύγιο στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Το εγκαταλελειμμένο και ερημωμένο τοπίο υπαγορεύει τις καθημερινές του συνήθειες μέχρι που όλα αλλάζουν. Ένα πρωί το αεροδρόμιο υποδέχεται μελλοντικούς επιβάτες, βυθίζοντας τον σε παραλογισμό.



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικές Μικρές Ιστορίες - Διαγωνιστικό