Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας
aiff

Εδώ Δεν Έιναι Βερολίνο / This Is Not Berlin

Μεξικό, 1986. Στη σκιά ενός κατάφωτου Μουντιάλ και μιας κοινωνίας σε αποσύνθεση, ο 17χρονος Κάρλος επισκέπτεται ένα θρυλικό νυχτερινό κλαμπ όπου ανακαλύπτει την dark wave, τα ναρκωτικά και την σεξουαλική απελευθέρωση. Ένα βρώμικο πορτρέτο μιας ασθματικής εποχής και μιας γενιάς που με θαρραλέα άγνοια απαιτεί ένα ελευθεριακό παρόν, πλαισιωμένο απ’ τους ήχους των Joy Divison, Visage, Einstürzende Neubauten και Clan of Xymox μεταξύ άλλων.


ΜΕΞΙΚΟ | 2019 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 112΄ | ΙΣΠΑΝΙΚΑ

Μεξικό, 1986. Στο γήπεδο ποδοσφαίρου ενός κατάφωτου Μουντιάλ και στο ημίφως του underground μιας κοινωνίας σε κρίση. Μιας χώρας κομμένης και ραμμένης, όχι επιδέξια, όχι κομψά, γύρω από αντιθέσεις, φτώχεια, επιδράσεις ενός γύρω «αναπτυγμένου» κόσμου, ατρόμητου -ακόμα τότε- στην οικονομική βία. Μιας χώρας ανάμεσα στο Παγκόσμιο Κύπελλο που φιλοξενεί, τον συντηρητισμό που υποθάλπει, τη νεολαία που παλινδρομεί με εφηβικές μεταπτώσεις ανάμεσα στο ξύλο, τη μπάλα, το dark wave, την Τέχνη που «αν δεν είναι βίαιη κι απωθητική» δεν φέρνει αποτέλεσμα.

Στη δίνη μιας ασθματικής εποχής και μιας ηλικίας που με τη θαρραλέα άγνοια και τον πόθο της αλλαγής τρέχει κι αυτή προς ένα ελπιδοφόρο άγνωστο, το «Εδώ δεν Είναι Βερολίνο» φωτογραφίζει, βρώμικα, αμοραλιστικά, πανσεξουαλικά αλλά και κατά βάθος έντρομα αυτό που η αρχή του έργου δανείζεται από τον Προυστ: «Ο καθένας μας παίρνει από την οικογένεια αυτά που θα τον κρατήσουν στη ζωή και την αρρώστια που θα τον σκοτώσει». Η.Δ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Hari Sama
ΣΕΝΑΡΙΟ: Rodrigo Ordóñez, Hari Sama, Max Zunino
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Alfredo Altamirano
ΜΟΝΤΑΖ: Ximena Cuevas, Rodrigo Ríos, Hari Sama

ΧΑΡΙ ΣΑΜΑ
Ο 52χρονος Μεξικανός αποφοίτησε από την Εθνική Μεξικανική Σχολή Κινηματογράφου. Οι τέσσερεις προηγούμενες μεγάλου μήκους δημιουργίες του προβλήθηκαν και βραβεύθηκαν σε πλήθος διεθνών φεστιβάλ, καθώς επίσης και οι μικρού μήκους δουλειές του. Το παρόν κέρδισε τέσσερα βραβεία στο φεστιβάλ της Μάλαγα, μεταξύ των οποίων ειδικό βραβείο Επιτροπής και Φωτογραφίας.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2019 This is not Berlin



        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μουσική & Φιλμ